Scandal cu CSM. Clotilde Armand. ”Nu am încredere în ticăloșii din justiție”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că a încălcat independența judecătorilor.

E vorba de declarațiile privind judecarea procesului prin care a cerut anularea raportului în care Agenția Națională de Integritate a acuzat-o de incompatibilitate.

CSM o acuză de „presiune publică asupra completului de judecată şi a instanţei, în ziua deliberării”, în timă ce  Armand, care este urmărită penal, spune că are încredere în justiție, dar nu și în „ticăloșii din justiție”.

CSM apără independenţa judecătorilor

Judecătorii din CSM spun că afirmațiile primarului Sectorului 1 „depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public şi încalcă independenţa judecătorilor”. „Secţia pentru judecători a constatat că afirmațiile formulate, prin care se susţine că instanţele judecătoreşti, în general, şi o curte de apel nominalizată se află sub control politic, iar dosarele sunt repartizate şi soluţionate sub influenţă politică, reprezintă aspecte de fapt de o mare gravitate, prezentate public ca fiind reale, fără o bază factuală, depășesc limita admisibilă a unor critici obiective care sunt permise în discursul public şi încalcă independenţa judecătorilor, afectând imaginea justiţiei.

Intruziunea în independenţa judecătorilor a fost cu atât mai accentuată cu cât afirmaţiile doamnei primar au fost exprimate şi mediatizate în aceeaşi zi în care cauza în care era parte se afla în pronunţare, fiind un mijloc de presiune publică asupra completului de judecată şi a instanţei în ziua deliberării asupra soluţiei pronunţate în cauză.

Totodată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii asigură întregul corp al judecătorilor că își va exercita constant prerogativa constituțională a apărării independenței acestora conform statutului constituțional, în raport de orice intruziune sau presiune nepermisă”, arată Consiliul Superior al Magistraturii.

”Abuzuri comise în legătură cu judecarea dosarului său”  

”Ce face PSD-PNL cu mine e o caricatură de dosar în plină campanie electorală”, a susținut Clotilde Armand, într-o intervenție la Digi24.

„Sunt mai multe erori judiciare. Au schimbat trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de urmărire împotriva mea. Am întrebat cum au putut fi schimbați procurorii de caz, am facut plângeri la Inspecția Judiciară, nu am primit niciun răspuns. (…) Este penibil ce acuză ANI”.

Dosarul în care a fost acuzată de incompatibilitate de către ANI este „reacția sistemului PNL PSD la anunțarea candidaturii” sale pentru un nou mandat, a arătat Clotilde Armand pe Facebook. 

“Noaptea ca hoții!”

”M-au sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că se schimbă calitatea de suspect în inculpat”, a mai scris Armand pe Facebook.

Clotilde Armand susține că se dorește trimiterea sa în judecată până pe 9 iunie, când au loc alegerile locale.

Armand este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

22 de Comentarii

 1. Foarte bine , madame Armand !
  Asta fiindca patru ani nu te-au bagat la ocna pentru mizeria pe care ai facut-o cu voturile la alegerile trecute.
  Pentru asta cu vom mai vota in veci psd, pnl si usr !
  Nu votati partidele antiromanesti !

 2. CeSeMiao, cum e cu skorodniceanul? Unii (maghistratzi) e mai egali în drepturi și libertăți decît alții (cetățenii)? Hă?

 3. Infractorii si hotii nu au niciodata incredere in justitie, dar asta nu conteaza…
  Problema e ca madam’Clitorilda nu va raspunde in fata legii pentru ca e „mai egala” in drepturi decat muritorii de rand si „justitia” ei se face in afara tarii…

 4. Auzi la madam ,nu are încredere în ticăloșii din justiție,doar în ticăloșii ce fură voturile cu sacii.

 5. Nici o zi, fara cugetarile acestei „Crepe Suzette” (n.a. clatita in franceza).

 6. Ciufuta asta, ar trebui amendată penal pentru acuze justiției și personalului din justiție, urgent! A uitat că a furat voturile cetățenilor de la sector 1, unde sunt dovezi beton, au iertat-o și acum, le sare în cap judecătorilor! Pe cine nu lași să crape, nu te lasă să trăiești! Nu au pedepsit-o când aveau dovezi beton, acum, sa inghita mizeriile marca escroaca clotilda! Tuta maidaneză trebuia de mult sa nu mai existe în politica românească.

 7. Iti dau dreptate in totalitate. Nici eu nu am incredere in ticalosii din justitie, ptr ca intr-o tzara cu justitia normala acum ai fi fost deja la parnaie, colega cu Udrea.
  Esti primarita generala pe baza de sustrageri si inlocuiri de buletine false. Orcine altcineva ar fi intrat in sala cu sacii cu buletine de vot ar fi facut parnaie numai ptr intrare, nu si ptr sustragere de buletine…..[Rumburak]

 8. mai usor tovarasi, bucurestenii tot o vor vota! Si din puscarie, tot va fi mai de incredere ca voi!

 9. In Coloniile Marginale Eșuate, trimișii Metropolei își permit orice !
  Consilierul FranceZ din PĂDURE știe de ce, măR🤮g

 10. Daca justitia functiona, erai de mult timp la parnaie, hoata de voturi!

 11. Noi comentam toata ziua in Cotitidianul ca JUSTITIA ROMANEASCA-O BANDA DE TICALOSI,CLOTILDE-O JAVRA ORDINARA,asa ca nu spune o noutate,numai ca nu trebuia s-o spuna tocmai ea.

 12. Bine le zice analfabetilor alora pe salarii de lux, cand au avut-o in mana cu furtul alegerilor le-a placut.

 13. Curtea de Apel Bucureşti a admis o sesizare a echipei de avocaţi a Ţuca Zbârcea & Asociaţii privind o retrimitere preliminară în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cadrul aceluiaşi litigiu naţional, bazată pe nevoia de a lămuri legalitatea unui monopol naţional în funcţie de prevederile dreptului primar al Uniunii Europene.
  Curtea de Apel Bucureşti a admis o sesizare a echipei de avocaţi a intr-o speţă care priveşte funcţionarea pieţelor de energie electrică europene, respectiv legalitatea existenţei unui drept special şi exclusiv asupra administrării acestor pieţe într-un Stat Membru.
  Desi atit CA Buc cit si CJUE s-au pronuntat,avocatii miliardari de la Tuca,Zbircea nu se lasa ,niste evazionisi care platesc la Barou 4 mil pe luna taxe desi ei incaseaza miliarde,ca asa vrea Baroul,platesc egal cu avocatii de bara care abia isi tirasc zilele.
  Acum securistii de la TucZbircea in frunte cu Dan Cristea „partenr”cu ochii albastrii,vrea ca CJUE sa se declare „interpretul suprem al Tratatelor este întotdeauna instanţa Uniunii Europene, iar nu cea naţională”si sa se conchida deci „legalitatea existenţei unui drept special şi exclusiv asupra administrării acestor pieţe de energie într-un Stat Membru”-cu alte cuvinte ca Romania nu are un drept legal -„special si exclusiv” asupra adm.ac.piete de energie „!

 14. Gaselnita lui Tica/Zbircea si Dan Cristea cel cu ochii albastrii si zimbet de sarlatan este ca Romania nu are un drept „special si exclusiv”,este inventia lor sa cistige-
  ci are un Drept Suveran ,acesta opereaza pe piata,dar din pacate incalcat,iar acum se vrea ciuntit si mai mult!
  PS>ACestea sunt lucurile care trebuie sa ne preocupe nu scandalurile Clotildei Armand,care acum e luata in „serios” de CSMul care prin armata de procurori a lasat-o nepedepsita !Cind nu ati pedepsit-o pt.infra.la legea electorala,Nu v-a incalcat „independenta”?Sa va fie rusine !

 15. Cand ticaloasa securista care a furat alegerile cu niste securisti ticalosi din justitie nu mai are incredere in securistii ticalosi din justitie… „rromania te detest”

 16. Nici eu nu am incredere in hotii de voturi protejati de procurori.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.