Coldea, prima reacție după decizia procurorilor

”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat. Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii atât ca demnitar al statului român, cât și ca persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege”, transmite Florian Coldea într-un comunicat de presă.

Este prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar,  în urma unor audieri la DNA, care au durat aproape 15 ore.

”Am încredere în justiția din România, așa cum am avut întotdeauna, pentru a-mi susține și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc”, mai spune fostul prim adjunct al directorului SRI.

Comunicatul lui Florian  Coldea

„Având în vedere decizia procurorilor DNA de dispunere a măsurii de punere în mișcare a acțiunii penale, în dosarul cu nr. 52/1/P/2024, urmare a sesizării acestora în contextul unui denunț formulat de o persoană condamnată în prima instanța, țin să precizez următoarele:

– Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat;

– Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât că demnitar al statului român, cât și că persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege;

– Am încredere în justiția din România, așa cum am avut întotdeauna, pentru a-mi susține și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc;

– Pe parcursul desfășurării procesului penal, voi susține cu onestitate și promptitudine toate demersurile legale și voi colabora pe deplin cu organele de cercetare penală pentru stabilirea adevărului și nevinovăției mele;

– În condițiile intenselor campanii mediatice interesate, pe care le derulează anumite trusturi media, cu promovarea de afirmații defăimătoare la adresa mea care nu au nicio legătură cu realitatea și cu interesul public, ci cu interese obscure ale unor personaje decredibilizate, nu voi face alte declarații publice înainte de finalizarea anchetei”, a transmis fostul şef al SRI.

Omul de afaceri Cătălin Hideg i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. El a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Foarte bine zis!
  De la Dancila a pornit totul, suspiciunea aceasta bolnavicioasa. Ea era curioasa si voia sa vada chestii de-ale lui Dragnea – seful ei care o brusca, adica protocoale si alte alea. Dancila a fost scapata de Dragnea in lanul de porumb. Iar aia, Alexandrescu, intai s-a cocalarit infiltrata pe langa Dragnea ca apoi la Dancila sa o enerveze si asta s-o dea afara.
  Alexandrescu a pierdut din imagine cand a fost trimisa acasa de la Tarom, de aceea te vizeaza. E putin dilie de cap.
  Cu Andronic de la EVZ s-a pus la cale sa fii aruncat in arena publicului pentru circ si paine. Toti coruptii sunt implicati in chestia asta.
  Mai tii minte cand s-a dat foc la evidente? Sunt multe forte ale intunericului in lumea asta si nu toate vor binele tarii.
  Invata sa te aperi ca nu o sa-ti sara nimeni in ajutor!

 2. Toată presa s-a dus după fenta. Vor să-i strângă de momite pe Coldea si Dumbrava să-l dea in gat pe Petrov! Se vede din F-35.

 3. Pramatiile astea de Coldea, Dumbrava, Cocoru si-a aparut la stiri si securista aia poreclita „anaconda” au fost dati in gat de presa franceza – si nu nunumai, ca pramatiile informau pe furnizorii de corvete si echipamente participanti la licitatii pt Romania, despre preturile oferite si conditiile tehnice, pt care pramatiile incasau comisioane fabuloase. Licitatii internationale trucate in defavoarea Romaniei, i-a dat in gat si FBI american, deoarece astia pun in pericol siguranta NATO. Oare, zidul de la Targoviste mai exista ?!

 4. – slava hotilor, nimic de ei
  – distrugerea sistemului național de aparare
  – momentul 89 revine ori de câte ori renaste speranța de mai bine

 5. Un individ ca asta trebuioe pus la zid pentru tradare. Pentru ce a primit cea mai inalta decoratie franceza? Un sef de serviciu secret care este decorat de o tara straina, motivul nu poate fi decat tradarea.

 6. Din dec.89 dupa serialul TVR, regia Sergiu Nicolaescu (viitor senator venit cu o zi mai inainte de la crucea de piatra mult iubita din Germania), scenariul tov. Brucan (khazar Oracol di Daramare, fost shi viitor iudeolog al chibutzului PCR), interpretzii securici acoperitzi ka Karamitru, Besoiu, poet Dinescu, kaskadorii rasului, samd, la Hora cu strigaturi a cominternistului Bratesh=ka ka lin, ka lin ka ca mai ia, cu aplaudacii lor cu vechi shtate de serviciu ca spionul rus ex.gen.Militaru, dar mai ales emanatul fasait din PCR, tov.rromica Ylici Y., totzi, dar totzi, au pus BAZELE puterii unui grup informatzional organizat, cu aportul mai ales a aceluiashi aparat de represiune al securicilor, ce sunt la cashcaval primii, ca merita, ex.minerade, terorism shi altele. Norocul lor ca sa nu se innece la infulecarile lor, a fost ca a 2-a zi tov.Rebenciuk le-a adus sulu de hartie higenica ca sa se shtearga la botishorul lor. Dar asta cu marele „curaj” ca dai shi lupta ca de la 48, cand tov.Ceashka era deja la ia-ma nene trofeu vanat ca urshii din Harghita, DAR fara sa le pese ca trimeteau tinerii, etc. la moarte sigura ca la Austerlitzul lor, ce acum il imputa ca autori tot pe mamaligarii pe care conform Pata/WC s-au pishat.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Restul este istorie in kolonia noastra mica shi stramta, de unde lumea fuge de pute rea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.