Coldea și Kovesi, pe urmele lui Ghiță

Dacă despre un politician, oricare ar fi fost acesta, s-ar fi vehiculat atâtea informaţii negative cum sunt vehiculate despre Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, atunci străzile s-ar fi umplut de cetăţeni responsabili, care, la strigătul de luptă al reţelelor de socializare, şi-ar fi umplut sticlele din plastic cu pietricele, şi-ar fi pus rucsacurile în spate şi ar fi cerut demisia respectivului şi, eventual, arestarea acestuia. Numai că doamna Kovesi şi domnul Coldea sunt consideraţi un fel de tehnocraţi, iar tehnocraţii, se ştie, sunt oameni de ispravă, de care nu încap doar politicienii corupţi şi incompetenţi şi propagandiştii năimiţi de ei.

Direcţia Naţională Anticorupţie ne este prezentată ca fiind una dintre cele mai performante instituţii din această ţară, dacă nu chiar cea mai performantă. Atunci, cum se face că o astfel de instituţie nu se poate lipsi de managementul Laurei Codruţa Kovesi? O instituţie puternică rămâne puternică indiferent de cine se află la conducerea sa, nu? Preşedinţia României, Guvernul României, Senatul, Camera Deputaţilor şi alte instituţii esenţiale pentru funcţionarea unui stat au avut numeroşi conducători şi nu s-au prăbuşit după plecarea din fruntea acestora a unuia sau a altuia. Numai pentru DNA ni se dă de înţeles că nu va exista viaţă şi după „moartea“ mandatului Laurei Codruţa Kovesi. Scandalurile în care a fost implicată doamna Kovesi în ultima perioadă au săpat serios la temelia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a cărei credibilitate a început să scadă vertiginos. Dacă Laura Codruţa Kovesi ar fi fost interesată de soarta instituţiei pe care o conduce şi nu doar de propria carieră şi bunăstare, atunci ar fi făcut pasul înapoi până s-ar fi lămurit pe deplin toate suspiciunile care planează asupra domniei sale. De la politicieni există pretenţia să se autoizoleze într-un con de umbră pentru o vreme, atunci când numele lor apare în situaţii stânjenitoare, însă alta este abordarea în cazul „tehnocratei“ Kovesi.

Dacă procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu vrea să o supere pe Laura Codruţa Kovesi, suspendând-o din funcţie, la SRI, şeful instituţiei, Eduard Hellvig, a decis să-l suspende pe Florian Coldea din funcţia de prim-adjunct, ca urmare a dezvăluirilor care au pus într-o lumină proastă Serviciul Român de Informaţii. În cazul în care lucrurile vor merge într-o direcţie nedorită de domnul Coldea, poate acestuia îi va trece prin cap să fugă şi, după modelul lui Sebastian Ghiţă, să înceapă să vorbească în faţa unei camere de luat vederi, iar înregistrările să le trimită unui post de televiziune concurent României TV. Dacă Florian Coldea ar spune măcar parte din ce ştie, pesemne că atunci va veni şi rândul Laurei Codruţa Kovesi să fie suspendată, să-şi ia lumea în cap şi să se înregistreze, trimiţând „marfa“ unei a treia televiziuni. Doar aşa circul ar fi complet, iar Statul de Drept ar putea fi admirat în toată splendoarea sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.