
Arhitectul-șef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, a declarat că temperaturile ridicate înregistrate în aceste zile în capitala Franței ar putea slăbi structura monumentului, grav afectat de un incendiu în luna aprilie.
„Sunt foarte îngrijorat în legătură cu acest val de căldură, pentru că, după cum știți, catedrala a fost afectată de un incendiu, dar și de șocul provocat de apa folosită de pompieri. Zidăria este plină de apă”, a declarat Villeneuve.
Acesta a adăugat că specialiștii au plasat senzori în catedrală după incendiu, iar aceștia nu au detectat modificări până în prezent.
„Îmi e teamă că îmbinările zidăriei, pe măsură ce se usucă, își vor pierde rezistența și calitățile structurale, iar bolta va ceda brusc”, a spus acesta, adăugând că unele părți ale edificiului nu au fost accesibile după incendiu.
Valul de căldură care afectează Europa Centrală și de Vest a adus temperaturi record în Franța. Meteorologii anunță că joi vor fi doborâte recorduri de temperatură în această țară, iar temperaturile de la Paris vor atinge 42 de grade Celsius.
Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parțial distrusă, fleșa și o mare parte din acoperiș prăbușindu-se sub flacări.
Pe 11 mai, Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”.
Experții au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 și 700 de milioane de euro.
41,7° C la Paris, în 1947. Nu stiu daca arhitectul-sef francez spune prostii, fapt e, însa, ca valuri de canicula s-au tot succedat în Europa, si Notre Dame are 800 de ani.
In varful de vara intotdeauna in Europa au fost zile de canicula,predilect in iulie!
Pentru luna iunie, în anul 1938 a fost înregistrată o temperatură de 42 de grade, la stația Oravița
În anul 2007 a fost înregistrat recordul pentru luna iulie. Mercurul din termomentru a urcat până la 44.3 grade, la stația Calafat.
În luna august a anului 1951 s-a înregistrat cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor din România. 44.5 grade, la stația Ion Sion, în ziua a zecea a lunii.
Maxima pentru luna septembrie s-a înregistrat în 1946, la stația Strehaia, și a fost de 43.5 grade.
In Franta in mod deosebit puterea politica incearca sa le induca francezilor pericolul incalzirii globale ,marota ideologica la moda,pentru a baga taxe si impozite peste fraieri!
Nu uitati :omul si regnul animal sa existe au nevoie de oxigenul produs de plante prin fotosinteza ca sa existe,plantele(regnul vegetal) au nevoie de dioxidul de carbon produs de regnul animal,ca sa existe!Restul e minciuna!