Comisia Europeană, ajutor acordat Iranului. ”Aportul la găsirea elicopterului nu a fost motivat politic”

Comisia Europeană a declarat luni că ajutorul pe care l-a oferit duminică eforturilor de căutare a preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, pe care televiziunea de stat l-a declarat decedat într-un accident de elicopter, a fost acordat fără „motivaţii politice”, informează EFE.

Duminică, UE a activat sistemul de satelit Copernicus, programul de observare a Pământului care este utilizat în mod normal pentru a acorda ajutor în caz de dezastre naturale şi pe care l-a lansat duminică la solicitarea Iranului în încercarea de a-i găsi pe Raisi, pe ministrul de externe iranian, Hosein Amir Abdolahian şi pe restul autorităţilor şi a membrilor echipajului aflaţi la bordul unui elicopter.

„Nici Mecanismul european de protecţie civilă şi nici sistemul de sateliţi Copernicus nu au în spate motivaţii politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru ajutor umanitar, Balazs Ujvari, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X.

Ujvari a menţionat că „orice ţară poate solicita asistenţă de natură umanitară sau civilă prin aceste canale, iar Comisia face tot posibilul pentru a ajuta”.

Unii deputaţi europeni au criticat duminică asistenţa acordată Iranului de Uniunea Europeană, atrăgând atenţia că apărătorii drepturilor omului nu sunt ajutaţi.

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, şi ministrul său de externe, Hossein Amir-Abdollahian, au murit într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din nord-vestul ţării, potrivit televiziunii de stat şi agenţiei oficiale IRNA.

Citeste si Cinci zile de doliu naţional în Iran. Prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar

Citeste si Preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, morți în prăbuşirea elicopterului

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

20 de Comentarii

 1. mecanismul PATRIOTIC de găsire a Președintelui Ucrainei !
  Că începând de aZi, a expirat mandatul 🥳ului PIANIzD, măR😜g …
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 2. Ipocrizia mamutului colhoznic euro-stalinist intrece orice asteptari.

 3. Mult zgomot ptr nimic. Presedintele Iranului nu valoreaza nici cat un apendice, el fiind doar un fel de mascota a ayatollahului. Ayatollahul atotputernic il arata lumii ca sa-i insele pe prosti ca in Iran exista democratie si guvernare. Toate autoritatile iraniene se supun leprey de ayatollah. Ayatollahul este Dumnezeul iranienilor.
  [KktkuMotZ: Lingau putinos consecvent]

 4. Eu nu înțeleg de ce nu sunt verificate în zbor aceste aparate înainte de ambarcarea unor asemenea demnitari. Miroase de o poștă că Bibi și-a nu agat coada!

 5. Europa si Saful USA au mai ajutat un stat european pe la inundatii-tot fara motivatii politice- si apoi a iesit cu dandana razboi si impartirea lui.Numai cind te uiti la Franta,ce agitata e ca e posibil sa piarda controlul in Noua Caledonie,si ai imaginea crunta a demagogiei gaunoase a asanumitelor democratii.

 6. Cele trei elicoptere au plecat pe ceatza, in zona muntoasa/deluroasa. Probabil ca pe pilotul elicopterului cazut il chema Iovan si era pilot de inalta clasa ca si frac-su geaman din Rromanistan.
  La fel ca si cel din Rromanistan n-a stiut sa citeasca altimetrul, a zburat la o altitudine suficienta dupa parerea lui, neluand in calcul ca ZERO de la altimetru indica nivelul marii. Ca urmare s-a izbit de munte/deal ca un bow, sau ca Iovan.
  De aceea fiarele elicopterul sunt insirate pe mai multe sute de metri.
  Daca ar fi fost o bomba, elicopterul ar fi cazut ca un bolovan, cu toate fiarele si oamenii gramada, la un loc……[ERumburak]

 7. Au activat Copernicus dar degeaba ca n-a identificat epava elicopterului…iar turcii au dat de stire ca treaba a fost facuta cu brio de o drona de-a lor.
  Astia-s meseriasi!

 8. Nu trebuie să fim naivi,nimeni pe lumea asta nu-ți oferă ceva gratis ,că pe urmă să nu aștepte altceva la schimb, cinismul imperialist întrece orice măsură

 9. Tzantzaru UE s-a trezit dupa ce turcii au gasit epava. Bah, chiar nu mai are nimeni tiglele pe casa la Kolhoz?

 10. Mai ramanea s-o trimita pe Ursula-n zbor sa caute elicopteru’. Bah, apartenenta la UE e in sine un sport extrem. Rad si curcile din Africa de UE. Ce dreaq cautam noi in cloaca asta, chiar mi-e greu sa inteleg!

 11. Alteceva e straniu conspirativ … 😉 unuia cu IQ gigantic intrebandu-se la ce-i oficial zis !
  🤣🤣🤣🤣
  Daca erau 3 elicoptere … alea 2-oua ne-cazute OARE nu erau in permanenta legatura radiofonica intre ele ? 😉
  Daca nu erau … care era rolul celorlalte 2-oua elicoptere 😉 in GRUPP ?!

  PS: Dupa „27 mai” va spun ce-si cum !
  N-am inima narcisista sa tin doar pentru … noi, acum insa ar chiar fi prea devreme si
  la fel ca-n cazul SULLIVAN pre „7 octombrie” ar putea modifica viitorul …”stirile din viitor” 🙂 daca-s zise ne-metaphoric 😛 !

  PUP !

 12. mishteaux spune 🙂
  ca cele 3 elicoptere au fost timpul in legatura radiofonica si ca se ascunde ceva !

  TAMAN unul dintre celelate elicoptere supravietuitoare a anuntat ce TEHERANUL ce-a auzit RADIFONIC
  de la elicopterul perzidential !

  PROPBEMA e ca „cineva” desi tace 😉 a interceptat discutia cu TEHERANUL a unui din elicopterele supravietuitoare catre era in legatura directa si ne-intrerupta cu elicopterul perzidential si celalaltt insotitor !

  NASOL ! In locul mortilor vin altii mai anti-semiti ! (persanii nu-s popor semit !)

  TAC!

 13. Tinand cont ca cele 3 elicoptere erau mereu in directa legatura radiofonica INTRE ELE !

  (crezi ca cei din elicopterul cazut au putut urla surprinsi de CRASH, ? s-a auzit de elicopterele insotioare SPAIMA FIANLA 🙂 sau totul a fost atat de rapid incat … ca la o lovitura de racheta SAU EXPLOZIE INTERNA 😐 … legatura radiofonica intre ele a incetat bursc si fara … gemete ?

  Intreb MAIEUTIC(!) pentru a-ti da de gandit ! Stiind ca REAL PROPHET ce si cum … ! 🙁

  Ce crezi c-a fost acolo judecand doar cele oficial- massmediat publice pana acum … chiar si fara IQ-ul lui mishteaux (capabil sa reconstruiasca o-ntreaga lume, din holograficele ei fragmente, in-inteligibile non-geniilor) !

  AUD ? 😐 Esti capabil sa gandesti singur FARA MINTEA DE PE URMA a post-factualitatilor deja intelese ?

 14. O chestie e clara … daca iranienii sunt electronic ne-prosti
  avand 3 elicoptere nu puteau fi prostiti prin fals GPS pentru ca la 3 elicoptere
  orice manipulare a semnalului GPS ar fi fost obervata automat de calculatoarele inter-comunicante de bord ! 😀 !

  N-a fost pur-accident !

  Urmeaza … sigur „27 mai”! Si pentru USA nu e OK ce urmeaza 🙁 !
  ce spun nu-s conspiratii ci … doar interesante logice SORITES !

  CONCLUZIILE le trage fiecare dupa IQ-ul lui ! 😐

 15. Ce Copernicus ? Altfel nu-l gaseau ?
  Si ma surprinde tare aceasta „generozitate” a UE.
  Sunt niste scarbe (UE/ NATO) de care Lumea trebuie sa se delimiteze total-si no face inca din cauza Chinei, care inca mai vrea sa faca bani cu ei. Dar, le va da pe nas si Chinezilor. Din 1979 si pana acum, Iran a fost supus unor sanctiuni BARBARE. Aceasta tara si-a facut industria prin maini si creiere proprii.

 16. tragedia din Orient si ma voi intoarce in Romania europarlamentarelor. Domnul Ciprian Mega, critiCA CA un bun crestin pt a fi pe placul lui Guse un aparent sustinator AUR. Marele TELCTOAL si popa ortodox sa spui cu limba mieroasa ca AUR nu are candidati cu studii. Sunt botezat ortodox. Am suficient creier sa inteleg ca si Terhes popa greco-catolic are studii cat ortodoxul. Deci de ce te deranjaza popa Terhes? Dar dl Piperea, parca e prof. univ. Teodorecu Maria avocata si asistent univ. oare Dreptul e inferior unui seminar/facultate teologica? La fel dispret pt inginerul Axinia, pt Sturdza diplomat si arhitect, doar Medicina si Arhitectura sunt de sase ani…iar Mihail Neamtu reprezinta PRR pe lista AUR il supara popa Mega ca-i pe X, cand ar trebui sa fie la ADU. Biserica vrea sa zminteasca mintile romanilor?…un alt „incult” poate e Aurelian Popa IT-istul pt popa scolit la Sibiu si Londra. Asa te-a invata Iisus? Se spune sa nu judeci, dar Mega critica lista unui partid. Tinerii se gandesc sa-si anuleze votul. Deci voi Mega si Gusa cand criticati ce faceti? Sunteti agenti PSD/PD-L zis PNL? Sa-l votam pe Virgil Popescu, pe Rares Bogdan care la Ion Cristoiu afirma ca:”prin comasare i-a invins pe adversari, nu vor mai lua 10 ci doar 6 europarlamentari si comasatii vor aduna 20 de locuri” Falca si Virgil deja sunt europarlamentari, buni de pus pe rana. Cum potem spune juniorilor mergeti la vot?

 17. Crezi ca elicopterele nu au GPS (daca si cele mai ieftine autoturisme ne-prezidentiale au)
  INSA se pune intrebarea … daca aevau harti precise ala IRAN-ului si GPS si amewricanesc si pe GLONNAS

  nu piateau cu un altimetru + GPS 2 dimesional ieftin pe-oa harat pre-inregistrata-n computerul de bord al elicopeterului
  evita versantul ?

  Doar intreb nu dau cu parul ! (desi asa … apar ipoteze la corrctitudinea hartii de referinta a introdusa in computerul de bord al doar elicopterului prezidential …desi fiind 3 REDUNDANTA inter-conumicativa trebuia sa existe ! 😛

  EVIDENt faptul c-a fost ceata nu-i o scuza …GPS.uri autoturismelor pot si pe ceata si un elicopter cu altimetrusi harat precisa a solului poate evita c-o marja de siguranta de 50 de metri orice …RELIEF in CEATA !

  De aia zic … misterosul MISHTEAUX stie straniu DINNOU ceva relativ la … „27 mai” 🙁 !

  IQ=?

  (in plus iranienii ei insisi au sateliti a la GLONASS sau GPS 😉 ne-bruiati de evrei 😛 )
  Dupa toate reguile artei
  – comunicare in timp reala radiofonica intre elicoptere
  – altimetre si harti precise GPS, GLONASS + iranienie
  – distanta rehulametara de sigurant fata de pericolele relevate si-n ceata de GPS
  – …

  CEVA e inexplicapil ! 😀 😀 😀 mai ales ca … elicopterul prezidential nu a comunjicat desi era in continua legatura cu cele insotitoare …nimic ! La TEHERAN s-a comunicat doar ca cele 2-oua supravietuitoare au pierdut BRUSc si fara pre-atentionare … de parca au fost gazati interior si ajunji inconstienti pilotii … cu micro-gaze de lupta din recipiente mici etc. !

  Mai multe nu spun ca … nu vreu sa dau de gol, contrar ideilor unora …pe nimeni ! Stapanul paianjenilor din retea e doar unul … 3301 !

  IQ=?

 18. Evident sti PREA multe si asta e interzis !

  A sti prea multe intr-o lume ILLIBERALA e mortal de periculos ! Turma /GLOATA se conduce prin mentinerea ei in ignoranta !

  SHALOM ! Totusi desi … faza cu pre-prophetirea GENOCID-ului in „7 octombrie” la ora 19 äTREBUIA desi evreu tu insuti
  so taci !
  Sau „synagaoga din Nord” are ceva contra … Tel Avivului … azi ? Se razbuna pe pierderile de sute de miliarde din URKANIA ? 🙁

  Spuneai candva ca e ultima jertfa a Israelului adusa „LONDREI” 😮
  Maestre KABBALIST ❤️❤️❤️

 19. Stiu ca avioanele au un semnal de recunostere si gasire in caz de accident …
  miäe greu sa cred ca elicopterul cazut al taman-presedintelui persan
  n-avea un ieftin aparat care sa emita automat semnale radio de recunoastere si care
  prin TRIANGULARIZARE sa nu-i faca usoara gasirea ! 😀

  te pomenesti ca nici „dispozitiv de inregistrae” de bord n-avea !

  Toate-s stranii aici pentru ca la fel ca stergerea convorbirilor internetice ale atantatorului din SLOVACIA
  pushka enorm cu stzraniul pre-avertisment PROPHETIC pentru
  „27 mai”

  si faptul ca cei isteti (la fel arhivat in comentariile COTIDIAN-ului) vor intelege ce-si-cum saptaman pre-deces-oare fatidicei date ! 😛

  SHALOM!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.