Comunitatea românească din Spania s-a redus cu circa 30.000 de persoane

Numărul românilor rezidenţi în Spania a scăzut în ultimul an cu 25.848 de persoane care nu mai figurează în registrele autorităţilor spaniole. Comunitatea românilor din Spania rămâne cea mai numeroasă, însă număra, la 1 ianuarie 2013, 773.122 de persoane, înregistrând o scădere de 3,2% faţă de aceeaşi dată a anului 2012, după cum indică marţi datele finale furnizate de Institutul spaniol de statistică (INE), transmite AGERPRES.

Românii sunt în continuare cei mai numeroşi străini din Spania, fiind urmaţi, din acest punct de vedere, de cei 756.946 de marocani. În ordinea numărului, Spania mai are şi 319.163 de britanici, 286.964 de ecuadorieni şi 232.551 de columbieni. Restul străinilor din Spania – chinezi, bolivieni, germani, bulgari, portughezi, peruani, francezi, argentinieni, dominicani, şi brazilieni – formează comunităţi care numără sub 200.000 de persoane.

Pe durata anului 2012, alţi 28.280 de români au ajuns în Spania, însă fluxul migratoriu dinspre România a fost cel care s-a redus cel mai mult, în decursul ultimului an, întrucât au venit cu peste 45% mai puţini români, faţă de anul anterior. Pe de altă parte, din Spania au emigrat în afara ţării 62.462 de români, după cum mai arată datele INE.

Întreaga comunitatea a străinilor rezidenţi în Spania a scăzut – cu 2,3% – la 5.118.112 de persoane. Singurele comunităţi care au înregistrat creşteri ale populaţiei în Spania sunt cele ale britanicilor /2%/, germanilor /0,9%/, francezilor /1,2%/ şi dominicanilor /2,7%/.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.