Concurenţă acerbă pentru intrarea în MAI

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri este organizată în aceste zile și, potrivit Ministerului de Interne, peste 9.300 de candidați s-au înscris pentru 1.737 de locuri scoase la concurs.

„Peste 9.300 de candidați concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în școlile postliceale ale MAI”, transmite Ministerul de interne, printr-un comunicat.

Cel mai mare număr de candidați este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

„În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, și persoanele de sex feminin vor susține examenul de admitere, iar cele 130 de doamne și domnișoare înscrise vor concura alături de bărbați pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaților este de 1.156”, mai arată sursa citată.

La cele două școli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviație.

De asemenea, la școala de pregătire a agenților de poliție de frontieră „Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidați pentru 150 de locuri disponibile, mai arată sursa citată.

Sesiunea de admitere începe în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs.
În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susține probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susținerea probei scrise, vor afișate în perioada 20-21 ianuarie.

Perioada de școlarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. şpagă multă, leafă uriaşă, pensie nesimţită la tinereţe, cârdăşie cu toţi interlopii, inclusiv cei din politică, cum dracu’ să nu te dai peste cap ca să intri la şcoala de miliţie? Deviza poliţailor români: din Lex et Honor a devenit Lex Luthor et Horror, hihihihihihihi….

  2. se poate vedea in toata splendoarea la Caracal si Tandarei.
    Mafia a ajuns sa controleze politicul, justitia si normal, politia!
    Eu i-as pune pe tineri sa dea examen direct cu interlopii, sa nu mai piarda vremea cu initierea.
    O sa ramanem o tara de mafioti si de vietnamezi, toti romanii de calitate, emigreaza.

  3. La scolile de meserii nu se mai imbulzeste nimeni.
    Munca este naspa.Trebuie sa muncesti pana la moarte
    si nu esti deloc special.
    De asta se taie si bugetul la educatie.Nu sunt candidati!
    Sa vedm, cand vom deveni o tara de „specialisti”,cine va mai rade de noi.

  4. Doamne, cat de multi candidati si cat de putini neuroni! Absolventii vor avea o singura circumvolutiune: dunga de la cascheta. Unde esti tu, badita Mihai sa le canti: hei tu curcan de strada cu fluierul la gat,…s.a.m.d.?!

  5. Toti vor salarii f.mari, pensii speciale si f. mari la tinerete raspundere ioc ,constiinta ioc, si alte avantaje pentru nesimtiti.

  6. Vine mereu militianul Coarna si plange pe umarul Ciutacului impresionat de viata grea a militienilor prost platiti si persecutati de minister. Pai daca ii asteapta asa o soarta vitrega, de ce toti berbecii dau navala sa se faca militieni? Intreb si eu.

  7. Cica e viata grea in politie de se bat pe posturi ca mustele pe rahatul turces. Se bat pe posturi de politai stiind ca lucreaza la norma de 8 ore/zi si tot ce depaseste norma primesc sporuri de 1000% si uite asa ajung tienii la gradul de chestor la 40 de ani si la pensia nesimtita de 15.000 ron/luna. „Nu e bine domnule chestor ca daca ma gandesc bine eu te-am facut chestor” Petrov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.