Se analizează preluarea Electrocentrale Borzești de către OMV Petrom

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care OMV Petrom SA și RNV Infrastructure SRL intenționează să dețină împreună Electrocentrale Borzești SRL și companiile deținute de aceasta, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzești Wind SRL și Borzești Power SRL.

La ora actuală, Electrocentrale Borzești SRL este deținută de RNV Infrastructure SRL.

Prin această tranzacție, OMV Petrom SA intenționează să achiziționeze de la RNV Infrastructure SRL 50% din părțile sociale ale Electrocentrale Borzești SRL.

Electrocentrale Borzești SRL produce energie electrică. Companiile deținute integral de Electrocentrale Borzești urmăresc dezvoltarea mai multor capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Grupul OMV Petrom desfășoară activități de explorare și producție de țiței și gaze naturale, rafinare și distribuție de carburanți, generare de energie electrică, precum și comercializare de gaze naturale și energie electrică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4562 Articole
Author

6 Comentarii

 1. noi naivii credeam ca se va devoala contractul Petrom si OMV va fi alungat!
  Phiuuu!

 2. „Borzești, Borzești
  Zâmbet cald pe harta ţării
  Cântec drag în largul zării
  Al nostru eşti”. Se cânta în România Imnului “Puternică liberă pe soartă stăpână…”acum 60 de ani.
  După 17 ani de UE, România imnului Deșteaptă-te române… cântă:
  “Al nostru nu mai ești
  Frumuseţe ca-n poveşti
  Plecată-n în lume la austrieci.”

 3. Tradatorii astia din PSD chiar ca ii fac pe fritzii austrieci cea mai mare putere petrolista din Europa. Chiar pe niste d-aia care nu au vazut neam de neamul lor o sonda decat in filme. O fi pretul pentru intrarea in cloaca Schengen?

 4. Bună !
  In loc sa-i fi dat afară prin răscumpărarea actiunilor mariti cozma si talpa acestor smecheri care isi bat joc de ROMÂNIA!
  Ce mai are poporul român in proprietatedupa decenii de sacrificii?

 5. ELECTRCENTRALE BORZEȘTI SRL este deținută de RNV Infrastructure SRL.,NU ESTE A STATULUI ROMÂN CARE O VÂNDUSE ÎNAINTE DE 2020 !PĂI CE ORÂNDUIRE E ASTA :CAPITALISTĂ SAU DE STAT ? COMPANIILE ADMINISTRATE DE STAT SUNT DOAR GĂOCI PUSTII ȘI FALIMENTARE-(CFR-UL VĂ SPUNE CEVA?) DECI LĂSAȚI CAPITALISMUL ÎN PACE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.