Se verifică  De ce au crescut preţurile biletelor de avion?

Consiliul Concurenţei analizează impactul ieşirii Blue Air de pe piaţă şi al reducerii activităţii TAROM şi motivul pentru care a crescut atât de mult preţul biletelor la companiile aeriene Wizzair, Ryanair şi nu numai, a declarat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Vedem efecte în piaţă. Deci, faptul că din cei patru mari actori de pe piaţa de aviaţie din România Blue Air-ul a ieşit, iar TAROM îşi reduce activitatea, deci din patru avem vreo doi-jumate, cred că se simte în piaţă. Se simte în creşterea preţului biletelor. În acelaşi timp, supravieţuirea TAROM ne ajută să nu crească şi mai mult, dacă mergem pe logica asta. Altfel, dacă ne uităm în Europa, vedem o restrângere a numărului de companii. SAS-ul scandinav a fost vândut, TAP-ul portughez e de vânzare, deci vedem că numărul de actori pe piaţă se reduce în Europa. Deci, ne uităm la impactul în piaţă al ieşirii Blue Air şi al reducerii activităţii TAROM, da? Vrem să vedem cât de mult şi de ce au crescut preţul biletelor la Wizzair, Ryanair ş.a.m.d. Inclusiv la TAROM sunt preţuri mari pe unele rute. Ne uităm în momentul de faţă la evoluţia preţului biletelor post-pandemie”, a afirmat Chiriţoiu, la Sinaia.

Consiliul Concurenţei a declanşat o analiză care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România, potrivit informaţiilor oferite de autoritatea de concurenţă.

În cadrul studiului, instituţia va analiza structura pieţei serviciilor de transport aerian de călători din România, precum şi mecanismele de funcţionare ale acesteia, în contextul în care companiile aeriene au majorat considerabil preţurile biletelor de avion.

Analiza a fost declanşată în contextul creşterilor mari ale preţurilor biletelor de avion practicate de companiile aeriene, odată cu ieşirea Blue Air de pe piaţă şi a renunţării TAROM la operarea unor curse aeriene.

Astfel, vor fi analizate cererea şi oferta de pe piaţă, nivelul de transparenţă a modului de stabilire a preţurilor biletelor practicate de companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora şi vor fi identificate eventuale disfuncţionalităţi ale pieţei.

La finalul analizei, Consiliul Concurenţei va formula propuneri şi recomandări în scopul eliminării posibilităţii de inducere în eroare a consumatorilor, iar în măsura în care vor fi descoperite încălcări ale legii, vor fi iniţiate procedurile necesare pentru sancţionarea acestora, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Consiliul Concurenţei şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) au organizat, sâmbătă, la Sinaia, seminarul „Concurenţa în domeniul farmaceutic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Suntem și noi niște kknari! Cam 99% din populație. Sa nu ai ambiție tu, stat, sa ai o companie națională de aviație performanta! Au ajuns ungurii sa domine tot. Mizerabil!

  2. ungurii au barbati, nu invartitori de verighete si femei nu ca: Udrea, Saftoiu, Gorghiu etc. au tara si popor, noi doar…grupul de la Cluj si mai nou doi tin prima pagina unul C altul D ajutati de avocatul T…nu m-ar mira sa fie tot din vestitul Cluj in tandem cu Sibiu, mai maret si mai stralucitor de la soare te poti uita si la Iohannis ba. Pt ca-i precum noaptea…

  3. exact cum blueair facea: creste pretul cand ii spui unui prieten sa verifice pe platforma de achizitii cat costa un bilet si -sa spunem- dupa cinci minute butonezi intai sa te convingi tu ca e pretul corect si vezi ca deja au mai adaugat 30 euro ptr ca ei au calculat prietenul tau care a verificat ptr tine pretul ca posibil client…si uite asa din manea in manea manelistii cu avioane lipite cu scotch dau faliment,ajung boschetari 😉
    blueair iti meriti soarta ca practici metodele mafiei de a umfla preturile
    ptr restul boschetarilor care vand bilete de avion: falimentul va bate la usa!
    va meritati soarta!

  4. @gigeone,maxim unu la sută din populație e că tine:imbecil.Cum îndrăznești să-ți bați joc de neamul tău?De aceea fac ce vor străinii cu oamenii,cu bogățiile colosale cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu.Cei ca tine ne fac de râs în lume.

  5. @ maxtor

    Ce mai inventezi și tu, nene ?! Celebra ta citație modificata nu aparține lui Stalin ci a Mariei-Antoinette de la Versailles, când i se înstrăinase ca poporul nu mai are pâine de mâncare:

    „Eh bien ! Qu’il mange de la brioche.”

  6. Ati omorat Blue Air ca era companie romaneasca si acum ca mirati ca au crescut preturile. De parca e usor sa faci o companie aeriana. Meritam sa fim condusi si jupuiti de straini.

  7. La cât s-a furat și distrus la Tarom, o să ne dăm cu zmeul. Cum poate Air Serbia, ridicată din cenușa JAT, să prospere și Tarom să moară încet și continuu de ani de zile? Întrebare retorică…

  8. Din păcate Gigione,are dreptate , pe lângă faptul că sunt kknari și fuduli stil Valter COJMAN, unii mai pun și frână ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.