Condamnată din dosarul Colectiv, dată în urmărire

Antonina Radu, pompier ISU București – Ilfov, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, a fost dată în urmărire națională, fiind emis mandat de arestare european, informează Poliția Capitalei.

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, transmite Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, o persoană, respectiv Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată.

„Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate. Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, conchide Poliția Capitalei.

Concret, este vorba despre Antonina Radu, pompier, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni.

„Față de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției”, potrivit Poliției Române, secțiunea „Persoane dispărute”.

Condamnările definitive în dosarul Colectiv

– Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare
– Alin George Anastasescu, patronul Clubului Colectiv  – 11 ani si 8 luni
– Costin Mincu, patronul la Colectiv  – 8 ani
– Paul Gancea, patron la Colectiv  – 6 ani și 4 luni
-pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise – 6 ani și 10 luni
-George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv – 8 ani și 8 luni. De asemenea, cei doi pompieri nu mai vor avea dreptul de ocupa o funcţie în cadrul IGSU şi unităţile subordonate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, după ce ies din închisoare.
-Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
-Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
-Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Av. Gheorghe Piperea:
    **Este un principiu stabilit de CEDO, precum și de Codul civil – dacă o instituție sau o persoană fizică din aparatul de stat cauzează altora prejudicii, statul răspunde, fie direct (răspundere obiectivă), fie în mod subsidiar (ca un garant al executării obligațiilor instituțiilor publice).
    Este un precedent pentru orice astfel de acțiuni, inclusiv pentru cele care s-ar întemeia, de exemplu, pe răspunderea instituțiilor publice, a statuilor false, a idolilor, a „eroilor din linia întâi” etc., pentru fărădelegile comise în plandemie. Reamintesc că toate, dar absolut toate hotărârile de guvern de prelungire a stării de alertă au fost anulate de instanțe, ceea ce înseamnă că, retroactiv, toate măsurile, restricțiile, achizițiile, rechizițiile și faptele sau omisiunile care s-au concretizat în segregarea socială pe criterii de suspiciune de boală și în alungarea ori ținerea la poarta spitalelor a pacienților care nu erau infectați cu covid, sunt ilegale și cauzatoare de enorme daune de plătit de către stat, în locul führer-ilor plandemici.
    Să nu uităm, statul poate avea bani nu pentru că s-ar adăpa mereu din fluxurile de lichidități ori s-ar înfrupta zilnic din proprietățile feudalilor economici și politici, ci pentru că îi plătim noi taxe, impozite și contribuții. Deci, plata daunelor pentru victimele de la „Colectiv” (cât se poate de legitimă), precum și alte plăți de daune, sunt pe seama noastră și a urmașilor urmașilor noștri, probabil în vecii vecilor.
    Cu excepția cazului în care o nouă putere politică și administrativă ar decide ca aceste daune să fie recuperate de la adevărații vinovați. De exemplu, de la Arafat & co.
    Pax vobiscum.**

    https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Gheorghe-Piperea-Dosarul-Colectiv-a-fost-solutionat.-Daunele-ar-trebui-sa-fie-recuperate-de-la-adevaratii-vinovati.-De-exemplu-de-la-Arafat-co-174322

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.