Conferinţe de presă ratate de ziariști

Klaus Iohannis a cîștigat experiență de moderator și a scăpat de situații penibile. Adică de înghesuiala pe care i-ar fi provocat-o întrebările incomode. Asta înseamnă că are deja înclinații de moderator tv, dar și de organizator de evenimente.

În schimb, Viorica Dăncilă a cîștigat în curaj. Să te arunci într-o conferință de presă atît de importantă, pregătită doar cu 20-24 de ore înainte înseamnă curaj nebun. Asta mai dovedește însă că este un om care își dorește puterea cu disperare și că este gata să riște inclusiv penibilul.

Ziariștii au pierdut partida în ambele cazuri. Pe Klaus Iohannis l-au menajat enervant. Parcă selectații s-ar fi temut să-l deranjeze. Au și fost ridiculizați de un student din sală care a întrebat de ce n-a adus și jurnaliști care să-i pună întrebări incomode. Pe Viorica Dăncilă, unde au mobilizat toată armata de ziariști rezist, au agresat-o pînă la limita nervilor. Spre surprinderea tuturor, în ciuda agresivității, ea a trecut de conferința de presă mult mai calmă decît ne așteptam, scoțînd in evidență o neașteptată stăpînire de sine.

Din păcate, echipa Vioricăi Dăncilă n-a adus nimic nou. S-a mulțumit să cîștige timp de imagine. A expus-o la tv, dar nu i-a oferit ”gloanțe” cu care să-l ”execute” pe Klaus Iohannis. Să beneficiezi de prezența atîtor ziariști și de două ore și jumătate de audiență și să nu-l întrebi pe președintele Klaus Iohannis ce-i cu această invazie de sibieni în guvernul Orban și pe lîngă (miniștri, doctori, secretar de stat, președinte CNAS, generali de STS etc.) toți din orașul președintelui sau din preajmă înseamnă să nu stai deloc cu ochii pe adversar și să-l lași să zburde. Să nu-l întrebi pe Klaus Iohannis cît costă naveta sa săptămînală sau aproape săptămînală cu coloana și mașină de poliție la înaintare pînă la Sibiu și după două zile înapoi înseamnă să fii crispat și concentrat numai pe repetarea unor întrebări standard.

Presupun că mulți alegători vor fi încercat să facă un calcul simplu. Cinci ani ori 52 de săptămîni, ori două drumuri (dus întors) ori 10-15 oameni, ori atătea nopți de cazare ori atâția lei diurnă, ori atîția litri benzină și motorină per automobil pe suta de kilometri, ori 650 de kilometri, ori uzura și întreținerea automobilelor, cît dau? Si care rezultat este egal cu mărimea găurii din buget! Sigur, un enunț cu calculele navetei prezidențiale la nevastă, devenită problemă de stat, ar fi avut un oarece impact. Să ratezi ocazia să-l întrebi pe Klaus Iohannis ce rol a jucat el în recuperarea bunurilor confiscate de statul român în 1944 de la Grupul Etnic German și recuperate de FDGR ca succesor (cu Iohannis și președinte și primar al Sibiului) într-un simulacru de proces înseamnă să nu ai consilieri și să nu știi istorie. Si să nu prea ai habar despre ce scrie presa și nici despre ce vorbesc oamenii.

Ce m-a distrat a fost acuzația celor ”culți în cap” care o acuză pe Viorica Dăncilă că i-a jignit pe cei din diasporă spunîndu-le ”ăștia”. Tărăboiul cel mai mare a fost montat mai ales la Digi24 Tv. Din păcate, autorii acestei ”descoperiri” epocale în discursul Vioricăi Dăncilă sunt niște jurnaliști care zic toată ziua ”țara asta”, ”țara asta așa și pe dincolo”, fără să se revolte că o minimalizează sau să fie taxați pentru folosirea improprie a pronumelui și adjectivului demonstrativ. Si dacă toți ziariștii și toți polticienii vorbesc cu ”țara asta”, de ce n-ar zice Viorica Dăncilă cu ale sale ezitări de limbă română ”ăștia din diaspora”, ”ăștia” fiind forma de persoana a treia plural a lui ”asta”. Așa că ziariștii ”ăștia” care s-au chinuit să-i ia gîtul și-au cam rupt picioarele în gramatică într-un moment în care s-au împiedicat singuri.

Mai ales că nici unul nu a obserevat că într-un răspus la o întrebare despre formarea unei majorități parlamentare Klaus Iohannis (încă președinte al țării noastre) a spus că în legăură cu formarea unei majorități în parlament,” intenția mea este extrem de solidă. Voi avea grijă să se miște lucrurile în acest sens”. Ce înseamnă asta? Că președintele a confirmat în văzul tuturor amestecul său în formarea unei majorități. Exact ce a destăinuit și Călin Popescu Tăriceanu cînd a fost invitat să treacă de partea lui Iohannis după alegerile din 2014. Adică aceeași soluție imorală practicată și recunoscută de Traian Băsescu (tăticul sforăriilor dintre partide). Adică piciorul pe Constituția României!

În văzul lumii, cu opt corifei de părerism de față, președintele Klaus Iohannis (după ce recent a spus cu mîndrie că principalul său succes a fost dărîmarea guvernului PSD) a anunțat că se va amesteca în viața Parlamentului pentru a forma o majoritate solidă. Cu ce mijloace? Cu SPP-ul care îl păzește? Cu SRI-ul care face jocurile? Cu DNA-ul care întocmește dosare și arestează? Cum va avea el ”grijă să se miște lucrurile” în direcția formării unei majorități solide?

Ştiți ce a făcut ieri Klaus Iohannis? A anunțat o crimă politică în direct, la lumina reflectoarelor, fără ca un pluton de jurnaliști să își dea seama.

Este încă un argument că din conferințele de presă de ieri pierzători au ieșit întîi de toate ziariștii și, după ei, alegătorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27

79 de Comentarii

 1. Tanarul acela era probabil student la ziaristica, altfel ar fi observat ca, toti cei de pe scena erau ziaristi, in afara lui Parvulescu. Nici cei ce se cred ziaristi, nu au depasit nivelul mediocru-penibil in cadrul conferintei e presa a Veoricai. De aici si presa proasta din Romania. Ma rog, o parte a ei!

 2. Corect! Marele radu tudor a făcut pi pi in toată aria cercului ?

  • La toate posturișe exista un securist Raducu e securistul A3. E insipid si inodor, nu trece sticla dar e prezent la A 3 de samanta. sa il ia dracu.

  • A fost un moment extrem de penibil pentru Gadea care parca intentionat a lasat-o pe invitata intempestiva Dancila sa repete de mai multe ori ca Johanis a reusit cu acea facatura a sa si SEPARAREA presei. Milioane de romani au vehiculat aceasta afirmatie dar pana in momentul cand au vazut ca ‘cealalta parte a presei’,atat A3 cat si RTV, aveau reprezentanti pe scena alaturi de preferatii lui Johanis. Probabil ca datorita surmenajului, Dancila a ramas la cliseul anterior atacand cu acea separare a presei care insa nu-si mai avea justificare iar omul de incredere al lui Voiculescu a lasat-o sa persiste in eroarea sa pentru a se scoate pe el si pe patronul sau. Ne vom dumiri in lunile viitoare daca patronii celor doua televiziuni (si ele securiste) vor vira discret catre noua putere asa zis liberala ce se prefigureaza a conduce Romania la modul total.

 3. Plutonul de jurnalisti NU AVEAU IN ORDINUL DE MISIUNE SA-SI DERANJEZE SEFUL CU INTREBARI! Caci, sa fim seriosi, johanis nu se ridica mai sus de un COMANDANT DE PLUTON, chiar daca este un PLUTON DE EXECUTIE. Tot ordine executa si comandantul de pluton.

  • Pentru toti clampaii care o critica pe veorica din cauza cuvintelor stalcite sau gatuirea limbii romane! Ma uit la mine dupa 1 an jumate in afara si nu permanent,am inceput sa uit cuvintele in romana,dar dupa 9 ani de strainatate ca veorica, deoarece nu ai cu cine vorbi romaneste sau daca gaesti o podoaba infractor sau barfitor,eviti contactul! Dar uitati-va la catu si la destui care au stat permanent in tara si cum vorbesc in limba romana?! Mai bine ati analiza munca prestata pe timpul functiei, declaratia de interese si avere(pnl…ioc)!

 4. Diferența de valoare este astronomică între candidata Bio și candidatul Neamț!
  Să fi surd,orb,rău intenționat,xenofob sau postac plătit să nu vezi realitatea!
  Întreb și eu ,că se tot consideră „vulnerabilitate”deplasările quasi-săptămânale la Sibiu:
  -era mai bine să își tragă o casă de la rAPPS in Bucuresti pe care să o și cumpere la preț de nimic,cum a făcut Băsescu?
  -era mai bine să o aducă pe „doamna”șefa la Inspectoratul Scloar în Bucale?
  -era mai bine dacă era din Oradea și se deplasa cu avionul?
  Omul a arătat clar că a rămas în România că e sibian care își iubește meleagul pe care sășii sunt de 800 de ani,invitați de regii epocii,în timp ce late minorități ,care dau din gură și postează invective la adresa lui Iohannis și sășilor ,sunt mă proaspăt venite din India de 500 de ani,și din Galiția de 200 de ani,și au venit neinvitate…
  Ce au construit și ce au distrus minoritățile venite neinvitate?
  Toți invartitii din București se duc săptămânal la vilele de pe valea Prahovei sau la căsuțele lăsate de pe la Argeș,pe la Constanța și nu le mai spune nimeni „ïmperechiati-va 4 câte 4 ,să faceți economie la benzină și să meargă mașînă plin-plin”
  Ar fi rușine să fiu român,să am 8 clase și să nu știu aria cercului,dar să susțîn că „am dat meditații la matematică „sau să am liceul și să nu știu măcar o limba străină!
  Victoria președintelui Iohannis nu poate fi contaminată de media,mai mult,aduce voturi în plus conform principiului acțiunii și reacțiunii sociale!

 5. Un element in plus, fata de cele de mai sus, toate corecte si profund ingrijoratoare. Megastarul Antenei 3 Radu Tudor a avut o prestatie penibila fata in fata cu Iohannis, aliniiindu-se scenariului prestabilit. E limpede acum, pentru oricine, ca ordinele de la Washington au fost distribuite pe unitati si caprarii. Habemus, deja, prezident. Ce va face cu puterea, o sa simtim pe pielea noastra, incepind cu cei care am tras semnalul de alarma in ce-l priveste, intr-un tren cu frinele controlate din strainatate.

 6. Suntem ca niste drumeti flamanzi chemati la o masa saraca. N-ai decat sa alegi intre o halba de bere rasuflata si o cana de vin de casa, de buturuga.

 7. Trebuie mers la vot.. Trebuie ca eventualele falsuri să nu poată fi aranjate cu nevotanți. Insă varianta corectă este două ștampile,. Pe amândoi. Poate pricep,. Insă sigur va fi un mesaj pentru extern.. ei sigur vor pricepe.

 8. Cum a MINTIT aseara dna Dancila despre fiul ei, afirmand ca el a fost angajat la Curtea de Conturi INAINTE ca ea sa fie Premier:
  „G4Media.ro a mai scris că Busuioc intenționează să îl numească pe Victor Dăncilă în funcția de secretar general adjunct al Curții. În acest sens, Busuioc a notificat deja Agenția Națională a Funcționarilor Publici că intenționează să modifice organigrama Curții.

  Curtea de Conturi susține însă că nu se poate face o legătură între modificarea organigramei și o eventuală numire a lui Dragnea jr. în această funcție, deoarece aparține categoriei personal contractual și nu poate fi angajat în funcția de secretar general adjunct.

  Redăm mai jos integral PRECIZARILE Curții de Conturi:

  ”Domnul Victor Dăncilă e angajatul Autorității de Audit, având funcția de consilier în cadrul cabinetului demnitarului – dl Ilie Sârbu(vicepreședinte al Autorității de Audit), cu contract individual de muncă încheiat pe perioadă determinată (durata mandatului demnitarului aferentă perioadei 29.01.2018 – 15.10.2020).

  În conformitate cu prevederile art 5 (1) din OG nr 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală, personalul din cadrul cabinetului demnitarului este numit sau eliberat din funcție numai la propunerea demnitarului în subordinea căruia funcționează, în baza unui contract individual de muncă pe perioada determinată încheiat în condițiile legii.”
  https://www.g4media.ro/curtea-de-conturi-sustine-ca-fiul-premierului-dancila-este-angajat-la-cabinetul-lui-ilie-sarbu-mai-multe-surse-confirma-ca-dancila-jr-isi-desfasoara-activitatea-la-cabinetul-presedintelui-curtii-mi.html

  DECI: Victor Dancila angajat la Curtea de Conturi din 29 Ianuarie 2018, iar Viorica Dancila unsa Premier din 29 Ianuarie 2019, FIX aceeasi data!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Viorica_D%C4%83ncil%C4%83

  • Cum aceeasi data doamna ca nu inteleg.Una e in 2018 si una in 2019.

 9. Domnul Cornel, ca sa vada lumea ce vedeti dumneavoastra ar trebui ca asta lume sa nu detine coloana vertebrala de rama, ipocrizia sa fie pe undeva prin galaxie , sa fie citita ,sa stie nitica istorie nationala si universala ,sa fie interesata de viata cetatii, sa fie stiutoare de carte …s.a.m.d!
  Asta e nivelul societatii si astia sunt…

 10. Turmă de capre ….dar cu coada pe sus …cu ANTILOPUL alog ..în frunte — behăind —DEZASTRU—DEZASTRU –Dezastru —în vreme ce VECINII -vreo 5-6 la număr-, circulă pe autostrăzi (made by CHINA), circulă pe căi ferate (made by TURKEy and CHINA ) au gaze din RUSIA la jumătate de preţul plătit de iubitorii de deveselie care de 7 luni nu pot să recunoască curvăsăreala din SCUT, nu mai au MCV, au SCHENGEN, livrează pe faţă –cărniţă –pentru EUROPA OCCIDENTALĂ -Austria ,Suedia …. nu le taie pădurile şi nu le -puşcă- pădurarii– …. Iar ,,ŢARA DE CAPRE —cu coada pe sus circulă pe „cioturi! ” de BECTHEL, Astaldi, Castaldy, Pupoviciu etc.. ! Şi iliberalii lui Adolf se dau de ceasul morţii ;;::să taie pensii, salarii, ajutoare aşa că la vot BEE–BEE- şi puneţi ştampila pe unde v-a spus ALOPECUS RAG BOG … S-auzim de beeeeeeee!

 11. Sibiul a devenit noul Teleorman, joianis va avea soarta lui grenadă, facem pariu? turbăciunea n-o să scape fără 8 ani de pârnaie, pe care-i merită cu prisosinţă, poa’ să se dea de 10 ori cu cracii-n sus, că tot nu scapă…

 12. Ce rost are sa=lintrebi pe PRESEDINTELE in FUNCTIE apreciat peste tot in lume,care vorba lui dancila a primit 25 de sefi de stat in palat si a vizitat la invitatie 15 tari mari,SUA,FRANTA,GERMANIA,JAPONIA,ce va face in viitor? Cat de idiot trebuie sa fii ca sa TE RAZI CA A PRIMIT O SAPCA,fara sa analizezi mesajul de pe ea.

 13. MIZERIA IOHANNISTA! Si totusi, pentru noi romanii a ramas o intrebare dureroasa NESPUSA: „Iohannis, UNDE SUNT COPIII ROMANI TRAFICATI DIN RASINARI, UNDE AI FOST DOAR „translator” ? Ai spus acum cinci ani ca vei face lumina!?

 14. Din ‘puțul gândirii’ sale rudimentare, Iohannis a recunoscut că s-a imixtionat în justiție, formarea majoritătii parlamentare și guvernului, iar spusele sale, gen :’ Am reușit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiție’ și ‘ intenția mea este extrem de solidă’ prefigurează un nou mandat al ‘ i m p a r ț i a l u l u i ‘ cu același ‘circ’ cunoscut, el considerâdu-se ‘alfa și omega’ .

 15. De unde rezulta caIohannis știe sa calculeze aria cercului? Poate doar a cercului parlamentar.

 16. Doamna Dancila a aratat ca nu mai are ce pierde(a pierdut tot) dar a fost „epocala” in raspunsurile cu „aria cercului vs meditatii”si cu angajarea fiului la Curtea de Conturi (pe un post acreditat de SRI)!
  La Iohannis m-a miscat faptul ca a decis sa ramana in Romania dupa ’90 cand toti sasii aun plecat masiv,inclusiv parintii lui!Si nu are copii cu romanca,e foarte important de subliniat ca a ramas din dragoste,dar Soarta l-a rasplatit pentru asta!

  • A ramas pentru ca,ori s-a speriat de munca cinstita pe afara,ori a ramas cu „treaba” prin zona.

  • @Filomela: Lilico, mars acasa, ca nu semeni tu a filomela, cum nu seamana crow de pe craca!

  • Si pe mine m-a „mișcat” că părinții lui Iohannis au ales calea Germaniei, desi trăiseră o
   viață aici. „Oratorul” Werner nu i-a convins să rămână în România. Dacă până și parintii lui
   au preferat să trăiascâ departe de el… Oricum, nici Johannis nu se înghesuie la vacanțe
   in Deutschland, la părinți. El preferă sudul Italiei, Florida sau stațiunile de montane de
   aiurea. Un ins care nu arată mare afecțiune pentru cei care l-au adus pe astă lume este greu
   de crezut că-și iubește țara. Johannis își varsă iubirea doar asupra sieși.

 17. Occidentul il priveste pe VASAl cu toata dragostea posibila. Nu e taxata nicio deviatie de la bunul simt, democratie, lege, adevar, drepate. Pentru ei e suficient ca este VASAL. Au un catel pe post de caine pe care-l activeaza ori de cate ori e nenvoie. Prin el vorbeste coruptia despre cinste, minciuna despre adevar, imoraliatea despre morala, incultura despre cultura, impotenta despre potenta, ura despre dragoste, injustitia despre justitie. Prin el si alaturi de el vorbesc sumedenie de ziaristi cu o constiinta de broasca raioasa de padure taiata ilegal de prietenii presedintelui si de tantar anafel. Vorbesc avand in minte doar expresii de genul. Cum sa ne vindem tara pe cat mai multi bani. Cum sa pupam dosuri vorbind despre obraji. Cum sa fim sclavi cu aere de vedete. Cum sa fim gladiator si sa ne luptam cu paiele incendiate de pe miristea inundata, cum sa lingem occidental sip e Licurici fara sa ne excitam prea tare.. Vorba lui Eminescu: Ce a scos din voi Apusul,cand nimic nu e de scos?A da, a scos tot ce aveti mai urat, mai mudar, mai abject, mai ticalos, mai imfam. Si a scos si hranit mostrul cu capete de hidra pe care-l adulati precum pe icoana facatoare de minuni de la Nicula. Si a mai scos la vedere un sfertodoc, vorba lui @Marius, cu statut de ZERODOCT.

 18. CATASTROFĂ=NUMELE TAU ESTE IOHANIS!
  LAS, OBTUZ, LIMITAT, INGUST, INCULT!

 19. Totuși există o imensă diferență între cele două prestații. Doamna Viorica Dăncilă stând în picioare peste două ore făcând față la o haită câni dezlănțuiți până la turbare și domnul Iohannis tolănit în fotoliu în fața unei săli de adulatori, cu întrebători lingușitori, fiind evident că întrebările și răspunsuri erau știute și repetate zile bune la Cotroceni înainte de spectacol. După o oră de tolănealăc domnul Iohannis nu a mai rezistat și s-a dat “pauză de hidratare” când probabil madam Dinu a securizat traseul la Toaletă și camera de hidratare. Există ceva mai penibi? Apoi iar tolănit în jilț, într-un spledid efort de încă o oră reluând relatările despre cum a fost EU Klaus Iohannis zidul în calea acțiunilor guvernui ales al PSD. Provabil azi e închis la Președenție fiind “The day After, președintele se scoală mai târziu și se va odihni. Compatrioți români chiar am ajuns proștii satului Europa?

 20. @GOLLUM 2 =iar aceasta schema tip CARITAS in care lauzi cu juma de gura realizarile lui IOHANNIS, care sint spectaculoase,ca prin ricoseu sa se inteleaga ca cele ale lui DANCILA au fost si mai coplesitoare,nu denota o atitudine a mielului care suge la 2 oi ca sa fie maiiute bun de taiat ?

 21. Apropo de ARIA CERCULUI, voi chiar prostiti lumea in fasha? Cati dintre voi ati masurat aria cercului la viata voastra ca sa va f.de formula incorecta? Credeti ca daca inmultiti o raza cu un patrat nu e suficient?

 22. Apropo de ARIA CERCULUI, voi chiar prostiti lumea in fasha? Cati dintre voi ati masurat aria cercului la viata voastra ca sa va f.de formula incorecta? Credeti ca daca inmultiti o raza cu un patrat nu e suficient?

 23. Ai uitat ca si-a amenajat o casa demoland si cheltuind de la buget milioane, presa a vorbi de un dormitor urias pt care a spart niste pereti. Pentru omul modest este doar o deplasare, pt cel inteligent este o subordonare a sa fata de sotie, mai citeste Biblia. ”Femeia isi urmeaza barbatul”…Aici cine este barbat si cine femeie, nu fizic ci spiritual?…

 24. Gollum : Complimente pt. comentariul tau , concret si la obiect ! De fapt , orice roman cinstit si mediu informat ( in nici un caz cei interesati material de PSD, sub orice forma – cazul multor postaci de pe acest site ) , au vazut pe viu , ca JOHNNIS joaca intr-o liga europeana , iar DANCILA in campionatul judetean !

  • Cei care nu-l suportă pe Johannis sunt, după „logica” ta, pesediști. Greșești, orice român cinstit, informat și cu ceva
   cultură, fără să fie plătit de PSD (pe care nu l-a votat niciodată), nu poate fi prostit de mascarada instrumentată de
   Klaus și șleahta de lingăi preluați din camarila lui Băsescu, șleahtă transformată grețos in „urmași” ai Brătienilor.
   Șaize.

 25. Cica historiograful Ionita,ar fi parat-o pe Veorica lui Klaus,ca nu cunoaste aria cercului sau de labarali,la care guwernerul a ras crezand ca e vorba de mc patrat a lui Einstein,dupa care a mers la 00,facand nervos un dublu pi pe raza patrata a W…C-ului,din care W=M intors…Cat despre „astia” a cerut justitiei independente,sa se sesizeze din oficiu pentru calomnie,primul audiat fiind diasporeanul Dinca,aflat intamplator in vizita temporara la un supermarket cu sarma ghimpata…urmand a fi audiati si alti investitori din breasla sa,aflati la munca in cele strainataturi…

 26. Domnule Nistorescu,cu tot respectul meu si felicitari pentru atitudinea echidistanta in a permite si postarile anti-PSD si anti-candidata Bio!
  Ma framanta o intrebare :
  -daca tot calculam la nesfarsit cat ne costa Institutia Prezidentiala,se intreaba cineva cat ne costa anual intretinerea unei Case Regale aiuritoare,intr-o tara numita,in deradere probabil,”Republica’cu o Constitutie „republicana”care nu are un rand privind obligatiile ststului roman fara de fosta Casa Regala a Romaniei???
  citez din presa :

  „Averea Casei Regale
  În 2015, conform Top 300 Capital, Casa Regală avea o avere estimată la 58-60 milioane de euro, administrată de Consiliul Regal.

  Într-un interviu acordat Forbes România în 2013, directorul Casei Regale, Ion Tucă, estima veniturile Regelui la 22.100 de euro pe lună”
  Chiar suntem de rasul lumii ,ajutand niste bieti milionari in euro sa supravietuiasca!

 27. @Emile,ai dreptate laudac pelenist,IOHANNIS e la PPE,la strasburg sa ameninte sa il pune vice pe sigfrid muresan,cand mai cuorect era sa puna unu GARANTAT VRANGHELIE care este oglinda sociatatii noastre pline de romani.

 28. Da, Iohanis Fanariotis a anuntat o crima politica „live”, cum ii place sa zica. Este pohta ce pofteste Inalta Poarta de la Berlin, iar Fanariotis are firman cu obligatie de rezultat, in sensul ca Ultimul sau mandat este cel al Solutiei Finale pentru Securistan, prin transformarea sa in vitrina coloniala model.

 29. coconu JORJ acuma ce facem ,facem haite de 2 entitati,si bagam noroiul sub pres.Ne laudam COMMENT-urile de parca le-ati fiii scris cu manusita voastra? Credeti cu nu stim ca sinteti bogatani care va permiteti postaci platiti
  cu cenepe la zi,pe care ii amenintati subliminal?

 30. ma intreb daca „profesorasul” de fizica stie care este aproximarea scolara (de scolastica nu-l intrebam ca este la pamant cu logica si protestant pe deasupra!) a lui „g” ca sa-si calculeze impactul cand va da cu curul de pamant…ii spun eu: la cele spre doua chintale (quintale) pe care le are va fi atat de mare incat sa-i iasa pe nas aroganta! (asta daca nu stie sa faca socoteli ingineresti !)

 31. Am urmarit mai mult conferinta de presa a d-nei Dancila.
  Stind in picioare doua ore si jumatate, nu stiu daca a avut pauza, a vorbit, a raspuns cu amabilitate si prezenta de spirit intrebarilor necenzurate ale ziaristilor.
  Este incomparabil mai buna comunicatoare si mai energica. Vorbeste bine ramaneste, cunoaste cutumele, se simte echilibrul si experienta de politician.
  Tinuta, accesoriile, coafura doamnei Dancila au un ton temperat, de bun gust.
  Poate de luni vom avea o Presedinta a Romaniei. Succes doamna Dancila!

 32. N-am urmarit decat sporadic punerea in scena a spectacolului oferit de emeritul si decoratul diplomatiilor straine ,acoperit de fosgaiala care merita ,asa cum a spus dl.Ion Vieru intr-un articol sa fie dusa la Curtea Internationala Penala de la Haga pt.crima impotriva umanitatii- a poporului Roman.Chestiunea cu trimitere la Haga poate parea exagerata si atrage acuze- ura,razbunare, dorinta de sange etc.lucruri fata de care realitatea si dreptatea sunt neutre,cerand doar o Sentinta.Pentru ca si pe vremuri vedeam acei propagandisti,ideologi si presa totala facand lucruri identice cu deosebirea ca era”regim totalitar” si partid unic.Avem,prin Moise Guran,Radu Tudor etc.care inainte de a intreba tamaiau mormantul tatucului organizator pe bugetul protocol,noii urmasi ai celor dintai spre un nou totalitarism si partid unic hibride cumva,pregatiti de o sustinere heirupista.Dar daca pe langa „succesul” din razboiul hibrid de 3 ani declansat impotriva PSD ,Claus a anunțat in prezenta a 8 corifei in ideologii si a salii, că se va amesteca în viața Parlamentului pentru a forma o majoritate solidă,asta inseamna ca stie ca va castiga alegerile si ulterior, va spune ca a anuntat in „campanie electorala” oricui se va lasa santajat din Parlament adica tuturor.Parlamentul a fost cuprins in intelegerea actorului Claus,dupa aceea nu va indrazni nici-un „majoritar”sustinerea „minoritarului”.De ce si de unde stie Claus rezultatul?Curtea Penala de la Haga este foarte necesara ,utila.Numai ca ea depaseste abilitatile poporului roman,asa cum sta dincolo de scena ,inlaturat,sortit sa vada alti propagandisti de ra(i)t „nou”.

 33. Dle Nistorescu, cum sa intrebe Radu Tudor de cit costa vizita privata a presedintelui la sotie, cind el se gandea la autostrazile lui din creier? Dar nici dvs nu ati subliniat ca ce face Klaunul saptamanal este deturnare de fonduri publice in scop privat! Unde e resedinta lui Klaun pe timpul mandatului? Raspuns: la Bucuresti, unde ar trebui sa fie si sotia! In rest, slugarnicia romanilor fata de Kaizer, s-a vazut din avion!

 34. Poate ca soarta presidentiei era decisa dar cativa „ziaristi” s-au descalificat definitiv cu prilejul conferintei Presedintelui in exercitiu. Dintre ei se evidentiaza Radu Tudor care, in mod normal ar trebui zburat din A3. Daca acest lucru nu se intampla inseamna ca toata conducerea A3 a sabotat-o subtil pe Viorica. Al doilea campion la pupincurism este Ion M. Ionita dar in cazul lui surpriza este mult mai mica, el avand o experienta bogata de scatofag in echipa condusa de Rares Bogdan la Irealitatea Tv. Putem deci considera ca marele castig al conferintei samsarului de case din Sibiu consta in demascarea unui pluton de ziaristi cunoscuti, pe modelul Robert Turcescu. CTP, vulpe batrana a simtit primejdia si nu si-a bagat labutele-n capcana. Pacat !

  • Cei care cred ca umilul ala de Tudorel s-a bagat de capul sau in acea manarie securista sunt in eroare totala. Nici macar seful sau Gadea nu ar fi avut curajul sa-l trimita fara aprobare de sus. Sigur ca acum supararea multora il vizeaza doar pe el.

 35. E super-clar ca nici tov. prof. de fizica habar n-are geometrie!! L-a intrebat acoperitul cu subiect si predicat! Adica n-a fost doar un comentariu ofensator la adresa adversarei, cum ca n-ar avea notiuni elementare de matematica. Propagandistul i-a dat ocazia sa arate ca ce zice basmul „neamtului” e real – competent, informat. Habar n-are! Adica nu e clar?? A ranjit, in loc sa raspunda. Desi un presedinte nu are nicio imp. daca stie geometrie sau mecanica. Imp. este daca stie, de pilda, istoria romanilor. Pariu pe orice ca din 10 intrebari, sibianul nu raspunde la 7. Nu cunoaste subiectul, nu-l intereseaza. PS: si ce facea anti-comunistul pe 21.12.1989? Respectiv, unde a stat ascuns?

  • „Esti OM cu MINE, sunt si IO OM cu talica !”
   CE, nu stim ATATA Lucru ?

   Lucru ASTA a daramat Romania de tot.

 36. cei cu capul patrat , nu va maiocupati de aria cercului, ca tot ratati sunteti.

 37. Vad ca faceti mare caz de rezistenta de care a dat dovada madam Dancila stand in picioare si raspunzand(?) jurnalistilor ! Pai cine a pus-o ? Era concurs de rezistenta la stat in picioare ? Acolo trebuia sa reziste cu mintea nu cu picioarele ! Hantena 3 i-a numarat intrebarile , cica a raspuns la 250 ! Putea sa raspunda si la 2500 , nu le-a spus nimic oamenilor ! Raspunsurile au fost grupate pe cateva categorii : 1. batut apa in piua / 2. nu era in functie / 3. era in concediu / 4. decizia a fost luata de conducerea partidului si ea nu s-a putut opune / 5. de vina e Iohannis ,…. ! Si cand un jurnalist intreaba un candidat la PRESEDINTIA unei tari daca stie cum se calculeaza aria cercului , e mai mult decat clar cam ce parere are despre respectivul ! Sau cand iti pune o intrebare in engleza si tu nu gasesti alt raspuns decat : ,, He , he , … ” ! Bre domnilor , acum mai bine de 2000 de ani , unul mai destept decat voi , a zis asa : ,, Ceea ce trebuie sa se intample , se va intampla ! ” . Asa ca puteti sa va dati voi cu tuhasul de toti peretii… !

 38. Când ministrul Anton (din partea ALDE) a fost intrebat la o conferinta de presă „care e definiția curentului electric”, Anton…habar nu a avut. Dar a avut minima inteligenta să o evite un raspuns aiurea si a dat-o cotită, de genul ” ce veniți cu copilării din astea, eu ma ocup cu chestii mari”.
  Nu același lucru putem spune despre Viorica Dancilă. Nu a stiut o intrebare elementară (aria cercului ) in condițiile in care se lauda ca ea a dat meditații la mate !!! Da, numai că spre deosebire de Anton care a știut să-și ascundă neștiința, deșteapta națiunii a dat grav cu bățu-n baltă, cu acel R pătrat. Ba chiar a continuat cu performanțele ei matematico-inginerești, când auditoriu se strica de râs. Grav nu e că ești…modest (eufemism), ci că nu conștientizezi acest fapt.
  Iar cine a aruncat-o pe aceasta femeie in fruntea PSD, nu dorește altceva decât dezintegrarea acestui partid fosilă.

 39. ” Nu faptul că n-a știut aria cercului sună prost, ci tupeul cu care a continuat justificarea. În loc să spună că nu știe sau că a avut o scăpare, doamna și-a pus mâinile în șold, s-a înfoiat, s-a îngurguțat, că știe ea mai bine, că a dat meditații la mate, că a terminat Poli „cu nouă”, că e o pricepută și o iscusită.

  Asta spune totul despre Viorica Dăncilă: sub broșă nu e nimic, nothing, nada, zero, mulțimea vidă. În schimb, tupeul lor e uriaș. Viorica Dăncilă n-ar fi fost nimic fără Partid. Această orfelină a logicii și a bunului simț a fost adoptată de PSD care i-a dat o pâine și o carieră. La PSD nu e nevoie să știi aria cercului, e suficient să știi aria CEx-ului.”

  [ Florin Negrutiu – Republica ]

  • @Mircius .Comentariul Dvs , complet rautacios .Aveti albeata pe ochiul atintit spre prezidente? Probabil ca prifisorele nu a predat/meditat partea din fizica de liceu care cuprinde electricitatea , pentru ca doar asa se explica chestia cu aria cercului, absolut necesara in calcularea rezistentei unui conductor :R=(„ro”l)/S , unde am notat „ro” rezistivitatea materialului , notatia fiind cu litera greceasca.Trebuie sa mai mentionez ca de regula conductorii (sarmele) au sectiunea circulara , iar un ucenic de la sc. profesionala stie cum sa-i afle aria?Poate ca el nu foloseste S=”pi”r2 , ci S=(„pi”D2)/4 , ca el masoara diametrul( cu sublerul , sa traiti!) D al conductorului.
   PS.Intrebarea pusa de ziarist(a) a fost rautacioasa. Daca as fi fost eu intrebat , i-as fi raspuns intr-o prima faza tot cu o intrebare :care cerc? De prieteni , de carciuma , de canasta/bridge , de influienta , de hoti , sau de figura geomertica?Si as fi continuat asfel:sa o deducem.Aria elipsei este S=”pi”ab (a si b fiind lungimile semiaxelor ei) Daca a=b=r , elipsa devine cerc si de (acilea) formula ceruta .Panimaesh milai drug?

 40. Ca un facut, cum ii aduc oarece critici directorului publicatiei, mai multi dojeni ale unui admirator usor dezamagit, ma si blocheaza cerberul secu…

 41. optiuni limitate, candidati limitati de propriile traume, mai ales iohannis. daca dancila are capacitatea de a se rupe de conditionarile externe si sa gindeasca exclusiv romaneste, in sensul ca interesul romanilor si al Romaniei primeaza, nu ca la beleorjautl asta de iohannis, atunci merita votul. m-am saturat sa ne dicteze altii planurile si sa ne limiteze optiunile. vreau un OM care sa simta si sa gindeasca omeneste si care intelege ca profitul nu inseamna vaita. iohannis fiind o bestie nu va reusi in veci asta. o sa-mi para rau dupa vot?
  oricum un lucru este cert: niciodata cu bestia iohannis!

 42. Votez G to G ! Votez miCA CAre ! Votez raza patrata !

  • Daca ea este nimic, Klaus al tau este NIMIC. Cred ca acum reusesti sa faci diferenta.

 43. @ cearli,ce faci duoamna,te hautovictimizezi? Pai la cate dracovenii tastezi cu limbutza pe for eu in locul lui trimeteam peste tine pe uominii de la minolta ,da duamna, aia in alate albe!

 44. Nu conferințele sunt ratate ci ziariștii care au participat! Așa ratați, conștienți de penibilul cel mimează erau total fără vlagă. Parcă mai tare decât domnul Iohannis abia așteptau să se termine odată mascarada.

 45. Mihail Eminescu:
  Faceţi o uriaşă reacţiune morală,
  o revoluţie de idei
  Răscoliţi geniul naţional, spiritul propriu şi caracteristic al poporului din adâncurile în care doarme.
  „Ce să vă spun? Iubesc mult acest popor blând, pe spatele căruia diplomaţii croiesc hărţi şi războaie, zugrăvesc împărăţii despre care lui nici prin gând nu-i trece. Iubesc acest popor care nu serveşte decât de cataligi acelora care se înalţă la putere. Popor nenorocit care geme sub măreţia tuturor palatelor de gheaţă pe care i le aşezăm pe umeri.

  E mică ţărişoara noastră, îi sunt strivite hotarele, greutăţile vremurilor au ştirbit-o, dar această ţară mică şi ştirbită e ţara noastră, e Ţara Românească, e patria iubită a oricărui suflet românesc. Noi o iubim aşa cum este, aşa cum a făcut-o Dumnezeu, cum a ajuns prin suferinţele seculare până în zilele noastre. O iubim fără a-i cere nimic în schimb, nici chiar încrederea ei, atât de lesne de indus în eroare, nici chiar iubirea înnădită azi la lucruri străine şi la oameni străini.
  Tocmai de aceea trebuie să schimbaţi opţiunea publică! Daţi-i o altă direcţiune! Răscoliţi geniul naţional, spiritul propriu şi caracteristic al poporului din adâncurile în care doarme. Faceţi o uriaşă reacţiune morală, o revoluţie de idei în care ideea de „românesc” să fie mai mare decât „uman”, „genial”, „frumos”. „

  • CUI ii zici Mirunooo … sa REFACA Romania ?
   ALORA care au daramat-o din PROSTIE si LACOMIE Tampa, de 30 de ani ?

 46. Mircea Eliade despre Eminescu – Paris, septembrie 1949
  ”Pentru noi, Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru și cel mai strălucit geniu pe care l-a zămislit pământul, apele și cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăși a acestui cer și a acestui pământ, cu toate frumusețile, durerile și nădejdile crescute din ele.”
  Radu Soviani: „pe baza unui articol publicat de ancheteonline în 15 octombrie 2014 (și republicat în 15 ianuarie 2017 (de ziua lui Mihai Eminescu). Articolul arată că în spațiul din Balcescu 29 (,,a șasea casă eliminată” din portofoliul imobiliar al familiei Iohannis – respectiv imobilul obținut prin fraudă), funcționa Librăria Mihai Eminescu. Arată ancheteonline că în 15 ianuarie 2000 (fix la aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu), familia Iohannis a EVACUAT librăria Eminescu din imobilul pe care îl obținuse prin fraudă, pentru a face loc ulterior băncii Raiffeisen Bank, de la care a obținut peste 300.000 de Euro, din chirii pentru un imobil obținut prin fals, sumă din care și-a cumpărat și aproape întreg portofoliul de ,,celelalte 5 case”. Iohannis nu a returnat NICIODATĂ sumele obținute din chiriile încasate nelegal atâta timp cât imobilul a fost obținut prin fraudarea testamentului dare are încă în memorie faptul că el și doamna Carmen au evacuat librăria MIhai Eminescu din acest imobil, pentru bani, în urmă cu aproape 20 de ani. Aceasta poate fi a treia explicație pentru care Iohannis încearcă să pară un apărător al culturii fiind in fapt un adversar mercantil al ei.”

 47. Mare manipulator ești domnule Goollm cu minciuna cât 5 case de cum a economisit dl. Iohannis banii RAPPS să nu-i facă casă în București când el are o locuiță în Sibiu. Păi nu vuia presă în 2014 de pretențiile și modificările extravagante la vila ce i-a fost rezervată și post de pofesor de emgleză pentru doamna Carmen la liceu în Bucureși. Ați uitat de dormitorul la care s-a dat jos un perete ca să fie cu un perete complet vitrat spre parc, și patul matrimonial de 4 x4 metrii? Vă dați seama cât a costat numai lejeria comandă specială? Că mașină pentru lenjerie de pat de 2,4 metrii avea numai Maratex Baia Mare. În 2003 la ultimul etaj al magazinului Dumbrava Sibiu mai ziceau vânzătoare că merg la Baia Mare după lejerie de 2,4m. Acum în loc de Maratex Baia Mare e un supermarchet, asă că duzina de lenjerii pentru patul matrimonial prezidențial va fi fost comandatâ în Franța. Când totul a fost gata doamna Carmen a zis că nu plecă de la liceul Brukenthal, și domnul Iohannis, ca un bărbat de stat ce este, a ales între datorie și wichend cu nevasta varianta 2. Paradoxul istoric este de ce nu se deplasează doamna Carmen la București pe sfârșitul de săptămână și dislocăm Președintele României? Care mai dă și porumbelul că lucrază și la Sibiu luând cu el mapa cu documente secrete ce teoretic nu pot fi scoase din cladirea Președenției. Curios că domnul Hellvig șef SRI nu s-a autosesizat de afirmație că ceară arestare preventivă.

 48. HEVY,CAND ATACA ARTILERIA GREA!CATE PUTEAM FACE FARA ASA EMPTYNESS!!!!DEMONSTRATIE,HO,NU,D’AIA!Fb.NU MA INTERESEAZA,PIERDERE DE TIMP!RESPECT.DLE NISTORESCU!

 49. @mironica,tu mintesti.Man-ul a cumparat un spatiu de la nepotul unui neamt care avea act pe toata casa-bloculetz- nevalabil.Cand apropitarul a plecat la jermania, statul a luat casa. Era acolo o vulcanizare,in rest chiriasi care au cumparat pe legea 10. IOHANNIS a cumparat legal parterul ,prin notar,a platit impozite pe tranzactie si pe chirie. Eu am avut o tranzactie cu un castel in franta, a fost tzeapa,dar am asigurat riscul tranzactiei -acte de la 1600-neclare- si am recuperat banii.

  • Boris, vezi că nu ești cinstit? De ce nu spui povestea până la capăt? După ce Iohannis a pierdut casa,
   Raiffeisen și-a pierdut brusc interesul pentru „vadul” din zonă. Ca să-ți explic mai clar, Raiffeisen nu
   mai era dispusă să arunce cu banii, dacă miile de euro (sinecura – șpagă) nu intrau in buzunarele largi
   ale lui Werner. Și incă ceva, pentru că te faci că nu pricepi cum stă treaba: chiriașii care, zici tu, au
   cumpărat pe Legea 10 (aici, Lege cu L) nu au înaintat actele, spre definitivare, tocmai la Primăria lui
   Johannis?

 50. in scunda taverna putzitoare, mohorata,
  miruna, cu picior de lemn agricol,amarata,
  Ceteste la opait ca a cazut din plop,
  e ultra stirea zilii, titrata cu mult scop.

 51. :))Un scriitor necunoscut
  O epigramă mi-a făcut.
  Ca să-mi răzbun pe autor,
  Eu voi citi-o tuturor
  Cincinat Pavelescu

  • Felicitări, Miruna! L-ai ocolit elegant pe „contestatarul” tău. I-ai răspuns, indirect,
   cu un alt comentariu, fără să-i adresezi vreun cuvânt. Vai, cum ai putut să-l neglijezi pe
   bietul om. Cum s-ar zice într-o emisiune TV, bravo, ai stil!

 52. Incredibil, am citit cu mare atenție comentariul tău și au lipsit cu desăvârșire „argumentele” tale favorite,
  ciuma roșie, kopeică, bolșevic. Până și tu te-ai plictisit de retorica, chipurile, pretențioasă.

 53. Miruna-mi stie ca, consoarta
  ca este jale de-a ei soarta
  daca instant nu-mi chibiteaza
  e treaba ei daca ofteaza!
  ( epigrama de subsol scrisa la cutremurul din 77

 54. „Bărbatu-i zise,-n zi nefastă,
  Mai fă şi tu ceva, nevastă!
  Şi i-a făcut, pe loc, păgâna,
  Din prag, plecând, un semn cu mâna.”
  🙂

 55. fiindca mi-ai intins un deget
  ca tot ghiolbanul fara preget,
  iti zmulg din cot cu anasana
  toata mana,
  {sarumana)

 56. Dl Nistorescu, la aia cu calculele pentru drumurile Johanului la Iubi la Sibiu m-am gandit si eu de mai multe ori. Nu este vorba de doar 10-15 oameni cand el calatoreste cu o suita de vreo 20 de masini. Numai pe salvare sunt 3+soferul, iar in masinile spp sunt cate 4. Deci estimarea mea este de minim 40-50 de persoane. Deci 25 camere (cate doi in camera) x 3 nopti cazare (de vineri pana luni dim) x 52 saptamani x 5 ani x 100 lei pe noapte = 390 000 lei numai din cazari. La asta se aduna ore suplimentare, diurne, si toate cate le-ati insirat. E vorba de cateva milioane de lei numai pt naveta Johanului la Iubi. Daca adaugam si mult mai costisitoarele excursii externe, unde nu suporta decat 5 stele si jet privat, rezulta ca a cheltuit muuulte milioane de EURO pe periada mandatului.

 57. @ livea (nivea da ierea odata) Precis vinzi lumanari diferite sortimente La tejgheaua bisericii din mahala,alminterea nu se explica acuratetea socotelii tale,ca faci erori de maximum 2 zerouri. Afla ca s-au facut studii de fezabilitate pt auto buc -sibiu de 50 milioane euro fiecare.Sari cu matura la beregata hotilor.

 58. @ UN OM NECAJIT, la partea cu socotelile ai dreptate, am scris un rand lung si am plecat la inmultire de la jumatate, scuza e ca ma uitam si la FOX News in timpul asta. Cazarile sunt pe undeva pe la 2 mil de lei in ipoteza propusa. Ai dreptate si la partea cu studiile de fezabilitate in general (nu doar tronsonul Buc-Sibiu), dar nu era vorba despre asta in propozitie.
  Cu ce n-ai dreptate mai OM NECAJIT (si la propriu si la figurat) este…tot restul.
  In „mahalaua” in care stau (La Jolla- suburbs of San Diego) nu exista biserica ortodoxa romaneasca (mergem in alta parte in San Diego). Nu vand lumanari, nu vand nimic, stau acasa si am grija de copii,in timp ce sotul meu se ocupa de afacerea familiei (si nu, nu e cu lumanari, e o firma de arhitectura).Nici la aia cu matura n-ai nimerit-o, am o fata(Marcella) care vine 1 data pe saptamana si eu nu prea pun mana pe matura.

  PS:un sfat pt UN OM NECAJIT: Sa fi vicios, taliban, #rezistent de mort de foame ce esti e usor. Mai greu e sa gandesti cu mintea ta, sa te educi, sa citesti carti, sa ai curajul sa transformi un hobby intr-un business si culmea sa ai succes.
  Presupun ca esti vegan (ca deh n-ai bani de carne, nu ca esti California trendy), iti urez foame usoara!
  PPS: BTW mai avem un business, o farmacie pt ca sunt lincesed pharmacist, vrei sa-ti spun compozitia lumanarilor, amaratule!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.