Serviciile secrete românești sunt supradimensionate, un delir în formă concretă, afectând grav nu numai bugetul public, însă și funcționarea democratică a statului. Majoritatea românilor lucrează în servicii de parcă acestea ar fi industria sau sfera privată. Cu un asemenea specific organizatoric, statul român este supus unui exercițiu de dispariție. Însă nu atât dimensiunea, desigur un pericol, ci conexiunile create pe fondul anexării la grupurile infracționale, inclusiv din justiție, sunt problema.
Serviciile secrete actuale sunt fața vechiului regim adusă la dimensiunea subterană de atunci, respectiv trecerea în activ a întregului dispozitiv de informatori, surse, simpatizanți, persoane de încredere. Introducere în aparatul public a serviciilor este deja o practică gen repartiția guvernamentală din comunism. Majoritatea instituțiilor culturale, spre exemplu, după modelul președinției Băsescu, sunt ocupate de gradați.
Nu doar o curățenie, în fapt imposibilă la prima vedere, este necesară, ci și desființarea lanțului de instituții care a dus la absurdul de acum. Întregul buget public este dirijat în prezent spre aceste forme de subminare a tot și a toate. Atât statul social, cât și statul democratic, cu o piață a muncii liberă, este amenințat de sinecurismul și dirijismul care se vede obligat să acționeze în formele clasice de violență și autoritarism.
Preluând rețetele unor dictaturi din manualele deceniului 7 al secolului trecut, Securitatea s-a reinstalat la cârma României refăcând-și rețelele tactice și de ticăloșie.

Cum este corect :”Preluând rețetele unor dictaturi din manualele deceniului 7 al secolului trecut, Securitatea s-a reinstalat ==in decembrie 1989==la cârma României,refăcând-și rețelele tactice și de ticăloșie”
Cine nu cunoste Istoria,nu are rost sa scrie nici poezie!
E obositoare povestea asta cu serviciile. Sincer acum, daca serviciile ne conduc complet si absolut, ce sens are sa tot vorbim despre ele? Oricum nu se intampla nimic in afara de ce decid ele.
In al doilea rand, daca serviciile tot sunt in spatele a tot si toate, nu avea mai mult sens sa il lase pe Dragnea in libertate, eventual in rejudecare sau ceva de genul astfel incat: (1) sa nu fie scapat de tot; (2) PSD sa intre intr-o lupta pentru putere Dragnea vs restul care sa distruga complet PSD-ul? La fel diversi „luptatori anti statul paralel” gen prezentatorii de la A3 … nu trebuiau sa aiba dosare, sa fie citati sa ca martori zile intregi pentru a fi tinuti sub presiune.
Tot in aceasi ordine de idei, tot felul de informatii publicate despre Iohannis sau Ciolos in Cotidianul nu sunt opera unor infiltrati in redactie? Uni care vor sa se opuna unor lideri adevarati? De ce teoria asta e proasta si anteioara nu.
Opinia mea e ca teoria asta a conspiratiilor e un fel de arma a oamenilor slabi, un fel scuza a esecului si pentru ne-implicare. Ma rog e teoria mea.
corect,dar sa nu uitam lupta lui Don Quijote Dragnea cu statul paralel,care este asemanatoare si parca inspirata din romanul lui Cervantes unde eroul principal Don Quijote se lupta cu morile de vant, deosebirea este ca eroul nostru sef de PSD si de camera dep vroia sa fie o victima a acestei himere ca scape de puscarie
Domnul Vieru,stie ce scrie si scrie adevarul,dar doua din cele trei comentarii din fata acestuia sint,bineinteles despre …ati ghicit,Dragnea!Dupa Nastase,sapte case si mogulul Voiculescu,sau Felix cum il numea Petrov,care acum nu mai vrea circ mediatic,a urmat ceva tragi-comic,ce in opinia mea spune mai mult despre,,botanistii”de pe,,feisbuc”decit despre Dragnea.Ma bucur,ca macar dl.Huidu,care a omorit trei oameni din vina proprie[si n-a vazut pirnaia nici din exterior],nu sa pronuntat vis-a-vis de decizia,,corecta”si necesara a,,justitiei independente”..ca era prea mult,cred.Niciun politician nu are singe-n instalatie sa se puna cu securitatea,mai ales dupa serialul de mare succes,,Game of Dragnea”,ar trebui noi sa ne desteptam[ne spune si imnul tarii]dar pe,,feisbuc”ne spune cum sa votam,iar noi credem…..si dupa 30 de ani de la…Dar,haideti daca s-a oprit ploaia,sa mergem sa invatam copiii de ziua lor,sa scrie cu creta pe asfalt,,muie PSD”..e foarte important pentru viitorul lor,nu?
#Claudiu. Pleaca bai securistule cu imbarligaturile tale de aici, serviciile secrete intr-un Stat Democratic cu adevarat nu au voie sa faca politica. Sa stabileasca ele cine moare, intra la inchisoare sau trebuie linsat in piata publica. Servicii trebuie sa apere societatea de amenitarile interne si externe impotriva celor care vor sa comite atentate, sa oamoare Presedintele, membrii Guvernului, sa submineze prin atentate caile de comuncicatie, sa otraveasca in masa populatia…….. Dar in Romania din 1947 ei securistii sunt cei care au detinut si detin puterea reala in Romania, ei nefiind votati de cetateni ci numiti direct pe functii. Ei fac si desfac guverne, pun presedinti calcand in picioare votul democratic al cetatenilor.
Bun articol dar spunand ca ” Perioadele administrațiilor Gheorghiu-Dej, parțial Ceaușescu, și Traian Băsescu au transformat Securitatea (serviciile) în instituții cu caracter dovedit infracțional, anulând Constituția.” Ioan Vieru sare direct de la Ceausescu la Basescu uitandu-i pe Iliescu si Nastase care au avut nevoie de ciomagul Securitatii la Revolutie si mineriade pentru a-si zdrobi adversarii politici , pentru a-l tine pe Rege inafara Romaniei si pentru a „privatiza” Romania prin jaf. Aceasta omisiune face ca un articol exceptional sa deviva o schelalaiala de victimizare pesedista
-Steluta”.pertinenta observatie aveti.Pana si procuratura militara a concluzionat ca regimul iliescian si-a consolidat puterea prin actiuni ale noii securitati,ca sa nu mai vorbim de cel actual ce s-a afisat pe fata la ALvA IULIA,in preajma pres.actual johanis.In fond acum psd revine la forma FSN-iliescian,trecand cu arme si bagaje in slujba serviciilor,aservindu-se fara cracnire acestora, ca pe vremea lui Ilici.