Contrabandă de ţigări cu căruţa

Patru bărbaţi au fost reţinuţi aseară de poliţiştii de frontieră în apropierea Vămii Moraviţa, după ce au fost prinşi în flagrant delict în timp ce transportau cu o căruţă 36 de baxuri cu ţigări de contrabandă, preluate de pe teritoriul Serbiei.

Pentru reţinerea lor, poliţiştii au stat la pândă mai bine de 10 ore şi au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment, în plan vertical. În acelaşi timp, peste graniţă, poliţiştii sârbi au reţinut şi ei alte patru persoane care făceau parte dintr-o filieră care se ocupa cu contrabandă de ţigări. Ancheta declanşată de poliţiştii timişeni a mai condus la reţinerea a încă două persoane din Lugoj şi a unui bărbat din oraşul Deta, consilier local PDL, despre care există indicii că ar fi capul reţelei de traficanţi.

Activitatea celor şapte persoane reţinute şi care vor fi prezentate magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţinilor de contrabandă, iniţiere, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat a fost monitorizată de ofiţeri SRI, precizează Biroul de presă al IJPF Timiş. Ţigările de contrabandă venite din Serbia, peste fâşia verde, erau depozitate în locaţii clandestine din Deta şi Jamu Mare, iar ulterior erau distribuite pe piaţa neagră pentru comercializare. Valoarea ţigărilor transportate cu căruţa şi confiscate de autorităţile de frontieră este de peste 9.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 309 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.