Controale la stațiile GPL. Un hăţiş administrativ, care ne împiedică să luăm măsuri

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, spune că legislația trebuie schimbată pentru a permite desființarea stațiilor GPL care funcționează fără autorizație.  Nu se poate  interveni din cauza hățișului legislativ, spune Hopincă.  S-au făcut 112 controale la staţiile de GPL din Capitală și au fost descoperite stații fără autorizație de construire.

„Vom mai face o propunere legislativă de următorul tip: dacă există o astfel de staţie care prezintă un pericol iminent, şi mă refer că nu are toate avizele stabilite de lege, şi totuşi ai amplasat staţia, primăria să poată dezafecta de pe domeniul privat la fel ca de pe domeniul public”, a mai declarat Hopincă.

Prefectul a lăudat anunţul premierului ca instalarea fără avize a unor staţii de distribuţie a carburanţilor să constituie infracţiune şi a menţionat că este nevoie de o modificare legislativă.

La nivelul Capitalei nu s-au descoperit improvizaţii în genul celei de la Crevedia, dar o situație gravă s-a descoperit în Sectorul 6. Din 40 de stații, doar una are autorizație, iar  aceasta nu respectă distanța față de imobile

„Tragedia de la Crevedia ne-a făcut să înțelegem că nimeni nu poate fugi de răspundere, chit că are sau nu atribuții în a aviza/aproba sau nu activitatea de comerț cu combustibili. Ne-am folosit de acest context sumbru și am dispus Poliției Locale a Sectorului 6 o verificare temeinică, amănunțită, a tuturor autorizațiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licențelor, cerute de lege pentru funcționarea acestor operatori economici cu specificul de comercializare de combustibili”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. Păi, la noi legislația a fost tocmai astfel construită ca să permită infracțiunile mandarinilor puterii și acoliților lor. Și acum ne mirăm că nu putem desființa ceva ce este ilegal construit? Tocmai pentru că legislația apără acel ceva, respectiv înfăptuit ilegal!

 2. Huhurezii bat campii ca nevinovati si neputiinciosi dand de inteles ca hatisul legislativ e facut de alte entitati necunoscute de ei! Ba cinicilor, nu voi si ai vostri ati facut legislatia de asa natura sa nu se poata face nimic? De ce admiti sa ocupi functia daca nu iti convine legislatia sau, iesi dracului cu initiativa, santajeaza (altfel nu merge) tot ce inseamna politicieni si dati drumul la treaba, mincinosilor escroci.

 3. Nu legislatia trebuie schimbata ci sefii tuturor institutiilor trebuie rasi din functii , stii bine ca lepra coruptiei s-a intins pana in cele mai mici straturi ale institutiilor statului, asa ca acesta „sefime” pusa in functie de interlopii partidelor politice trebuie sa isi ia catrafusele si sa se care. Sa incepem operatiunea de curatire la trei instututii : Politia , Procuratura si Judecatoriile … dupa aceea restul „sefuletilor” vor cadea de la sine pentru ca vor incepe sa curga „dosarele” reale si nu cele „fabricate” politic.

 4. Hățișu legislativ este făcut de,interlopii care conduc această țară de la revoluție.Unu și unu.Noi nu putem avea un guvern cinci,zece ani ca ungurii ex.Nu.Magraonii de la vârfu statului care o condus țara de la revoluție trebuie să stea două mandate nefăcând nimic,o ba da.(averi)M ai puțin ,,măi dragă,,unu o mutilat justiția după bunul plac,ăsta doarme tot timpul,o nu chiar,,merge des în excursii cu gloaba.Guvernu trebuie schimbat des,în funcție de nevoile șefului mafiot de la vârf.Nu cumva să fie deranjat din vacanțe.Iar subordonații lui sânt lăsați să fure după placul lor,bine n țeles că și el are o cotă parte,nu Lo iertat de datoria care trebuia dată statului cu înciriatu casei din Sibiu? Ba da.Pe lîngă turistul este lăsat să voiajeze după placul lui.Șobolănimea de la casa poporului rade tot,barberește tot,tot,tot.E asta E legislația acestor,mafioți de la gowermwerizare.STAT MAFIOT,EȘUAT.Condus de clanuri mafiote.PUNCT.

 5. sunteti incapabili, mergeti acasa, vin altii care au si curajul si cinstea necesara!
  Apropoo, ce rol au prefectii, cand avem cohorte prin CJ uri?
  Nu va pare ca taiati iarba la caini?

 6. A se vede armatele de inspectori care controleaza in toata tara: de unde iese pe teren atata functionarime?

 7. Cu pădurile or terminat,cu AZILU bătrânilor la fel,acuma o venit bomba cu GPLeul.Toate se vor uita.Spitale de arși or făcut?Nu.Refugiații din Ucraina ior cazat bine mersi.Sinistrații Români ior băgat în căminul cultural.Mafia GPLeului va fi ocrotită,știți de ce frațîlor?Mafiotu PSDist GPList are 30 apartamente .Oare cum leo cumpărat?Dacă Ciuleacu marele Mafiot dinPSD,dacă vroia dreptate,din ale 30apartamente ale mafiotului GPList pesedist băga sinistrații de la explozia provocată de subalternu mafiot pesedist(GPL)CREVEDIA.Atunci ziceam și eu Ciolacule că te ai rotit la GOWERMERIZARE Făcând reforme,schimbări.Dar nici tu nu ești m ai bun,că doar faci parte din haită.Ori cum noi sântem mici,în comparație cu voi.Românu care va m ai merge la vot să voteze indiferent pe cine,înseamnă că nu are ce lucra.Nu se m ai merită a merge la vot.Indiferent de vot,și ăsta ați ajuns să îl,,furați,,și votu.Acuma pe față.Nu M ai sânt oameni,politicieni cu onoare,nu m ai avem bărbați cu onoare,ăsta îi adevărul.Oare (editat) aveți,S au sânteți castrați toți?,,,NU VĂ PRIMEASCĂ NICI PĂMÂNTUL.Ați ajuns să vă jefuiți țara.,,

 8. @toma Degeaba ii schimbi daca pui alti incompetenti in schimb. Problema nu este cine conduce, ci bazinul din care sunt alesi. Ca la vot: degeaba votezi daca ai de ales intre Kovesi, Simion, Sosoaca, Firea etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.