Cornel Nistorescu la Marius Tucă: Profesorii, cei mai ignorați oameni

Invitat aseară la emisiunea Marius Tucă difuzată live de Gândul, Cornel Nistorescu a venit cu o explicație pentru starea de incapacitate în care se află România: sistemul de învățământ și, implicit, plagiatul diplomelor.

„Profesorii sunt cei mai ignorați oameni în societate. Trebuie reconstruită demnitatea lor” (…)„Prăpădul în țara noastră vine de la educație, iar educația stă în situația asta din cauza profesorilor, care se află într-o stare deplorabilă. Sunt oamenii cei mai nedreptățiți, mai ignorați și mai prost plătiți din întreaga societate, care sunt obligați să mai și crească oamenii pentru viitorul României.

Deci, ei vor să schimbe ordinea de examen, schimbă vacanțele, schimbă timpul de lucrări de control și câte teze, dar nu înțeleg că problema de fond este de la dascăli. Dacă nu umblă la condiția lor, la lefurile lor, la facilitățile pentru ei, la reconstituire a demnității profesorului în România, nu vor face nimic”, a mai susținut Cornel Nistorescu.

Directorul cotidianul.ro a arătat cu degetul către parlamentari în cazul diverselor universități private, de multe ori, simpli furnizori de diplome.

„Incapacitatea României provine din plagiatul diplomelor. Acești oameni nu sunt niște oameni de caracter. Parlamentarii au sprijinit aceste universități contrafăcute, pentru că ei aveau dreptul să predea numai în universități, să mai facă niște bani în plus.

Nu poți fi profesor la patru universități. Societatea românească suferă din cauza falsității. Un om serios nu poate plagia. Falsitatea înseamnă lipsă de profesionalism. Trebuie să se facă ceva împotriva falsului”, a spus Cornel Nistorescu.

 

Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

20 de Comentarii

  1. „Trebuie reconstruită demnitatea lor”

    Falsa problema, ei au pierdut-o pe dna Demnitate, ei s-o recastige ! Hai sa batem campii cu gratie langa altul care n-are ce face !

  2. TOATA mizeria din invatamant a inceput imediat dupa Lovilutie.
    Au luat-o incet si acum este dezastru total.

    Partea scarboasa este ce este PLANIFICATA.

    Ca sa iasa prostovani semianalfabeti in proportie de masa.

    Cu Alde Astia faci ce vrei.
    Distrugerea tarii, razboaie, etc.

    Prost hraniti, vaccinati, urat imbracati nu traiesc mult si copii lor se degenereaza …

    Cam tarziu …
    Daca nu se schimba urgent PARADIGMA Politica si Sociala, VIITORUL Lumii va fi un NOU Sclavagism.

    Controlat cu si de AI.

    TU adunI banii si IM prostititii mor.

  3. O tara care nu asigura sanatate gratuita si educatie gratuita tuturor cetatenilor ei ESTE O TARA FALIMENTARA. Orice cetatean Roman era odata inregimentat intr-o forma de educatie. Oameni simpli ce in perioada boierimii si patronilor nu isi permiteau sa faca mai mult de 4 clase, unii nici pe alea, au fost adusi in orase si le-au fost oferite conditii de a invata si munci. Asa s-au ridicat multi oameni simpli ce au proiectat si gandit proiecte mari in Romania. Din pacate in ultimii 33 de ani aceasta clasa de ingineri, profesori, cercetatori formati ani de zile la institutele romanesti au fost decimati. Nu am mai avut nici macar profesori si cercetatori pt companiile strategice, sanatate, nuclear. Altii ne-au facut vaxurile si vor sa ne puna 2 amarata de reactoare pe locum construit de specialistii romani sub Ceausescu.

  4. trebuie „reconstruită demnitatea lor”, da, cu conditia sa si-o reconstruiasca singuri, prin profesionalism si dedicatie fata de o astefl de nobila „demnitate” p crare le-o incredinteaza comunitatea!

  5. Nemaiavand fabrici si uzine nu mai este cerere de oameni pregatiti. Atunci scolile nu mai au rolul lor initial de a pregati forta de munca .
    Trebuie ca statul sa reinfinteze fabrici si uzine. Asa au facut si regii au facut Resita pentru locomotive Brasov pentru avioane si fabrici pentru utilaje extractia petrolului. Nimeni nu vorbeste de REINDUSTRIALIZARE. NIMENI.

  6. Trebuia sa ne rupă gura cu ceva, la ‘mariustiucashow’, a omis „muncitorii si taranii”(ca nu mai sunt) ,si a luat-o cu „profesorii ignorati „& ignoranti(mersi calimero),alta marota ,dar astia nu emigreaza ca „medicii”
    ca nu au meserii căutate
    De pensii speciale,nuptiale,spatiale,originale, etc nimic nimic,de nedreptatea sociala bazata pe Justitie opulenta si servila Poolitikului,nimic,nimic de Jaful Austriac nimic,nimic nici macar sondajul actual nu functioneaza in online,de hotiile din pandemie patronate de guvern, de aiureala energetica in care se scalda Romania cu ministerul boilor de jug.,..nimic,nimic doar firmituri..
    PS o alta zi/ocazie pierdută

  7. Pentru şofer statul a impus o mie de sancţiuni, pentru şcolar care încalcă aceleaşi reguli de conduită niciuna. Până ce profesorul nu se simte stăpân pe meseria lui, pe catetra şi catalogul lui, degeaba le îndesăm bani în buzunari. Muncesc 8 ore pe săptămână, au 4-5 luni vacanţe şi trebuie să-i plătim ca pe nişte prinţi. Apoi ce se alege cu produsul muncii lor??? Toţi migrează în Germani, Austria, America. Deci noi finanţăm forţă de muncă petru ţările dezvoltate. În concluzie analiza lui Nistorescu este greşită, făcuă din interese partizane.

  8. & Emil Boc, sau „fața hâdă” a lui Cornel Nistorescu, zis probabil și „Nilă” al gazetăriei, ?

  9. Ba ???? Nu mai citi articole despre scoala. Stiu o urasti prea tare. Problema e serioasa si trebuie pusa.
    Din pacate nu ai cu cine.

  10. Între „ignorați”și „ignoranți” distanța e de o singură literă. Cum pot face educație niște oameni lipsiți de educație? Atât universitățile de stat, cât și cele private școlarizează pe bandă rulantă mediocrități, din rațiuni pur financiare. De la biciul făcut din puncte-puncte nu te poți aștepta la altceva. Nu salariile mici ale profesorilor, care nu sunt chiar mici, e durerea noastră, ci faptul că plătim cu bani mulți o muncă de mântuială, redusă la doar a menține liniștea într-o sală de clasă – activitate care, evident, nu are nevoie nici de studii, nici de bani prea mulți.

  11. @ Bă, nici ăștia care comentează nu au scăpat de mediocritate, ?
    & Ce să mai spuneți de alții, ?

  12. Un profesor debutant este incadrat cu 2500 lei si un necalicat in constructii primeste o leafa de 3100 lei. Merita sa lucrezi in invatamant? Cand se aloca 2,1 din buget vrei un invatamant la nivelul celor cu 6 la suta? Cand fiecare ministru vine cu reforme nu te poti astepta la performante….

  13. Dle Nistorescu, profesorii sunt ignorati de stat, dar si multi dintre ei sunt ingnoranti.. Pai calitatea produsului lor este lamentabil, elevi fara cunostiinte elemntare. Asa ca..

  14. Merita sa lucrezi in invatamant? Probabil ca este bine atat timp cat stau la catedra si nu vor sa se pensioneze nici la 70 de ani? Ce le pasa lor de tinerii care nu au loc de ei, ce le pasa ca sunt plictisiti si ca nu mai au rabdare cu elevii. ..

  15. Marius Budai a lucrat în sistem, este singurul dintre politicieni care cunoaște domeniul, el a demonstrat celor de la UE și Banca Mondiala, posibilitatea și necesitatea măririi pensiilor ce s-a făcut în ian. 2023. Tot ministrul M. Budai a explicat și lămurit pe cei de la UE și Banca Mondiala despre situația și modul de acordare a acestor pensii și salarii speciala acordate unor categorii profesionale influente. Însă acum cu toate ca UE a condiționat acordarea transei din PNRR, de desființarea tuturor pensiilor speciale de la noi, dictatorul Iohanis și acoliții sai din PNL, inclusiv aliatii sai , nu vor sa desfiinteze aceste pensii speciale pentru ca beneficiarii acestora l-au avertizat ca vor scoate dosarele penale ascunse în sertare !!!
    Asa ca pentru multime Iohanis și gașca lui dependenta de beneficiarii pensiilor și salariilor speciale, au pus în mișcare propaganda parsiva pentru ” mulțime”, pasand în mod mizerabil , în spațiul public, ideia ca ministrul muncii trebuie sa desfiinteze pensiile speciale, pentru a-l scoate țap ispășitor pe acesta.!!!
    Desființarea pensiilor speciale este ușor de făcut prin adoptarea și aplicarea Legii unice de pensii (263/2020 modif. prin Lg. 127/2019) ce are la baza principiul contributivitatii, pentru toate catevoriile profesionale, aceasta cu voința și participarea efectiva a președintelui tarii, guvernului și parlamentului !!!!
    Aceiași procedura trebuie și la desființarea salariilor speciale, adoptând Legea unica de salarizare pentru toate categoriile profesionale ce sa aibă la baza competenta, cificarea, volumul dificultate și responsabilitatea muncii, care vor diferenția nivelul salariilor și ulterior al pensiilor !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.