Coronavirus: 193 de români infectați sunt la ATI

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.146 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 318 mai puțin față de ziua anterioară.

155 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 104 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.220 cu 31 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 193 persoane, cu 19 mai puțin față de ziua anterioară.

Dintre cei 193 pacienți internați la ATI, 174 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 72 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 6 mai puțin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Până astăzi, 65.471 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 27.04.2022 (10:00) – 28.04.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (7 bărbați și 8 femei).

Dintre cele 15 de decese, 3 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de 15 pacienți decedați, 10 au fost nevaccinați, 4 vaccinați cu schemă completa și 1 cu schemă incompletă. 1 dintre pacienții vaccinați avea vârsta cuprinsă între 50-59 de ani, 1 avea vârsta cuprinsă între 60-69 de ani, și 3 aveau vârsta cuprinsă 70-79 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.059 teste RT-PCR (3.824 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.235 la cerere) și 15.773 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.969.783 teste RT-PCR și 9.694.058 teste rapide antigenice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Inaltator.Reîncepe studiul de fezabilitate, cu bani de la UE,” PLlandemia”. Studiul își propune sa măsoare nivelul pana la care o turma de oi poate sa suporte pascutul în strunga și mulsul mecanic, de trei ori pe zi și de doua ori pe noapte, plângând de ura împotriva dictatorului rus. Așteptăm cu interes, reapariția izoletelor, precum și prezenta armatei pe străzi, cu intreg armamentul din dotare. De aceasta data, propun, sa se intoneze imnul Ucrainei, iar cetățenii sa fie obligați sa se salute cu: slava, Ucrainei și conducătorului sau galactic.
    PS. Scopul ascuns a vizitei lui Citu a fost acela de a aduce în tara dobânzi de 10% pentru România. Bravo lui. Merita sa fie presedintele Senatului. Asa zic și americanii și, dacă zic ei înseamnă că suntem o tara suverana, cum dealtfel susține și domnul Ilie Stoian, domnul acela nervos pana în măruntaiele pământului pe Putin și turci și meditativ, pana la levitație în preajma lui Bideu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.