Coronavirus: În secțiile ATI mai sunt 138 de pacienți

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 282 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 238 mai puțin față de ziua anterioară.

23 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 31 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În spitale, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 806, cu 3 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 138 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 138 pacienți internați la ATI, 126 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 61 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară. Nu sunt copii internați la ATI.

Până duminică, 15 mai, 65.612 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 6 decese (4 bărbați și 2 femei). Nu au fost decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 6 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, unul la categoria de vârstă 70-79 de ani și trei la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de șase pacienți decedați, patru au fost nevaccinați și doi vaccinați. Unul dintre pacienții vaccinați care au decedat avea vârsta cuprinsă între 60-69 de ani și unul avea vârsta peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.511 teste RT-PCR (1.240 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.271 la cerere) și 7.427 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.055.140 teste RT-PCR și 9.899.781 teste rapide antigenice.

(sursa: Mediafax)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. 13.055.140 teste RT-PCR irelevante. Detecteaza si proteine stricate de la raceli corona vechi de ani daca maresti ciclurile. Mihnea mi-a zis sa va transmit asta si ca-i pare rau ca a fost gâscan.

  2. Astrobalamuc, as vrea să aud asta din gura lui Mihnea. Și aș vrea să-i văd pe Arafat, Barna, Catu, Mihăilă la închisoare. Arafat este vinovat de ucidere din culpă, a urmat protocolul ucigaș al OMS fără să facă macar o investigație. Barna a încercat să forțeze populația să primească injecția criminală dorind să implementeze „certificatul” la locul de muncă. Catu a ordonat achiziția a 120 de milioane de injecții și a încercat să forțeze injectarea populației iar Mihăilă, cu bună știință, nu a achiziționat medicamente salvatoare pentru mii de români, fiind vinovată de omor din culpă. Toți aceștia sunt deasemenea vinovați de sadism, încălcarea Constituției României și trădare in formă continuată a națiunii române. Acești oameni trebuie să intre , pentru crimele comise în pușcărie. Poporul român vrea adevăr și dreptate!

  3. Dupa cum se declara deja oficial in diverse tari europene, plandemia s-a sfirsit datorita faptului ca imunitatea de turma a fost atinsa pe cale naturala, si la nevaccinati si la vaxinati (participanti la tratamentele genetice experimentale cu mRNA)! Si nu datorita inteparii cu mRNA, cum inca zice propaganda. Firme ca BIONTEC, din Germania, si-au marit profitul de peste o mie de ori in mai outin de 18 luni de la introducerea vaxinurilor. Cind poti aduna trei zerouri la cifra de afacere, scrupulele dispar, si bani pentru reclane, lobisti, politicieni si studii aranjate pro vaxinare, nu mai sunt o problema. Ce mai conteaza daca licoarea minune ajuta sau creaza probleme de sanatate pe termen lung?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.