Coronavirus:1.231 de cazuri noi şi 33 de decese

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 4.435 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 19.09.2020 (10:00) – 20.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese (20 bărbați și 13 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani.

32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.120. Dintre acestea, 470 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.223.462 de teste. Dintre acestea 13.391 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.937 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.454 la cerere.

Pe teritoriul României, 12.160 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.752 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.130 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 7 persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Nu cred o iota! Azi, la UMDigi24, un doctor din Timisoara, nebarbierit si rufos, ca asa-i trendy, dadea ca sigura cifra de 2000 de imbolnaviri pe zi, in octombrie. De unde stia el asta?! Inseama ca cifrele se fabrica functie de interesele unora. Nu sunt coronasceptic, dar propaganda asta desantata, cu cifre scoase din palarie, mi se pare o insulta la adresa cetatenilor.

  2. Ati transformat spitalele si doctorii din spitalele din Romania in adevarate camere ale mortii,netratind bolnavii de suferintele lor ci lasindu-i sa moara cu zile!
    Criminalilor va va pedepsi si Dumnezeu,iar pe pamant veti sfirsi la puscarie!

  3. Vanatorule (ora 13:55), nu stiu cine si ce spunea azi la UMDigi, dar eu iti spun ce se spunea inca din luna august. Ca vom ajunge in jurul lui 2000 in oct. Rata de raspandire, asa cum era calculata de acel biostatistician Valentin Parvu, care nu face parte din sistemul medical romanesc, nici nu este angajat in Romania. El este roman stabilit in SUA, cu cariera acolo dar pe care l-a prins in Romania concediul neplatit prelungit pe care il avea.

  4. Parca Dvs nu stiti ca urmeaza alegeri parlamentare si este necesar sa adune fonduri, iar in stare de orice, aleterta/urgenta banii se misca liberi, ca pasarile caloatoare care se pregatesc sa zboare spre tarile calde. Deci cresti numarul testarilor si ”scoti nu 2000 poti ajunge si la 5.000 chiar 10.000 de victime, deci la o marja de 5% ca sa obtii 2000 de teste pozitive ai nevoie de 40.000 de teste pe zi sau de crestere de crestere a procentului spre 10% si atunci cu 25.000 de tetari poti sa te bucuri de un rezultat si de 2500 de cazuri pozitive…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.