Corupție la „Marius Nasta”. Doi chirurgi, arestați preventiv

Update: Tribunalul Bucureşti a dispus joi arestarea preventivă a medicului Cornel Petreanu de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, acuzat că primea mită de la pacienţi.

Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Tribunalul Bucureşti a dispus joi arestarea preventivă a medicului Cristian Paleru de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, acuzat că primea mită de la pacienţi.

La tribunal se află şi un al doilea medic acuzat de corupţie, Cornel Petreanu, care aşteaptă decizia instanţei.

Cei doi medici sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Hoții, tot hoți rămân! Daca nu ia o soaga zilnica de 10.000 de roni înseamnă că degeaba merg la serviciu. De ce nu-și fac cabinete private ca sa vina pacientul asigurat sa decarteze?

  2. De câte ori țara merge prost, în prezent îndatorată de guvernările PNL-Guvernul meu- Iohannis pentru descreierate cumpărări de armament, vinovații de serviciu sunt medicii. Și nu ori care ce cei de maximă performanță, nume recunoscute în profesie la nivel mondial. Nenorocirea din țară este totdeauna asezonată cu murdărie la extern. Securitatea trăgea de mânecă, rar distrugea un profesionist. Și rolul SRI ar fi să prevină nu: Protocoale, execuanți pentru străini, salarii, sporuri, pensii speciale. Breasla medicillor nu a mai fost atacată de mult în mai multe locuri simultan. Probabil țările din UE învățate să ia pe gratis din România medici de înalt profesionalism, supărate că nu mai vin a dat ordin la SRI să intervină ca unii medici, scârbiți că toată sărăcia și degringolada țării noastre e în mare parte zilnic pe seama lor, își vor lua câmpii. Cum a fost anii trecuți o acțiune similară de desființare a secțiilor de transplant în beneficiul Austriei. Medici vor pleca , SRI-iștii, STS-iștii, SPP-iștii, SIE-iștii, procurorii și judecătorii în schimb vor rămâne nemișcați în România cu pensii speciale plătite din împrumuturi externe până la adânci bătrânețe adică dublul perioadei cât au fost activi!!! Deșteaptă-te române!

  3. Emile…lasă vrăjeala…cu plecatu…unde mai sunt EI mari șmecheri pe planetă?…acești indivizi sunt niște hiene…arogante și lacome…să profiți de vulnerabilitatea unui OM…ca un mafiot…cerându-i șpagă pentru un serviciu medical pentru care deja…ești plătit de angajator…este inacceptabil…posibil să procedeze similar și cu studenții… pentru note mari dar cunoștințe puține…să promoveze medicamentele unor firme farmaceutice pentru…avantaje consistente…UNDE CARACTER NU ESTE…NIMIC NU ESTE!!!…să li se anuleze licența de practică medicală pe viață și…10 ani la închisoare…doar așa facem ordine…în mafia din sistemul medical din România!!!

  4. Poveste veche in Rumanica. Nimic nou sub soare. Omul simplu plateste darile lunare la stat. Statul ia banii si plateste salarii babane medicilor (15.000 ron pe luna). Omul simplu mai trebuie sa plateasca inca o suma in plic doctorului fomist si spagar pentru asi rezolva problemele de sanatate. Asta e Romania. Pe vremuri se duceau la don doftor cu cartushu de Kent si sticla de wiskii. Eventual o gasca sau ratza. Acum se ia si jaka di pi om. Halal serviciu sanitar !!!! Ce vremuri traim bai neneee

  5. Daca iau mita dar opereaza bine, pacientul este bine , nu cred ca este o problema atat de mare incat sa fie arestati.Problema e cu cei care trateaza gresit, cu intentie de multe ori,acuzati chiar de ucidere, vezi Robe polizu, Tesloianu Iasi, samd, multi probabil.Si pe bani multi ,in privat, de multe ori.Cautati pe net acuzatii despre marile lanturi private.Si nu li se intampla ceva.Ar trebui ca pacientii sa si descrie experientele.In familia mea, o ruda a fost la Dr Ana Maria Mitrica, cardiologie.Desi avea anterior diagnostic de cardiopatie ischemica,simptome specifice care se agravasera, aceasta i a spus ca nu are ceva, doar usoara hta.consult superrapid, pe bani multi.Cateva zile mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana Mitrica nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns.Sec si rece.Precum doamna cu doasa.Anterior, fusese si la Dr cardiolog Roatesi, care, intr un minut a executat o ecografie cardiaca in fals, a pus valorile a vreo 40 de parametrii intr un minut,din imaginatie,asta pentru a proteja sonda ecografica de uzura ,fiind scumpa sonda.O sarlatanie potential letala

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.