Creierul lui Kovesi, în fața CSM

Pensionara Dana Titiana, fosta consiliera a șefei DNA Laura Kovesi, este programată astăzi la interviu, după ce a cerut reîncadrarea în funcția de judecător, scrie luju.ro.

Chiar daca magistratura se confrunta cu un deficit urias de personal, nu este obligatoriu ca orice solicitare de reincadrare in functia de judecator venita din partea unui magistrat aflat la pensie sa fie admisa. O asemenea solicitare de reincadrare in sistem a fost formulata, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in urma cu cateva luni, de fosta judecatoare Dana Titian (foto), zisa “creierul lui Kovesi” din perioada in care o consilia pe fosta sefa DNA.

Plecata la pensie in ianuarie 2022, din functia de judecator la Curtea de Apel Alba Iulia, Dana Titian doreste sa se intoarca in magistratura. Titian a intrat deja in ultima faza a procedurii de reincadrare in functia de judecator, fiind programata la interviul in fata Sectiei pentru judecatori a CSM joi, 14 septembrie 2023. Dana Titian a indicat sapte instante unde ar dori sa activeze.

Conform art. 215 alin. 2 din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor“pe perioada reincadrarii, cuantumul pensiei de serviciu se reduce cu 85%”.

Citește articolul integral pe luju.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Foame mare daca nu mai poti fi in functia de judecator ,nu este asa ,doamna Pensionara Dana Titiana ?

  2. A indicat sapte instante unde vor sefii ei sa activeze. O fi din nou si Bucurestiul pe lista? Ce cauta toti astia in Bucuresti? Sa stea la ei acasa si sa-si roada pensia nemeritata. Duduia o avea mustrari de constiinta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.