Crimeea, stare de urgență

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, autoritățile din Crimeea au anunțat decretarea stării de urgență după întreruperea totală a energiei electrice primite din Ucraina, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Potrivit unor surse ucrainene ar fi vorba de acte de sabotaj la liniile de înaltă tensiune.

Surse ucrainene nu au putut preciza cine poartă responsabilitatea pentru actele de sabotaj.

„La 22 noiembrie ora 00.25 (sâmbătă, 21.25 GMT), s-a întrerupt furnizarea energiei electrice care ajunge în Crimeea din Ucraina”, a anunțat într-un comunicat filiala din Crimeea a Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

„Prin decizie a conducerii republicii Crimeea, în peninsulă a fost instaurată starea de urgență”, a declarat ministerul.

Peninsula Crimeea, anterior republică autonomă și rusofonă a Ucrainei, a fost anexată de Federația Rusă în martie 2014, după un referendum organizat în Crimeea după răsturnarea de la putere la Kiev a președintelui prorus Viktor Ianukovici. Țările democrate consideră ilegal referendumul și nu recunosc anexarea.

În urma întreruperii curentului electric primit din Ucraina, „generatoarele republicii Crimeea au fost puse în funcțiune. La ora 01.20, orașele Simferopol, Ialta și Sakî erau parțial conectate”, a informat Ministerului pentru Situații de Urgență.

Spitalele și alte instituții de bază sunt alimentate cu energie de către generatoare, a precizat ministerul.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, electricitatea furnizată de Ucraina alimentează în mod normal Peninsula Crimeea prin patru linii de înaltă tensiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.