CSAT: mai puţini militari români în teatrele de operaţii în 2012

Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2012, un număr de 357 de militari, conform Realitatea.net.

CSAT a decis, luni, ca forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român în 2012 să scadă cu 106 militari faţă de anul în curs, anunţă Preşedinţia.

„Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2012, un număr de 357 de militari, care vor acţiona în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei, Ministrul Apărării Naţionale a solicitat aprobarea continuării activităţii de testare şi validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând guvernului Statelor Unite ale Americii dinspre şi către Afganistan în sprijinul operaţiei NATO – ISAF şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom.

În acelaşi timp, membrii Consiliului au avizat Carta Albă a Apărării, document elaborat de către Ministerul Apărării Naţionale, urmând ca acesta să fie supus aprobării Parlamentului, conform legislaţiei în vigoare.

CSAT a avizat în şedinţa de luni proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Astfel, conform propunerii, Departamentul Schengen se va transforma în Departamentul Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, casa de pensii sectorială va fi prevăzută ca structură în subordinea M.A.I., la nivelul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va fi operată o reducere de 96 de posturi, iar la nivelul Arhivelor Naţionale numărul maxim de posturi va fi redus cu 451. Numărul de posturi aferente fiecărei structuri a Ministerului urmează să fie aprobat prin ordin de ministru”, se arată în comunicatul de presă transmis după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

La şedinţă, care a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu, au participat primul-ministru al României, Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, Ion Ariton, ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Ioan Grosu, şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor şi purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.