Cu orice preț: Bacalaureat pe patul de spital

Elevii care sunt diagnosticaţi cu coronavirus pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională și în spital, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Aceştia (elevii diagnosticaţi cu COVID-19 – nr.)) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie, la Digi24.

Întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Monica Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul Sănătăţii în acest sens.

„Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul Sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul.

“Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi’, a mai afirmat Anisie, care a precizat că în scurt timp va fi publicat calendarul pentru examenul de bacalaureat.
Ea a precizat că cel mai probabil elevii care susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii.
“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a spus ministrul Sănătăţii.
Întrebată daca masca va fi purtată de elevi în sala de examen, Anisie a răspuns: “În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”.
Monica Anisie a mai fost întrebată de ce nu s-a luat în calcul să se anuleze examenele naţionale şi să fie adoptat modelul Olandei, unde diploma a fost acordată după mediile din anii de studiu.
“Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin tocmai că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit la minister numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care susţin Evaluarea Naţională sunt avantajaţi pe baza mediilor din V-VIII. Dar trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor. Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi bacalaureatul pe 22 iunie”, a explicat Monica Anisie.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Ce tot aveți cu copiii de vă bateți joc de ei în halul ăsta. Bacalaureatul, din spital?!

    Tot mai mult iese în evidență faptul că profesori, inclusiv cei cu tot felul de grade și titluri cât mai academice, ar trebui să participe masiv, toți, la un examen național de evaluare. Se observă viziunea lor din măsurile propuse. În ce manual găsiți aceste tehnici de evaluare? Ați studiat cu Makarenko?

    Toate aceste resurse risipite pe tot felul de idei năstrușnice ,onlineuri, ar fi trebuit utilizate în altă parte: cursuri de comportament civilizat pentru profesori,eliminarea bârfeli și a delațiuni din școli. Asta este marea problemă a învățământului!

  2. doar sa fure banii ce vor fi in cuantum exorbitant subt pretextul pandemie pt organizarea examenelor conteaza..!! copii,profesorii(care au partea lor de vina) nu conteaza,stresul la care vor fi supusi copii,masca pe fata 3 ore ,porti ochelari cum procedezi,tusesteunul,stranuta altul…cum se vor concentra copii nu conteaza ..banii sa curga in buzunarul politicienilor??!!! doar vine campania electorala ,este nevoie de fonduri pt campanii??!!! si o alta gogorita pt prosti,in afara subiectului ,amenzile se vor duce la spitale ,si??!! vor fi suptilizate prin firmele de casa tot de baietii destepti..de aici valoarea asa mare !!!

  3. Examene pe patul de videochat?? Asta e educatie si invatamant cu minorii in tarile civilizate precum Romania?! Bre, voi chiar sunteti intregi la cap, sau, afacerile de viitor sunt videochat-urile si acum ii profesionalizati din fasa???! E clar, se vrea „militarizarea” in masa a copiilor ca in viitor sa ajunga cei mai buni executanti ai oricaror ordine si din oricare gura!

  4. Cum poti cere unui copil internat in spital, cu febra si dureri, sa participe la un examen?! Numai o nenorocita ca Anisie, venita de la coada vacii, putea sa aiba o asemenea initiativa.

  5. Mai concret cum se poate realiza tehnic ? Vine un domn profesor langa elev ? Se trimite o echipa de jandarmi ? Nu pot sa-mi imaginez acest lucru concret ..ori este o abjecție politica de tip PNL sau o știre aruncată orbește …as propune o lege in care fiecare știre sa fie explicata tehnic altfel rămâne decat un can-can ieftin si prost … Pana la proba contrarie prin care aceasta știre nu se ca realiza lumea va discuta vai ce bine vai ce frumos spun politicienii da domne sa facă ..uite e bine ? Dar oare se poate realiza ? concret ? Sa nu spun ca cu acest covid va-ti bătut joc de totii copii Din Romania nu am vazut o măsură luata pentru ei …decat inchidem locuri de joaca ,inchidem grădinițe,inchidem scoli ,nu au voie ,interzicem invitațiile impunem distanță …impunem dam amenzi … nu au voie la bunici ….sa ai un copil in ziua de azi este un chin …

  6. Dacă doriți să aflați situația exactă, dacă Min. educației este interesat de opiniile părinților, considerăm că TREBUIE să fim întrebați. Așa cum s-au dat chestionare in legatură cu accesul la internet, ESTE OBLIGATORIE si opinia parintilor. Discriminarea care se face in randul elevilor este evidentă. Aproape toate țările UE au renunțat la examenul de Bac, cu exceptia statelor unde numărul de imbolnaviri este mic. In unele state examenul a fost inlocuit cu un interviu( Italia).Unde vor sta cei 60% dintre elevii care erau cazti in camine?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.