Cu pistolul cu bile la urne

Un bărbat din Caraș Severin a încercat să intre într-o secție de votare înarmat cu un pistol cu bile de cauciuc. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul se afla și sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat potrivit legii, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI.

„În județul Caraș-Severin, polițistul care făcea parte din dispozitivul de pază al unei secții de votare a observat un bărbat care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc și care se pregătea să intre în secție. Acesta a fost condus la subunitatea de politie unde s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat contravențional conform Legii privind regimul armelor și munițiilor care interzice purtarea armei sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Dajbog a dat detalii și despre alte incidente produse până la ora 13.00.

„Referitor la situația din sectorul 3 al Capitalei, precizăm că au fost deschise toate secțiile de votare după ce președinții care nu s-au prezentat pentru preluarea secției de vot, au fost înlocuiți. La acest moment, votarea se desfășoară normal. La secția de vot din Teleorman unde președintele a anunțat că a avut un deces in familie, procesul de votare a început după ce a fost desemnat un alt președinte. La o secție din județul Iași, votarea a fost întreruptă pentru scurt timp deoarece președintelui secției i s-a făcut rău, acesta fiind schimbat. Procesul de vot a fost reluat fără alte probleme. Din punct de vedere al ordinii publice, până la această oră nu au fost semnalate probleme deosebite.
Au fost înregistrate 12 sesizări de posibile încălcări ale legii în legătură cu desfășurarea referendumului. În urmă verificărilor, 3 dintre semnalări nu s-au confirmat.

În municipiul Ploiești, un cetățean a sesizat Poliția cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze pe baza pașaportului. S-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot.  Reamintim că cetățenii români pot vota cu pașaportul, la secțiile de vot din țară, doar dacă pe pașaport este trecută mențiunea că au domiciliul în altă țară decât România. Vorbim aici de pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic. Cetățenii români care au domiciliul în România pot vota cu cartea de identitate, buletinul de identitate și cartea de identitate provizorie. Lista completă a documentelor pe baza cărora se poate vota a fost clarificată într-o hotărâre a Biroului Electoral Central. Tot în Ploiești, membrii biroului electoral al unei secții de vot au părăsit secția cu urna specială, însoțiți de un polițist de la Poliția Locală, în condițiile în care aveau obligația să solicite ca paza să le fie asigurată de personal MAI. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului urnei speciale. Într-o altă localitate din Prahova, polițiștii efectuează cercetări față de o persoană care i-a anunțat pe membrii unei secții de votare că a votat de două ori la două secții diferite. Persoana în cauză a motivat că după ce a votat prima dată și-a dat seama că nu a votat cum și-ar fi dorit. În Pitești, președintele unei secții de votare a sesizat faptul că trei de persoane consumă băuturi alcoolice în apropierea secției de votare. La fața locului a fost trimisă o patrulă de jandarmi, care a constatat că persoanele nu consumau băuturi alcoolice, dar tulburau liniștea publică. Au fost sancționate cu 200 de lei fiecare”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.