Cum a ajuns o comună să fie condusă de…agentul agricol

Blocaj într-o comună din Vrancea, după ce primarul a murit iar viceprimarul nu a fost ales ca înlocuitor din cauza disputelor politice. În aceste condiții, conducerea comunei este asigurată acum de un agent agricol. Acesta a fost delegat în funcție de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, dar refuză, însă, semnarea documentelor oficiale.

Blocajul din comuna Bordești, județul Vrancea, a început în urmă cu câteva săptămâni, când primarul a murit. În mod normal, înlocuitorul acestuia trebuia să fie viceprimarul, dar acesta nu a fost ales în Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanții majorității PSD-ALDE-UNPR.

Nici următoarea variantă de înlocuire a primarului, respectiv cu secretarul comunei, nu poate fi folosită, deoarece acesta este implicat într-un dosar penal și a fost suspendat din funcție.

Astfel, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a decis să-l numească temporar în fruntea comunei pe agentul agricol, însă vidul de putere nu a fost rezolvat, în condițiile în care acesta refuză să semneze documente oficiale.

Surse din rândul administrației locale spun că situația poate fi deblocată prin desemnarea unui viceprimar, ceea ce înseamnă că reprezentanții majorității trebuie să ajungă la un punct de vedere comun.

Disputa pentru funcția de viceprimar se dă între doi membri PSD, fiul fostului primar și un membru al partidului, care a căzut în dizgrația filialei locale.

Dacă nu se va ajunge la un compromis politic, singura soluție ar fi organizarea de alegeri anticipate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.