Cum a ajuns un stat UE paradis fiscal pentru criptomonede

Platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale au găsit în ultima perioadă un nou paradis, în Mediterana, majoritatea operaţiunilor având loc pe platforme din Malta, stat care vrea să îşi mărească avuţia devenind una dintre jurisdicţiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autorităţile de reglementare din alte ţări, relatează Cotidianul.md, citând Bloomberg.

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley.

Malta nu ar ocupa o poziţie atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacţionare, a notat Shah.

Aceasta s-a referit la compania Binance, înfiinţată anul trecut în Hong Kong, care a anunţat în luna martie că îşi mută domiciliul legal în Malta, după ce  autorităţile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la monedele virtuale.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacţiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacţiilor cu criptomonede se află în Marea Britanie, Hong Kong şi Statele Unite, potrivit Morgan Stanley.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Daca zice Malta zici Marea Brexitanie si cu asta cred ca am spus totul.

  2. Poate se vrea o alternativa la visa și MasterCard ..asa vrea UK …aceași tara care a impus aurul în lume că moneda au colonizat prin metoda aurului au împins oamenii să locuiască în locuri in care nu ar fi plecat fără mirajul aurului …sau poate este o necesitate a omenirii de a plăti altfel …de la troc la aur ..de la aur la bani de la bani la carduri și de la card la bitcoins …

  3. Am eu impresia ca incet incet Malta devine cel mai mafiot si infractional stat din UE, si asta mai ales pentru asa zisa crima organizata „a gulerelor albe” ! Societati-fantoma sau simple „cutii de scrisori”, miliardari fugari care au devalizat economiile propriilor tari si isi cumpara pasaport maltez, masini de ziariste de investigatii aruncate in aer … Se straduiesc sa nu ramina in urma, din acest punct de vedere, Monaco, Insulele din Canalul Manecii, Luxemburg, Liechtenstein, … Si toate astea cu cunostiinta si sub privirile parintesti, ocrotitoare (ca sa nu zic chiar complice) ale mafiei de la Bruxelles …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.