Cum combat fermierii criza îngrășămintelor

Fermierii renunţă la culturile de seminţe oleaginoase în favoarea celor de mazăre, se pregătesc să-şi reducă efectivele de animale şi recurg la gadgeturi pentru a-şi reduce consumul de îngrăşăminte pe bază de azot.

Conform Bloomberg, eforturile pe care aceştia le fac pentru a folosi mai puţin din nutri­enţii vitali pentru culturi de bază ca grâul şi rapiţa evidenţiază ameninţa­rea continuă pe care criza îngrăşă­mintelor o constituie pentru produc­ţia de alimente, informează Mediafax.

Multe dintre fabricile de îngrăşă­minte ale Europei s-au închis în con­diţiile în care războiul purtat de Rusia în Ucraina pune presiune pe aprovizionarea cu gaze.

Producţia de cereale a UE a scăzut cu 9% în acest an, iar deşi este prea devreme pentru a şti cum vor fi recoltele de anul viitor, fermierii se vor reorienta probabil către culturi care necesită mai puţine îngrăşă­minte, potrivit lui Vincent Braak, analist la Strategy Grains.

Criza dă dureri de cap şi crescă­torilor de animale, pentru că mulţi aplică îngrăşăminte pe păşuni. Vacile produc mai puţin lapte în lipsa dietei potrivite, iar fermierii se tem că vor fi nevoiţi să-şi vândă o parte din efec­tivele de animale.

Fermierul britanic Richard Bramley şi-a redus utilizarea de îngrăşăminte pe bază de azot în ultimele două sezoane şi speră că noi echipamente îl vor ajuta să o reducă şi mai mult.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Esenta de baza: „Multe dintre fabricile de îngrăşă­minte ale Europei s-au închis în con­diţiile în care războiul purtat de Rusia în Ucraina pune presiune pe aprovizionarea cu gaze.” Minciuni, pretul a crescut din 2021 si nu din cauza razboiului, in plus, tot ce traiesc cetatenii de pe glob, e consecintele caposilor aiuritoare care, candva, au avut un plan stabilit la comun. Si ce urmaresc, citez „Fermierul britanic Richard Bramley şi-a redus utilizarea de îngrăşăminte pe bază de azot în ultimele două sezoane şi speră că noi echipamente îl vor ajuta să o reducă şi mai mult.” Vedem planul in marea tara M. B. cat si finalul acestor actiuni. Fiecare va analiza si trage concluzii, da?

  2. Care dieta potrivita, industriala pe baza de GMO?
    Vacile pasc si cresc cu iarba, de milioane de ani. Nu cu agricultura globalisti cei mai mari mosieri al planetei. Nu va convine treceti pe capre si oi. Sau magari.

  3. Lasati-ma cu fermierii români, cei mai mari hoți care plătesc lucrările agricole la negru și încasează la greu de la stat! Primesc 1.300 lei/ha subvenție de la APIA prin șmecherii, adică dau o prasilă și iau banii. Nu-i întreabă nimeni de producție și cui o vand și fraierii de români mănâncă din import la preturi astronomice. Nu mai zic că primesc 1000 lei/cap de bou nefurajat care nu e de prăsilă. Cei mai mari hoți ai României din moment ce mâncăm carne din import. Mai nenicule, eu stat îți dau banii dacă demonstrezi că anul trecut ai vândut pe piața românească!

  4. Omorați vacile, boii, caii …dar lăsați câinii, pisicile!!…astea vor fi salvarea noastră, se fac niște mici si antricoate excepționale din ele, întrebați-i pe Folosea și Cocoșatul…!!

  5. Aia in UK au niste programe de „ecologie” in care le dau fermierilor vreo 600 lire sterline pe an sa nu mai planteze culturi agricole, ci sa are de 2 ori pe an si sa planteze flori de camp… logic, in conditiile in care fertilizatorii, erbicidele, pesticidele, motorina si taxele au crescut, fermierul mai mic si lenes prefera sa ia bani de la stat sa lase terenul parloaga… iar cel care reuseste sa investeasca costul de productie, o sa vanda productia MICA, la preturi EXORBITANTE; cine o sa si le permita? miliardarii si aia platiti din bani publici, care voteaza ca niste cretini orice le pune sub nas unchiu’ Bill Gates, Klaws Schwab, si restul de globalisti de la WEF

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.