Cum combate Ponta „guvernul” lui Iohannis

Victor Ponta contraatacă, după declarația lui Klaus Iohannis potrivit căreia își dorește un nou Guvern, premierul amintind de cazul Microsoft și al retrocedărilor ilegale, în care sunt implicați deopotrivă și pesediști, și pedeliști.

Ponta a declarat vineri, la Iași, în replică la afirmația de joi seară a președintelui privind Guvernul, că va face tot posibilul ca să se opună accederii la guvernare a celor „care în 2010-2011 luau șpăgi de la Microsoft, care retrocedau pe milioane de euro”.

Am să fac tot ce ține de mine, și domnul Dragnea la fel, și alții, ca să nu se întoarcă la guvernare exact cei care în 2010—2011 aflăm acum că luau șpăgi de la Microsoft, care retrocedau pe milioane de euro tot felul de terenuri, cei care ne-au blocat fondurile europene, care ne-au dus TVA-ul la 24%. Dacă vin alţii mai buni ne gândim”, a transmis Ponta.

Victor Ponta a mai apreciat, referindu-se la afirmația lui Klaus Iohannis privind schimbarea Guvernului, că „și Băsescu şi-a dorit guvernul său şi n-a ieşit prea bine”, amintind în același timp de ultimul vot care pe care l-a primit în Parlament Executivul său.

Ultimul vot în Parlament a fost în urmă cu o lună și rezultatul, după cum cunoașteți, a fost 377 de voturi pentru actualul guvern și 143 împotrivă. Eu cred foarte tare că actuala majoritate, nu doar că este foarte stabilă, dar poate și să guverneze foarte bine până la alegerile din 2016 și dacă guvernează foarte bine, va și câștiga alegerile din 2016„, a spus Victor Ponta.

„Avem obligaţia să lucrăm toţi, adică preşedinte cu premier şi Parlament”, a mai îndemnat premierul.

Ce nu spune Ponta

În dosarul Microsoft, la Victor Ponta face referire, pentru a combate „Guvernul” lui Klaus Iohannis, DNA a cerut aviz anul trecut pentru urmărirea penală a nouă foști miniștri, unii dintre ei chiar PSD-iști, dar și pedeliști.

Sunt vizați în acest dosar Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu.

În ce privește „retrocedările pe milioane de euro” la care face referire premierul Ponta, nici aici PSD nu este străin.

Două astfel de cazuri răsunătoare au ținut capul de afiș anul trecut și continuă să o facă: cel al retrocedărilor ilegale de păduri – în care sunt acuzați pesediști cu state vechi precum Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam sau socrul premierului, Ilie Sârbu – și cazul retrocedărilor ilegale de la ANRP în care a fost arestată fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că își dorește un guvern PNL, susținând că actualul Guvern nu poate pune în practică viziunea sa pentru următorii zece ani.

„Cu acest guvern nu văd cum să pun în practică gândirea mea pentru o Românie prosperă și puternică pentru următorii zece ani. (…) Eu îmi doresc un guvern PNL”, a spus Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.