Cum să ieşi din capcana alimentelor tip „comfort food”

Fie că  e vorba de ciocolată, cartofi prăjiţi, sarmale sau pizza, aproape orice om are un anumit produs alimentar care-i oferă o doză de confort emoţional dacă îl consumă atunci când este trist. Unele persoane tind să se refugieze însă mai mult în mâncare până la îngrăşare!

Există, însă, metode de a scăpa de capcana alimentelor-refugiu, indiferent de felul acestora.

Adori cartofii sub orice formă şi pastele şi dai iama în astfel de preparate cu mare plăcere atunci când ai o stare de spirit mai proastă? Nu-i de mirare. Carbohidraţii din aceste produse înlesnesc producţia de serotonita, un hormon neurotransmiţător care generează starea de bine. Dacă ţi-ai obişnuit corpul cu carbohidraţi şi îi oferi zilnic astfel de produse, atunci îţi determini propriul corp să fie dependent de aceste mâncăruri, căci în lipsa lor scade secreţia de serotonină.

Pentru a scăpa de această formă de “dependenţă”, schimbă carbohidraţii! În loc să mănânci paste, mai bine oferi corpului tău un bol de cereale integrale, orez sau ovăz, care conţin carbohidraţi sănătoşi, cu absorbţie lentă, ce păstrează timp mai îndelungat senzaţia de saţietate, nu generează oscilaţii bruşte ale glicemiei, dar îţi alimentează şi producţia de serotonină. Dacă eşti totuşi un fan înrăit al cartofilor, poţi să-i înlocuieşti pe cei clasici cu cartofii dulci, care sunt mai bogaţi în complexul vitaminic B şi în licopen, substanţe care ajută la combaterea stărilor depresive.

Citește mai mult pe lyla.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.