Iată cum se joacă Putin de-a săracul

Președintele rus Vladimir Putin a câștigat, în 2018, mai puțin de jumătate din banii câștigați decât în anul precedent, conform informațiilor Kremlinului, transmite Cotidianul.md.

În anul 2017, Vladimir Putin a câştigat 291.000 de dolari (18.7 milioane de ruble), conform unui comunicat emis de Kremlin.

În anul 2018, salariul preşedintelui rus s-a ridicat la 134.000 de dolari (8.6 milioane de ruble).

Salariul prim-ministrului rus Dimitri Medvedev a crescut faţă de anul 2017, când a câştigat 134.000 de dolari (8.6 milioane de ruble), ajungând la 154.000 de dolari (9.9 milioane de ruble).

Potrivit declarației de avere din 2018, liderul de la Kremlin deține un apartament de 77 metri pătrați plus un garaj și folosește o locuință de serviciu de 153 mp. Putin mai are, oficial, două mașini, un GAZ M21 și o Lada Niva, cărora li se adaugă o rulotă.

Informațiile privind reducerea salariului său vin pe fondul unor nemulțumiri crescânde ale populației ruse, care a protestat în 2018 față de legi antisociale promovate de Kremlin, precum mărirea vârstei de pensionare. Ratingul lui Putin a ajuns, pe fondul acestor nemulțumiri, la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani.

Opozanții săi scriu însă că averea lui Putin ar fi una impresionantă, de ordinul zecilor de miliarde de dolari. El mai este acuzat că ar deține o serie de vile în diferite zone de lux ale lumii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. @I.R. = specialist în infox. Ce-ai cu salariul lui Putin? de când e-o prioritate pentru Cotidianul sa bârfeasca aiurea? se-apropie ceva eveniment, se vor inventa incidente si decreta sanctiuni iar, ca sa fie tinuta Rusia la distanta de Europa, din care, totusi, face parte? ati înebunit? daca europenii nu mai sunt în stare sa-i faca Rusiei concurenta, nu-i obligatoriu sa si bârfesca, si-nca à la usa cortului. Nu de alta, însa sunt si bârfe de salon. Cu care neo-con-ii nu-s obisnuiti. Putin are un salariu de sef de stat. Egal salariilor altor sefi de stat, însa incomparabil cu primele unor directori: al lui Airbus are dividente de câteva zeci de milioane de euro (nu de $, de EURO) anual. Carlos Ghosn, de la Renault-Nissan, avea, si el, dividende de zeci de milioane de euro anual. Votate de staff-urile societatilor respective. Si lista-i infinita. Plus ca, sub sanctiuni, Rusia prospera, nu ca România de acuma, saracita si fara sanctiuni, prin concursul a numai câtorva tembeli, între care Petre Roman, Nastase Adrian, Catarama miliardarul, Constantinescu Emil, Basescu, Johannis …

  2. Asta nu e decat propaganda infecta a occidentalilor-iar voi credeti. Au si estimate nemernicii: 70-80 Miliarde dolari.

  3. „Opoziția” din Rusia este puternic susținută de forțe externe, real , nu precum făcătura cu amestecul rușilor în alegerile americane! Faceți afirmații similare haitei de nemernici adunați în Rise Project, doar pe speculații ale propagandei americane, americanii find de-a dreptul ueșiți din minți că Putin nu este tradător precum Gorbaciov, nici un bețiv șpăgar ca Elțin, care dăduse cadou tot petrolul Rusiei concernului Shell, prin intermediul firmei lui Hodorkovski.Este bine că Rusia a repătat statultul de mare putere, pentru a echilbra puțin balanța în lumea în care SUA făcea numai ce voia Statul Profund, care o controlează și-l blochează chiar și pe Trump.

  4. Poate sa aiba jumatate din valorile Rusiei ..omul le lasa Rusiei …ii tine in băncile lor ..averea este pe hartie patriotismul lui ..il au putini lideri in lume….”sa vina Dna Kovesi simbolul DEMOCRATIEI post decembriste ” sloganul saracului cu duhu ….LA PUSCARIR traiasca VISINESCU

  5. Oricum dacă Putin pierde alegerile, în locul lui va veni tot un fost colonel/ofițer fsb/kgb, spre deosebire de situația din Românica în care politicienii din funcție de conducere au avut grade mici de căpitan, locotenent, plutonier, din noua şi vechea securitate, excepție fiind Băsescu care probabil avea un grad ceva mai mare sau superior.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.