Cum se vede din USR rezultatul alegerilor: Mediocru spre slab

Deputatul USR de Dolj, Adrian Prișnel, declară că rezultatul formațiunii la alegerile locale este „mediocru spre slab”.

„De fiecare dată când am vorbit public despre USR, am făcut-o curajos, fără ocolișuri, și așa o voi face și acum – rezultatul alegerilor locale, cu foarte puține excepții, este mediocru spre slab. Mă uit la rezultatele USRPLUS din Craiova, din Dolj și din țară și nu sunt deloc mulțumit – nici de local, nici de național. Victoria gigant a lui Nicușor de la primăria Municipiului București și cele enorme de la Timișoara, Brașov și Alba Iulia, orașele mari unde USRPLUS a câștigat singur, înfrumusețează o poză mai degrabă dezolantă. Mă bucură de asemenea nespus victoria de la S1, S2 și Bacău, unde am câștigat alături de PNL. Bravo lor – îi felicit pentru maturitatea și înțelepciunea de care au dat dovadă. Dar nu trebuie să ne îmbătăm cu toții cu șampania victoriei celor de mai sus pentru că scorul național este de doar 8.89% față de 8.9% în decembrie 2016, iar scorul în Dolj e 6.75% față de 5.25% în decembrie 2016”, scrie pe Facebook Adrian Prișnel.

El spune că trebuie făcută o analiză de parcurs națională „să vedem unde suntem și de ce este nevoie, nu pentru a tăia capete, ci pentru a trage concluzii și a corecta traseul”.

„Pentru mine este evidentă problema de logistică și cea de resurse, dar și lipsa de mesaj și aplecare pentru o pătură mai largă de electorat. Partea pozitivă la nivel local este că avem posibilitatea de a forma o majoritate cumva naturală cu PLUS și PNL (14), comparativ cu PSD și PER (13), iar de aici, cu înțelepciune putem mișca lucruri în Craiova, dar câștigul acesta nu se datorează deciziilor luate în alianță ci a venit mai degrabă în pofida lor. Pentru a nu ne îmbăta cu propria propagandă, anumite lucruri trebuie spuse, clar, răspicat și asumat”, adaugă deputatul USR.

El spune că a greșit că nu a făcut la Craiova alianță USR PLUS PNL.

„Am fi fost acum în scenariul în care Olguța nu era primar, iar majoritatea USR PLUS PNL era mai solidă. Personal, am vorbit foarte mult timp despre necesitatea alianței anti PSD, era evidentă, mi-am dorit-o cu îndârjire și m-am bătut pentru a-mi convinge colegii din USR și partenerii de alianță să facem acest pas. În USR Dolj am reușit: 90% dintre colegii mei și-au dorit un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova. Craiovenii erau deja convinși de ani buni. Din sondajul USR reiese că 3 din 4 craioveni au vrut un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova. Și totuși, alianța anti-Olguța USRPLUSPNL nu a putut avea loc, pentru că deciziile în alianță se iau statutar prin consens”, afirmă Adrian Prișnel.

El ține să precizeze că liderii PLUS Dolj nu au vrut „alianța anti-Olguța”.

„Nu putem merge mai departe măturând sub preș, fără să învațăm din greșeli. Așa nu ne salvăm nici pe noi, darămite România. Nu am o problemă personală nici cu președintele PLUS Dolj, nici cu Lucian Săuleanu. Nu suntem prieteni, nu-i percep ca dușmani – dar greșeala aceasta le aparține în totalitate și trebuie să și-o asume. Persistența lor într-un scenariu care s-a dovedit contrafactual și nociv pentru comunitate ar trebui să fie un semnal atât pentru ei, cât și pentru ceilalți colegi din PLUS. Să consideri și să comunici public că suntem pe drumul cel bun pentru că am luat de două ori mai multe voturi decât la parțialele din 2017, îmi pare periculos de deconectat de realitatea în care ne aflăm. Atunci prezența la vot a fost de 18% și voturile primite de USR și cele primite de Lucian fac împreună cam tot atâtea cât a obținut candidatul USRPLUS acum, la o prezență dublă. Nu este deloc bine”, mai afirmă Adrian Prișnel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Daca cu toate ciordelile la care s-au pretat acesti securisti vanduti au obtinut un rezultat spre slab, atunci este usor de imaginat ce scor ar fi inregistrat daca Iohanis si Orban nu le-ar fi facilitat furtul national.

  2. Pai si cu ce vreti sa va adresati celor pana in salariul mediu sau numai cu ceva mai mult ca salariul mediu? Adica majoritatii romanilor din majoritatea localitatiilor? Voi va adresati angajatilor multinationalelor in primul rand, celor cu salarii mari a caror problema este cum sa cheltuie surplusul de bani nu cum sa-i faca sa supravietuiasca in minunata voastra tara. Ce le spuneti pensionarilor? Sa-i ia dracu’ ca pe voi nu va intereseaza? Ce le spuneti celor cu salarii pana in mediu, ca nu va intereseaza palmasii? Ce le spuneti celor de la tara? Ca vremea agriculturii a trecut, sa-i ia dracu’ ca voi consumati legume si fructe de fite din import?!
    Voi nu vedeti ca va adresati unor rasfatati ai sortii aroganti cu ceilalti?

  3. xyz Si cine te tine sa nu ajungi si tu la o multinationala? Cine te tine sa nu faci studii superioare? Cine te tine cu salariul mediu si de ce? Daca ai studii superioare,ai pregatire si iti merge mintea TU poti negocia salariul. Nu o mai dati cu saracia. Saracia este din lipsa educatiei. Fiti linistiti,sunt garantate de guvern ajutoarele sociale pentru cei cu dizabilitati si nu pot munci, pentru cei care in urma unui accident a suferit si nu mai poate munci. Dar putorile, putorile de ce sa primeasca ajutor social? O tara civilizata nu tine in saracie si in incultura cetateni,asa cum va tine PSD de ani buni. Sa le dati voturi.

  4. Romania singura tara ( daca se mai poate numi asa ) unde neocomunistii astia au prins coaja cel mai mult,in raport si cu nivelul intelectual al populatiei.

  5. Daca acest individ considera prin folosirea exprimarii:”mediocru spre slab”.”,atunci cum se explica acel numar urias de la sector1? Sa nu uitam spusele usr-ului, citez:”ni s-a declarat ca nu functioneaza camera de luat vederi din locatia cu sacii cu buletine de vot”! Tuta asta fara sa vrea, s-a dezvaluit, s-a dat de gol cu furaciunile!

  6. Ha ha, si-au venit taranoii lui Borno scosi in lume de securitate sa scoata tara din saracie? Ca de cultura nu mai pomenim, astia ai lui borno sunt cei mai inculti, le au doar cu cultura malaiului de la ceapeu. Nici un userist nu stie limba romana corecta dar stiu enegleza ca sasul.

  7. V-au educat, format papitoii lui Sorosh, neomarxistilor,
    in oglinda cu aia din nouăzeci care băteau studenții în Piața și urlau că vin mosierii, regele, că ei muncesc și nu gândesc! Iar slugile din servicii, românești în special dar și străine, v-au organizat în partid, adica in USR. Sunteți la fel că aia din anii ’90!! Planul a funcționat perfect. Vorba lui Brucan! Niște tâmpiți au luat locul altor tâmpiți!

  8. Corporațiile se duc în orașele. Ce să facă în România ruralâ corporațiile, fix nimic. Nu interesează de cele mai multe ori.

    La fel șî USR+. Circul USR prinde la corporatiști, hipsteri, și alți câțiva. Circul USR+ nu va fi votat niciodată mai mult de 10-15% național.
    Are șanse mai mari până și partidul lui Băsescu, dacă se orrganizeză bine. Nu Barna, Chichirău, Clotilde, Caramitru …

  9. @Zmeu: Studiile superioare nu ajuta la nimic cand diplomele se elibereaza pe banda rulanta. Problema asta e si in America unde absolventii nu-si gasesc de munca si daca isi gasesc salariul e obscen de mic.

    Tu probabil ca te-ai dus sa speli chiloti si ciorapi prin Germania sau Suedia si acum te crezi mare jmecher. Cand o sa ai tu firma ta de succes si o sa angajezi tu pe altii, abia atunci sa comentezi. Pana atunci spor la cules sparanghel si la lustruit WC-uri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.