Imagini incredibile de la cutremurul uriaș în Taiwan (video-update)

update

Un martor a filmat momentul in care, din cauza cutremurului, apa dintr-o piscină aflată pe acoperișul unei clădiri iese și ajunge pe pământ.

 

 

 

De asemenea, mai multi martori aflați pe un pod au surprins mișcarea acestuia din cauza seismului.

update

Numărul victimelor a ajuns la 9 morți, 821 răniți și 127 de persoane blocate. Dezastrul a fost cel mai grav în Hualien. Mai multe pietre și bolovani au căzut pe o autostradă și au lovit vehicule, provocând victime. Mai multe clădiri s-au înclinat considerabil. Poliția și pompierii fac tot posibilul pentru a căuta și salva persoanele aflate în interior.

 

stirea initială

Cutremur uriaș a lovit Taiwan: Valurile de tsunami au lovit coastele din întreaga regiune după ce un cutremur cu magnitudinea 7,4 a prăbușit clădiri și a declanșat alunecări de teren care au zdrobit mai multe persoane.

Cel puțin șapte persoane au murit și aproape 60 au fost rănite în urma unui puternic cutremur care a avut loc astăzi în Taiwan. Mișcarea telurică a afectat zeci de clădiri și a declanșat avertismente de tsunami care s-au extins în Japonia și Filipine.

Cutremurul cu magnitudinea 7,4 s-a produs cu puțin înainte de ora locală 8:00 dimineața (0000 GMT), Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS) plasând epicentrul la 18 kilometri (11 mile) sud de orașul Hualien din Taiwan, la o adâncime de 34,8 kilometri.

Oficialii au spus că seismul a fost cel mai puternic care a zguduit insula în ultimele decenii.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Cum se faca ca acum amerlocii, cu HAARP-ul lovesc Taiwanul, in loc de China? Mareti haarpisti romulani, care dati drept realizari amerloce toate cutremurele din lume, ce spuneti de asta?

 2. NU,NU, NU-I RĂZBUNAREA DOMNULUI PENTRU PĂCATELE FĂRĂ NUMĂR ALE SPECIEI== „„pentru satisfacerea pornirilor de maimuțe asasine și isterice?!==” CI ESTE PUR ȘI SIMPLA NE…. DOMNULUI DE A COMBATE „RELELE SPECIEI ” 10 MILIARDE DE MOTOARE CU ARDERE INTERNĂ -de la 5 cai putere la cele de 10 mii de cp -ce consumă …,zeci de mii de explozii de „bombe” =de la artificii la explozii nucleare (așa zise experimentale),puțuri petroliere aprinse cu voia stăpânilor mondiali, etc-!!ȘI NOUĂ MAIMUȚICILOR PROSTUȚE NE POVESTESC DESPRE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ DATORATĂ FUMULUI DE FOCURILE CU CARE NE ÎNCĂLZIM FASOLEA ȘI CIOLANELE… OARE A CUI A FOST „GEOFIZICA ZGUDUITOARE-A LUI XI,A LUI BID,A LUI…PU?

 3. @O MAIMU BU
  -ne incalzim cafeaua
  ar fi si culmea sa o fumam,
  exista tutun.
  (tutun si rabdare
  cum spun turcii)

 4. Cutremur de 7,5 si doar 7 morti, cladiri inclinate.
  La turkaleti mii de morti, cladiri pulverizate……[Rumburak]

 5. La toate mă pricep !
  Compar un cutremur de magnitudine 7.8, urmat de altul de 7.5 șamd cu unul de 7.4.
  Fiindc-am citit la Clasicii Ruși pe nemâncate, nerăsuflate, nedormite, NOPȚI ÎN ȘIR !
  Și am și 2 perfectMICȚIONĂRI la CEPECAca, măR🤣g…

 6. Cainele moare de drum lung si F Kalacu Motz de grija clasicilor rusi si a perfectionarilor la MICh……[Rumburak]

 7. Nu-i nevoie sa fii mare specialist ca sa vezi diferentza de rezistentza intre constructiile din Tawan si Turcia.
  Cutremure cu grade apropiate, distrugeri si victime radical diferite. Oricine poate face comparatia privind filmarile si fotografiile, Chiar si 0 F Kalacu Motz ot CzernopartZ……[Rumburak]

 8. Nistorescule, infurii pe Dumnezeu acoperind maimutoi de Carstoiu cu tac’su primar și torționar FSN-ist.

  Chiar am ajuns diaspora să fim aruncați de-a surda la vale?
  Exista el un Dumnezeu și dacă mai încerci să-mi pui pumnul în gura pentru fatalau Carstoiu, dezastrul din medicina care e, va fi mare jale dacă inalt plângere la Dumnezeu.

  Luați aminte ca nu mă repet! Nu mă persecutați ca nu răspund pentru ce urmează dacă mă cuprinde furia!

 9. Habar n-am că scara magnitudinilor e exponențială și care e efectul în energia degajată în focar pentru o creștere de 0.4 grade la o magnitudine de 7.4.
  În plus, cred că doar rezistența clădirii contează, dar nu văd în poZe ce s-a întâmplat cu fundațiile și terenul de fundare.
  Asa e când m-am perfectMICȚIONAT la CEPECAca în Rudotele și CarBaxine.
  Dar îmi dau cu părerea în Mecanica Solidului, măR🤣g
  ●{RumBurKaK- ChimiZdu’ StatMajoriZd-RumBurKaK}●

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.