Dănileț, în lacrimi. ”Un moment unic” în viața lui

Judecătorul Cristian Danileț a condus miercuri ultima ședință de judecată. În fața colegilor săi din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori, cu lacrimi în ochi, Danileț le-a vorbit r depre demnitate și onoare.

Judecătoril le-a spust că nu ar fi vrut să plece 

„N-ar trebui să ne facem de râs în profesia asta, dar nici pe alții să nu-i lăsați să vă facă de râs.

În mesajul acesta al meu de final, vă transmit să vă păstrați demnitatea, e cel mai important. Să nu vă lăsați călcați în picioare…

În momentul de față nu sunt condiții normale și o spun cu mâna pe inima…. Sincer, sper să nu ne mai vedem, în sensul că nu vreau într-o profesie auxiliară. Nu vreau să mai am de-a face cu Justiția.

O să rămân în zona civică, la un moment dat poate în cea politică”, le-a transmis magistratul colegilor, potrivit clujjust.ro.

Secţia pentru judecători a CSM a hotărât în ședința de miercurea trecută să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj.

d

„Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independența justiției, demnitatea magistraților, aplicarea corectă a legii pentru cetățean.

Am încercat să fiu un profesionist în toate situațiile în care m-am aflat în sala de judecată. Am respectat magistrații, am ținut la grefieri, am considerat avocații drept colegi. Am tratat cu omenie părțile implicate în dosare. Am colaborat corect cu instituțiile statului. Am pregătit la Facultate și la INM sute de studenți și tineri magistrați care în prezent îmi sunt colegi”, a scris Danileț pe Facebook

Acesta spune că va continua cu educarea tinerei generații „în siritul legalității ș ia dreptății” sperând să vină în sistemul de justiție „oameni mai buni și mai competenți, care să aducă un plus-valoare societății, să promoveze drepturile omului și să susțină statul de drept. Plec cu sentimentul datoriei împlinite!”, a mai scris magistratul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Daniletz va pleca in Republica Moldova si se va declara „exilat” ca Balcescu.
  Tupeul acestui personaj, nu are limite.

 2. Si cind ai intrat in arhivele SIPA cu baba stalinista tot” profesionist” ai vrut sa fii ?da atunci cind ai mers cu pira la licuricii bruxellezi tot ” profesionist” ?

 3. Panarama asta vorbeste de demnitate si de educarea tinerilor , Doamne-fereste ! Vaya con Dios , fiu ratacit !

 4. Drum bun, cale bătută, buey !
  Și -cum se spune la Li🌈ici- atenție la ușă după ce treci…măRog…😜

 5. cand scoti creatura asta la pensie la 48 de ani dar in acelasi timp pui o femeie sa munceasca pana la 65, e clar ca suntem de tot plansul!!

 6. Nu vreau să jignesc pe bieții crocodili , dar ăsta chiar a vărsat lacrimi de crocodil. Poate ”catindează” și el pe un post de eruro-șparlamentar, leafa e bună acolo, este bătaie mare pe liste…

 7. va sta in gat. Mai sunt si oameni onesti, putini cei drept….
  Dar in zona civica va fi mult mai vizibil, asa ca ati imbulinat-o!

 8. Jalnicul Danilet traieste intr-o lume a lui, in contradictie cu realitatea, fiind un caz patologic. Ce spirit al dreptatii invoca el, cand face parte din categoria socioprofesionala cu cele mai mari salarii si pensii din Romania, pe care si le stabilesc aproape singuri in totala inechitate, injustitie, conflict de interese, lipsa de dreptate? Ce dreptate este asta in care el la 48 de ani iese la pensie cu 5700E, adica OPULENTA SFIDATOARE nu independenta financiara? Ce datorie implinita cand omul are datoria sa munceasca pana la 65 de ani, nu 48, si nu s-a facut remarcat prin nimic decat prin balci? Intr-adevar, tupeu de nesimtit cum au majoritatea magistratilor, cea mai dispretuita categorie din Romania. In fruntea listei – CCR.

 9. Este f trist nu ca Daniletz pleaca ci faptul ca din imagini reiese ca unii dintre colegii sai ii tin isonul deci sunt tot cam de teapa lui. probabil ca l regreta . cum i or regreta si pe Valeriu Stoica, Monica Macovei, acea judecatoare condamnata si cu fapta prescrisa si care s a intors la produs si cati or mai fi . Fereasca Dumnezeu sa ajungi pe acolo ….. cat despre pensii asta este ….. Stati linistiti la locurile voastre !

 10. „Nu vreau să mai am de-a face cu Justiția”
  -multi si-au pierdut rabdarea cu Justitia!

 11. Am auzit ca isi va dona averea bisericii si ca se va retrage in sihastrie la manastire, unde va ingriji copii si batrani nevoiasi.

 12. GOGUTA , decit sa te lamentezi tu si ceilalti ipochimeni de pe aici , ipocriti si vicleni , ca Danilet are salariu de lux, pensie sspeciala la 48 de ani , mai bine ai beli ochii sa vezi cine le da LOR, ACESTE PRIVILEGII ! Si cine le mentine ? Nu cumva majoritatea din Parlament PSD-PNL ? Adica aia pe care ii slugariti voi ! Ce dracu , va mintiti singuri ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.