CSM n-a ezitat. Danileț, pensionarul special

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, că judecătorul Cristi Danileţ se poate pensiona.

„Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerilor privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Vasilică-Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj”, se arată în minuta şedinţei de miercuri.

Tot miercuri, Secţia a hotărât eliberarea din funcţie, prin pensionare, şi a trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre Lucian-Cătălin Mihai Zamfir, Csaba Bela Nasz şi Emilia Claudia Vişoiu.

Lucian-Cătălin Mihai Zamfir şi Csaba Bela Nasz au fost repartizaţi la începutul acestui an în unul dintre completurile de cinci judecători în materie civilă ce vor funcţiona în anul 2024 la ICCJ.

Cristi Danileţ a anunţat vineri că iese la pensie, după 25 de ani în magistratură, dar va fi prezent în continuare în spaţiul public „pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar”.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar. Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a transmis Danileţ, într-un mesaj publicat pe Facebook.

În vârstă de 48 de ani, Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 – 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

În decembrie 2021, el a fost suspendat din funcţie, după ce CSM a dat trei decizii de excludere din magistratură, pe mai multe motive, printre care faptul că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul.

A câştigat toate procesele împotriva CSM, iar în aprilie 2023 a fost repus în drepturi, cu plata retroactivă a salariilor.

Între timp, membrii CSM care l-au exclus pe Danileţ din magistratură şi-au terminat mandatul, iar Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, instituţia care a întocmit rapoartele de sancţionare, a ieşit la pensie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

43 de Comentarii

 1. Cică subprefectul de Vaslui da din buric prin Brazilia și cetățenii vasluieni care-i plătesc solda mor înzăpeziți și inghetati. Cică e in concediu! Mau javrelor cu Buzatu in frunte ,vreți să stați în capul mesei dar va doare in cur de cei care va plătesc lefurile grase. Nu ar trebui să aveți concedii,javrelor hoațe!

 2. Ar face o PERECHE REUȘITĂ cu maMaia Sănduk.
  Dar nici la Kiev nu i-ar sta rău.
  măRog…😜

 3. chiar ar fi bine sa lucreze in Moldova.
  Ca aici l-a muscat mafia partidelor in permanenta.
  Dar asa este la noi, nu te poti realiza decat afara!
  Blestemul milenar al romanilor, OFTICA!

 4. În teorie România este o democrație. În practică unii sunt mai egali decât alții. Dacă România ar fi cu adevărat o democrație, acest sistem de sorginte fascistă, în care o minoritate exploatează tiranic o majoritate, ar fi abolit. Dar România nu este o democrație, pentru că în democrații reale, cetățenii sunt reprezentați de către aleșii lor cu adevărat. Iar aleșii respectă voința alegătorilor. Cetățenii români nu au cum să accepte ca marea majoritate a oamenilor să fie obligați să muncească până la 65 de ani, iar minoritatea de speciali să se pensioneze oricând. Dacă cetețeanul nespecial se pensionează după 20 de ani de muncă va primi o fracție de pensie. Dar dacă se pensionează un maharajah din ăsta, primește integral toată pensia nemeritată și nemuncită. Și nu numai! Mai are dreptul și să muncească în consultanță sau prin cine știe ce primării sau CA-uri sau să își deschidă notariate și alte afaceri. ȘI AICI APARE O ÎNTREBARE LEGITIMĂ: DE CE MAI PRIMESC PENSIE, DACĂ SUNT APȚI DE MUNCĂ ȘI MUNCESC?! Cum te poți numi tu democrație, în timp ce obligi o majoritate de peste 80% din cetățeni să trudească precum sclavii până la 65 de ani, în timp ce minoritatea mai egală decât majoritatea se poate pensiona și la 40 de ani cu pensie integrală?! Paraziții pensionari la 45 de ani vor încasa pensia nesimțită până la minim 90 de ani, că sunt sănătoși, pentru că nu au muncit, în timp ce oamenii care chiar au muncit până la 65 de ani sunt exterminați de boli cronice, stres și epuizare după nici 10 ani de pensie. ASTA E DEMOCRAȚIE?! DEOCAMDATĂ NIMENI NU A VOTAT PENTRU ACESTE PENSII SPECIALE! POPORUL NU LE-A CERUT! IAR DACĂ POPORUL NU LE-A CERUT, ACEST SISTEM OLIGARHIC NESUSTENABIL TREBUIE SĂ ÎNCETEZE!

 5. nu mai contează, dați-i bani mulți, să aibă de tocat

 6. In Epoca de Aur Capitalista post ’89, cu cat esti mai hotz, mai infractor, mai criminal, mai bolovan, cu atat esti mai bine protejat de justitia(j) din Romania.
  Secretul: sa nu-i dai in gat pe grangurii din institutiile statului pe care i-au spaguit sau au primit servicii din partea infractorilor.
  Justitia rromana este o cloaca de nemernici paraleli cu cinstea, legile si onoarea de magistrat…..[Rumburak]

 7. Țața complexă, de la șanț Ai auzit expresia „esti bou cu tzatza” .Adica un habarnist prostit de propaganda anti-orice.Meri ma la semanat sa castigi un ban.

 8. Un magistrat total corupt iese la pensie cu o pensie de mii de euro…
  Asta DA „justite” de cacat romaneasca…

 9. stati sa vedeti cand baga cbdc. daca acum vi se pare ca e naspa, sa vedeti atunci.
  nu stii ce e cbdc? nu-i bai. prostia si ignoranta se plateste

 10. De noaptea mintii…
  Pai cum sa nu vrei sa fii pensionar la nici 50 de primaveri cand leii-paralei ce-ti intra in cont lunar(ca tanar pensionar) nu mai sunt impozitati ca atunci cand erai la servici(cand primeai mai putin cu 45%!!!)?!?

 11. De ce ar ramane Danilet mai prejos cand sunt categorii intregi de pensionari tinerei „remunerati” BaBaN, cu mii de euro lunar.

  Pe la altii este o onoare sa ramana la Curtea Suprema pana la o varsta venerabila, nascuti pe la 1930.
  Pensionarea la 45-50 de ani o mare rusine profesionala cat si personala.

 12. “Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele”. T
  Închipuit narcisist evident. Este vreo persoană normală în structurile justiției din România post Monica Macovei? Va avea timp președintele Iohannis, cel atât de bulversat și preocupat răspunderea copleșitoare că va ajunge șef la UE, să-i semneze decizia de pensionare?

 13. Toma și haremul. “Fetelor, dragele mele soții, știți cât de mult v-am iubit, cât am căutat să vă fac fericite, dar… în viața fiecărui bărbat vine un moment greu, când trebuie, când este imposibil să mai continue așa. Cum să vă explic? M-am îndrăgostit de alt harem.”
  Danileț și justiția. “Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele.”
  “Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar.” În solda cui pe lângă pensia specială domnule Vasilică-Cristi?

 14. Au vrut sa scape de el, sa nu-i mai deranjeze. Au incercat de 2-3 ori sa-l dea afara din magistratura (fara pensie speciala daca era dat afara) dar omul si-a dovedit nevinovatia in instanta, asa ca pana la urma le-a convenit retragerea lui prin pensionare cu speciala. El a facut si lucruri bune (educatie juridica in scoli), iar ceea ce facea in timpul liber (karate, karaoke si altele) il privea personal si nu avea nicio legatura cu deciziile sale ca judecator, insa pensia speciala nu este un drept castigat ci un folos necuvenit.

 15. Justitiar a-l Romaniei ? Ei sunt vinovații principali a-i situației în care se afla tara !

 16. CSM adica Lia Savonea i-a dat drumul sa n-o surmeneze sarmana. Ea l-a pensionat fortat.

 17. O întrebare fără răspuns rămâne : cum naiba un clown ca ăsta, nu numai că a ajuns judecător, dar a si activat 25 de ani (cum numai Dumnezeu știe) în Justiție?
  Sa-ți stea destinul la mâna unuia ca ăsta, cred c-a fost de-a dreptul diabolic!

 18. individul asta e o catastrofa ca magistrat! nu-si scrie motivarile cu lunile, a eliberat interlopi notorii, a contribuit la securizarea (prin Securitate) a Justitiei! iar acum umfla potop de bani pentru ca „a facut destul”? destul rau, da

 19. Ai perfectă dreptate, „Tirania Oligarhilor speciali”, excelentă analiză! Problema este una singură dar capitală: se para că acestui popor imbecilizat nu-i pasă! Ceva care aduce cu starea țăranului iobag vreo 200 de ani, până la explozia mămăligii din 1907! Luau boierii, mai ales arendașii 10 piei de pe ei, mâncau o mămăligă rece cu ceapă și-l căinau pe bietul boiar, că și lui nu-i merge bine, i-au crescut cheltuielile, are fetele la Paris…!Ar fi prea multe de spus, nicidecum nu pot încăpea aici așa că trag concluzia: poporul român are exact ceea ce merită! Alte popoare, când au dat cu nasul de oligarhie, indiferent cum s-a numit ea, au dat foc Istoriei! Restul…povești!

 20. In afara de a-i fi bagat Macovei in seama si ajuns sus in ONG-uri si transformat de actul de justitie intr-unul ONGistic, ei nu par sa aiba realizari profesionala exceptionale.
  Profesional ei raman nu la genunchiul broastei, dar au pensie de nabab … pe bani publici.
  Marele Danilet face toti babanii. Sa si-i plateasca Soros pe valorosii lui justitiari.

 21. Democrația nu este definită prin existența pensiilor speciale.Calculul acestor pensii, este o discriminare, față de calculul pensiilor contributive, și atat !

 22. Alo CSM-ul,bă bolșevicilor, în țările cu adevărat democratice nu există pensii nesimțite și magistrații ies la pensie după minimum 35 de ani de activitate iar pensia este stabilită după cåt a contribuit la fondul de pensii, tâlharilor!

 23. Ce ar fi putut face CSM-ul dacă sunt îndeplinite condițiile impuse de lege, liber la ‘emigrare’ spre Moldova așa cum se vehiculează în media, deh, ‘muritori de foame’ !

 24. Este o idiotenie ca cei cu salarii mari , corespunzator ,,importantei,, muncii sa mai primeasca si pensie speciala .Salariile mari DETERMINA o contributie mare pentru pensie , asigurand asfel un nivel confortabil al cuantumului acesteia.

 25. Caraghioslacul asta trist de om a avut tupeul sa si dea o motivare aiuritoare a deciziei sale de pensionare timpurie. Trebuie spus ca nu exista nici un argument valid pentru pensionarea timpurie a magistratilor, politistilor, serviciilor secrete, caz unic in NATO si in UE. Nici un om politic nu poate argumenta credibil aceasta decizie politica scandaloasa. Dar securismul si militarismul sunt trasaturi definitorii ale statului roman. Tot unic in NATO si UE este caracterul militarizat si nu militar, al serviciilor secrete care au fost militarizate la infiintarea lor in epoca stalinista, cum era in sfera sovietica. Azi in securismul politic romanesc aceasta masura este inca valabila doar din interesul beneficiarilor, pentru ca desi nu au arme, structura militara, activitate militara, cunostinte si studii militare, tancuri si blindate, avioane de lupta, nave de lupta, tunuri si rachete etc., serviciile de informatii SRI, SIE, STS, SPP, sunt in dispretul cetateanului definite ca militarizate si astfel personalul beneficiaza de beneficiile carierei de militar fara a fi militari (salariul, pensia speciala, varsta de pensionare timpurie desi stau toata viata la birou, pensionare anticipata etc.). Numai in dictaturi intalnesti colonei si generali in serviciile de informatii. CIA, FBI, NSA si omoloagele lor europene si canadiene nu sunt nici militare, nu ies la pensie devreme, nu iau salarii de ofiteri si generali, nu au pensie speciala si anticipata etc. Numai in Romania exista asa ceva. Deci solutia este demilitarizarea serviciilor. In cazul armatei exista state NATO unde exista pensie anticipata (in SUA un maistru militar a iesit recent la pensie cu 2500 USD la 38 de ani) si la toti exista pensie speciala (de serviciu). Solutia este ca Romania sa copieze sistemul din statele democratice, nu ura si populismul USR. Astfel, nu ar exista Danileti.

 26. Sărăcuțu, se vede pe el că este rupt de obosit de atâta muncă. Sper că duetul porcin Ciolacu- Iohannis îi dă ceva pensie minimă , ca să-și târească viața în continuare.

 27. CINE A DAT LEGEA PENSIONARILOR LA 40 DE ANI PENTRU SPECIALI? pesedeul lu dracnea

 28. Magistratii au pensie speciala mai mare si decat europarlamentarii si functionarii europeni. Da, Corina Cretu si europarlamentarii romani au si ei pensie speciala dar nu se spune despre asta nimic. Ar trebui introdusa pe agenda publica subiectul, sa se initieze la CE si la PE masuri de eliminare a acestor pensii scandaloase uriase in Euro pentru cativa ani de munca, nu minim 15 cat e la ceilalti. Nu inteleg cum clasa politica de la noi permite CCR si magistratilor sa defineasca ei cat ar fi cuantumul veniturilor de care beneficiaza care ar asigura independenta financiara stabilita (nu e asa, e un fals) de Constitutie. Cat iti trebuie ca sa fii independent financiar stabileste in orice tara Guvernul si nu categoria beneficiara care astfel, prin CCR la sesizarea ICCJ, interzice prin decizii motivate mincinos, micsorarea pensiilor magistratilor. CCR stabileste astfel un trai in OPULENTA si nu independent financiar (independent financiar esti la 10000 lei lunar, nu la 22000 lei pensie MEDIE). Clasa politica de la noi este plina de prosti care nu gandesc, nu gasesc solutii desi ele sunt la indemana. De ce macar presa nu arata, nu dezbate aceste lucruri, poate ii trezeste pe politicieni care sa preia argumentatia si sa aibe initiative legislative corespunzatoare?

 29. Nu cautatii vinovatii unde nu sunt ! Sistemul criminal al pensiilor speciale , a fost creat si sustinut constant de psd-pnl ! El este o sursa de imbogatire nedreapta si abuziva pt. beneficiari , dar si o mita electorala pe fata ! Beneficiari – cca 2 mil. de insi cu atirnatorii , voteaza permanent PSD-PNL din start . Prin aceasta mita electorala , votul in Romania este viciat pe fata ! VINOVAT , este PARLAMENTUL Romaniei , dominat de majoritatea PSD-PNL , LASA SI CORUPTA ! Trebuie sa raspunda !

 30. E si normal sa fie recompensat. Ca TRADATOR de tara, Pt FURTUL arhivei SIPA , impreuna cu o alta tradatoare de tara, Monica Macovei (Folosita pt santajul celor neascultatori din justitie!), trebuia inchis pe viata( atentat la siguranta nationala!) Un produs ardelenesc marca UBB Cluj- clocitoarea de securici a tarii

 31. @vinovatii sunt in parlament, corect spus dar ai uitat sa adaugi si USR-ul, cat a fost la putere au avut amnezie cu privire la pensiile speciale, isi amintesc de ele doar cand sunt in opozitie si vor din nou la ciolan, pardon putere!

 32. Poza face cat o mie de cuvinte. Autorul a reusit sa surprinda perfect postura artificiala/gonflata a acestui personaj de vodevil (vedeti pieptul …de pui!). Astfel, fotografia releva pe deplin frustrarile. Sa te fereasca sfantul de procurorul sau de judecatorul frustrat!

 33. Junta militară cleptocrată din colonia bananieră îşi răsplăteşte scump cozile de topor.

 34. va dati seama spune:
  10 ian. 2024 la 20:27
  Nu este el de vina ,constitutia si legile tarii au fost prost facute ! Nu vedeti ca acesti sarlatani de politicieni care conduc Romania ,nu vor sa schimbe toate anomaliile care sint in Constitutie ?

 35. Ar trebuie ca Curtii Constitutionale sa i se abroge dreptul de a se pronunta in problema pensiilor spaciale!
  Sau ca deciziile Curtii Constitutionale sa fie anulate cu 2/3 de Parlament. Atunci adio pensii Speciale!. Dar stiu si parlamentarii acesta de accea functioneaza minunat PRESCRIEREA dostarelor de coruptie!

 36. iata un aspect pozitiv :

  Pensia se acorda nediscritionar tuturor :

  talharilor , puscariasilor , tradatorilor de neam si tara , violatorilor , pedofililor , nebunilor , incendiatorilor , si altor scursori componente ale societatii diverse romanesti.

 37. unul care il face corupt pe Danielet, ai mai neica o singura dovada? Daca te da in judecata?
  Au avut si noi putini oameni si i-am gonit in toata lumea, vrei doar pe toderasul de la Iasi? Dea Dzeu sa te judece un toderas…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.