De ce lipsește în continuare imunoglobulina din spitale

imunoglobulina

Pacienții cu imunodeficiențe se plâng că în continuarea lipsește imunoglobulina din spitale, tratamentul care îi ține în viață. Medicii confirmă: stocurile fie s-au terminat, fie sunt pe terminate.

Ministerul Sănătății pare să cunoască această situație care persistă, ministrul dând vina pe managerii din spitale și pe cei care se ocupă de achiziționarea fiolelor. „Pot să vă spun că în acest moment avem în depozitul UNIFARM cinci tipuri de imunoglobulină. Din păcate, am avut semnale că în anumite spitale nu există. Vă este foarte clar că este vina managerilor, a celor care se ocupă cu achiziționare, inclusiv a farmaciștilor”, a explicat Sorina Pintea.

Și cisplatin, tot în depozit

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că în depozitul UNIFARM există și 3.000 de fiole de cisplatin, medicament necesar bolnavilor de cancer, care nu a mai fost disponibil pe piață, în ultimele luni. „Au venit 3000 de fiole și s-au cheltuit doar 100. A fost o perioadă de discontinuitate, a venit cisplatinul, însă din păcate doar 100 de fiole s-au folosit în acest moment”, a mai adăugat ministrul.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Sănătății a anunțat că, de la începutul anului, au fost aduse în țară peste 14. 500 de fiole de imunoglobulină, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de Protecție Civilă declanșat la începutul lunii martie 2018. Instituția a mai subliniat, la momentul respectiv, că în această lună, vor mai fi aduse încă 12.000 doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de Protecție Civilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.