Opinia unui istoric De ce seamănă Putin cu Stalin!

Istoricul american Timothy D. Snyder l-a comparat pe Vladimir Putin cu Stalin. Potrivit acestuia, blocada porturilor ucrainene și furtul cerealelor ucrainene este comparabilă cu deciziile care au dus la milioane de morți de foame în anii 1930, în ceea ce este cunoscut ca Holodomorul.

Foametea ucraineană din perioada 1932-1933, cunoscută și ca Holodomor, a fost una dintre cele mai grave catastrofe naționale ale ucrainenilor din istoria modernă, cu un număr de morți estimat la 10 milioane.

Cercetătorii sunt de acord că foametea a fost cauzată mai degrabă de politica agricolă a guvernului sovietic și a lui Stalin decât din cauze naturale, iar Holodomorul este denumit și „genocidul ucrainean”,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8517 Articole
Author

26 de Comentarii

  1. Păi, nu seamănă…Mai dgrabă e unicat..Mă intreb de ce nu cauți sinonime la buffon, care practic intrunește toate ”calitățile” tuturor dictatorilor,..Nu știe, nu simte când e gata,..

  2. 10 milioane de morți intr-un an de foamete ? În Bengalul, administrat atunci „democratic” de UK foametea din 1942-1943 a făcut cca 4 milioane de victime . În războiul cu Germania ( 1941- 1945 ) URSS-ul a avut cca 10 milioane de victime militare

  3. Propaganda este sigura ! Se asemuieste Putin cu zmeul din poveste,cu tot ce e negativ iar Zelenscki, cu fat-frumos sau ileana cosanzeana dupa cat este sexul de fluid !!!
    Si succesul e gata !Sa largim nato ca Putin cel rau ne ataca !Cumparati vechituri de la amerloci !
    Platim si pe forumisti cu grivne bortelite numai sa manance cacaO !

  4. Păi, nu seamănă, mai degraba cu Hitler daca-si lasa o mustata’musca”si parul, un breton lejer a la pomohaci
    In plus Stalin era un geniu, asta-i un banal transalor de germana la baza

  5. Putin seamana cu Stalin in aceea ca initial a marsat pe melodia globalista, ca ulterior sa vireze spre nationalism. Intr-o comparatie usor grotesca, dar pertinenta, meciul Stalin-Trotsky (nationalisti vs globalisti) a fost meciul lui Putin cu Eltin si gasca lui de consilieri binevoitori scoliti pe la Harvard. Consilieri care au distrus economic Rusia, aducand-o in pragul haosului si dizolvarii ca stat, in numele terapiei de soc si al liberalizarii.
    In Romania de exemplu, opozitia la globalism-sorosism este foarte slaba, doar pe la colturi se maraie, exact ca in comunism. Se mai spune cate un banc si se mai comenteaza pe internet cu amaraciune, si cam atat. Iar trenul merge inainte, cu viteza nebuna inspre prapastie.
    In cele din urma nu trebuie insa uitat ca pana si Putin, un presupus rezistent la globalism, a mers mana in mana cu OMS si a impus in Rusia masuri draconice chipurile anti-covid, de fapt masuri de limitare a libertatii de miscare si de supraveghere electronica, obsesii clar globaliste.

    Cine mai tine cu poporul, in ziua de astazi?!

  6. Ucrainienii si-au minat singuri cu vechituri portul Odesa si apoi au pierdut controlul asupra vechiturilor. Cel putin asa zice generalul american Mark Milley…
    Oare minte ??

  7. Stalin sau nu, Putin are dreptate suta la suta. Expansiunea NATO la portile Rusiei trebuia sa primeasca un raspuns proportional. .
    Romania NU era nici macar amenintata de Rusia. Intrand in NATO si – a sporit securitatea in detrimentul securitatii Rusiei….Mai clar, Armata america a fost adusa de Romania mai aproape de granita Rusiei. Asta inseamna inlesnire si participare la invazie NATO…

  8. Din câte se scriu, krainienii morți de foame au cam fost rușii din estul U-krainei, iar gonacii au cam fost din neamul lui Elenski. Albionul și Aticanul știu de ce. Ai noștri știu și ei de ce, dar nu e corect politic să zică adevărul.

  9. E-té-té!!! „Istoricii” (britanici si americani) care-au publicat despre Stalin au intoxicat cu supces lumea. Conquest, mare guru „ghidându-se” dupa exigentele „statului profund” de la Washington, în primul rând, si-n consecinta, dupa … vorbele (englezesti, fiindca tipul nu stia ruseste), unor refugiati. A facut, asadar, opera de propaganda de care aveau nevoie SUA-n diabolizarea lui Stalin, care le refuzase Bretton Woods (= $ ca moneda de rezerva bancara mondiala). Din punctul asta de vedere, Putin seamana, într-adevar, cu Stalin: si unul, si altul, încercând sa-si impuna rubla (Putin, cu succes) în locul $, pe piata mondiala. Holomodorul, însa, la care face referire-n mod pervers „istoricul” britanic, tzine de INTOX. Timothy SNYDER, pe deasupra, STIIND CA FACE INTOX, si anume : la fel ca Stalin, într-adevar, Putin se confrunta cu VALUTELE VESTULUI. De ce, însa, numitul NU SPUNE si DE CE Holomodorul? fiindca 1. Stalin avea nevoie de TEHNOLOGIE VESTICA. Pe care VESTICII ÎI CER SA LE-O PLATEASCA-N CEREALE. 2. Pe lânga foametea pe care i-o provoaca VESTUL Ucrainei, situatiei i se adauga si chiaburii tarii, care, în loc sa-si împarta recoltele si septelul de animale cu saracii (cooperativizare, obligatorie dupa WW1, Revolutie, INVAZIILE ARMATELOR VESTICE ÎN UCRAINA, imediat dupa Revolutia din Octombrie si distrugerea câmpurilor ei cultivabile), în loc, asadar, sa-si împarta recoltele si septelul de animale cu saracii (lipiti pamântului), chiaburii le ard, pe primele, si-si sacrifica animalele (de povara si hrana. Desi a omori ca sa manânci un animal de povara care ani de zile-a trudit pentru tine, constituie-n sine o crima, o monstruozitate).

  10. aha,aha
    de fapt se combate
    la scara planetara
    anti-uraineeanismul…..

  11. Abia acum inteleg amestecul lui Boris Johnson …..

    Ura ancestrala dintre aceste doua natiuni inrudite trebuie studiata atent de CERCETATORII BRITANICI.

    Probabil, ca peste tot in Natura, intre ukrainieni si rusi este o disputa teritoriala ca intre ursi si lupi.
    Sau ca intre crocodili si hipopotami.

    E limpede, intre Lumea Civilizata si Lumea Salbatica trebuie construit un Zid precum cel chinezesc

  12. (II): De citit a doua „scoala” de sovietologi, de la Universitatile New York si California, nu un Snyder, Beevor, Conquest, Stephane Courtois, Cioroianu Adrian si altii de teapa propagandistica a tipilor. Os de ros din oportunism. Intox prin omisiune. @axon: intrând în NATO, România si-a CREAT insecuritatea. La fel tuturor tarilor europene. Vezi Generalul de Gaulle, care, dimpotriva, îsi SCOATE tara din NATO (structura militara), pentru ca idiotul de Sarkozy s-o „reintegreze”, la fel cum „legalizeaza”, tipul, în Franta si tratatul de la Maastricht (cauza principala a relelor actuale din UE), tratat RESPINS de francezi printr-un referendum. De unde, groaza actuala politicienilor mainstream fata de referendumuri… de parca nu ele-ar fi DEMOCRATIA. Cum propui un referndum, cum devii … de extrema dreapta. Tot poveste de os de ros fiind si asta, la fel aleia privindu-i pe … „istorici”.

  13. Daca Putin seamana cu Stalin,Joe Biden seamana cu Satana.Studiati comportamentele,va rog!

  14. Ambii sunt la fel de dementi si criminali……[Rumburak]

  15. Ce le stii tu fata, parca-s din gura lui Roller.
    Ati copilarit impreuna, doar?!
    Kapeicile n-au miros.
    Cotizatia la PCUS ai platit-o la zi?

  16. Cine sunt cercetatorii aceia,dna?Unde ati studiat istoria Uniunii Sovietice interbelice si a celei din al doilea razboi?Vorbiti sa nu adormiti fiindca aveti de onorat contractul pe care il aveti cu regimul. Mai bine apucati-va de cantat romante poate o sa deveniti vedeta precum tiza dumneavoastra plecata dintre noi..Poate o sa ma cenzurati ca am vazut ca libertatea de exprimare a devenit un moft in presa noastra care are tupeul sa se mai declare si independenta.

  17. Mâncarea ca armă de război. O foamete a avut loc în Irlanda din 1845 până în 1852, care a ucis o pătrime din populația irlandeză cauzată de politicile britanice și alt capitol puțin cunoscut ale istoriei a fost foametea din Iran în timpul Primului Război Mondial, cauzată tot de politicile britanice în Iran unde au murit 8 pana la 10 milioane de iranieni. Mai recent, in 2006, exact când fermierii somalezi își aduceau pe piață recolta de cereale, WFP (ONU World Food Programme) a început să distribuie ajutorul de cereale pe întregul an. Cu mii de tone de cereale gratuite disponibile, fermierii somalezi au găsit aproape imposibil să-și vândă recolta și s-au confruntat cu dezastru. Apoi, în 2007, exact când recolta de cereale a început să sosească pe piețele locale, WFP a distribuit din nou ajutorul de cereale pentru întregul an, doar că de data aceasta cu armata. Cu o secetă continuă de patru ani care a afectat cea mai mare parte a Somaliei, ați putea spune că ONU a bătut un cui în sicriul agriculturii somaleze. Toate’s vechi și nouă toate..

  18. Nici grivele bortelite pe care le primesti ca sa mananci cu polonicul,nu te satisfac ???
    Mai spala-te pe gingii ca-ti pute esofagul !
    PCUS nu mai exista analfabetule borat,doar cersitul pentru ukropii tai care-i deznationalizeaza pe romanii din teritoriile ocupate .
    K javra zelenski spune ca romanii au ocupat Bucovina ! Tu boratura esti de acord ???

  19. Long life Vladimir Vladimirovici Putin! Long life Russia! În iad cu sataniștii, acolo unde le este locul!

  20. Nu seamana. Nu Rusia face blocada pe porturile ucrainene, ci ucrainenii singuri si-au minat porturile.

  21. @astrobalamuc – ca tot iesise proasta aia de Lizz Truss sa condamne Rusia ca foloseste mancarea ca arma, tocmai ei care au infometat Irlanda, coloniile si India cand era Churchill acolo. Ipocrizie la cote alarmante, la fel si Baerbock, alta proasta, se gasesise sa condamne dupa cate sute de mii de morti si de foame la Stalingrad in timpul asediului.

  22. „De citit a doua „scoala” de sovietologi, de la Universitatile New York si California”

    Astia nu sunt un fel de „chelneri din Italia” si de „cuafeze din Spania”, latrai la dispozitia celui care ii plateste ? Doar gradinita de la Frankfurt este altceva, pepiniera de justificatori de crime ale dictatorilor.

  23. @Ileana Paukerson, Petru cel Mic : John Arch Getty, prof univ, SUA (locul I la vânzari de carte pe Amazon. Extrem de cautat, un exemplar al „Practicing Stalinism” = aproape 80 de euros, epuizat. Acuma Amazon propunând exemplare citite, deja, la 65 de euro unul. Tipul e specialist de necontestat în materie. Face, rar, si concesii, numai ca rar), regretata Roberta Manning, profa univ, SUA (cartile ei fiind la fel de scumpe), despre mica burghezie sateasca-n Rusia si traditiile (vezi si filmele lui Nechita Mihalkov), si chiar Hélène Carrère d’Encausse, sefa Academiei Franceze, din familie de gruzini, de citit cu precautie, fiindca tipa face si propaganda (la fel situatiei de astazi, când n-ai voie sa spui ca Rusia ataca Ucraina-n legitima aparare, în virtutea unor Rezolutii ONU, în apararea minoritatii rusofone din tara, si n-ai voie, pentru ca-n Ucraina au avut interese PERSONALE de MILIARDE de $ BIDEN si fiu-sau – si rusii trebuie sa fi pus mâna pe dosare, Trump îl si ruga pe Putin sa i le transmita. Interzis fiind sa pomenesti si achizitiile teritoriale ale lui Bill Gates, si tot în Ucraina; Ori de Holomoiski si afacerile lui cu Zelenski, ambii fiind miliardari).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.