De Lăsata Secului, o lume minunată pentru copii

Carnaval la Teatrul Național pentru Copii

Duminică, 22 februarie, de la ora 11.00, sunteţi aşteptaţi la Carnavalul de Lăsata Secului, în Sala Media a Teatrului Național din București!

Fantezia copiilor, dar și a familiei va fi pusă din nou la încercare. Magicianul Poveștilor și echipa lui vă invită să vă întreceți în ritm de carnaval, alegându-vă după voia inimii personajul preferat pentru a-l aduce în scenă, printr-o costumație adecvată. Cei nehotărâți vor putea primi la fața locului o înfățișare de carnaval. În această duminică, nimeni nu poate rămâne indiferent în față spiritului de sărbătoare ce cuprinde natura la apropierea primăverii.

„Va fi premiat cel mai original costum făcut acasă. Vom alege cea mai frumoasă mască, prințesul cel mai isteț și prinţa cea mai deşteaptă, că așa e la carnaval, toată lumea vrea să fie ce nu e!” – povestește actorul Marian Râlea.

Carnavalul Copiilor

Să fii copil e un lucru serios, susţin gazdele dumneavoastră, invitându-vă să vă pregătiţi cât se poate de bine, de la mască şi costum până la istorioara ce însoţeşte personajul ales de voi. Despre semnificaţiile acestui moment, al intrării în postul Paștelui printr-un cortegiul vesel care trage lumea cu susul în jos, veţi afla mai multe venind la teatru.

Să înceapă carnavalul!

Vernisajul expoziției de picturi pe sticlă la Teatrul de Comedie

Sâmbătă, 21 februarie, de la ora 17.00, în foaierul Teatrului de Comedie va fi vernisată prima expoziţie de picturi pe sticlă cu tematică de iarnă a copiilor de la Şcoala Gimnazială Step by Step.

Picturi pe sticlă

Invitaţi de onoare: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Marius Tucă

Dorina Chiriac, gazda de onoare.

„Lăsați copiii să studieze arta în școli.

Nu le înlocuiți puținele ore de pictură, muzică, mișcare cu pregătire matematică pentru zeci de concursuri prea timpurii, prea multe și prea grele.

Dați timp copiilor să vă arate cum văd universul. Dați timp copiilor să vă arate culorile din viitorul lor.

Dați copiilor matematica, fizica, chimia, limba, geografia drumului pe care ei îl descoperă și îl descriu prin artă.

Nu îi forțați să construiască drumul pe care ați visat să mergeți voi când erați mici.

Lăsați copiii ca prin artă să afle cine sunt.

Lăsați copiii să se joace.

Lăsați copiii-n pace.”

Lumea poveștilor, la Teatrul Creangă

Amintiri din copilărie

Năstruşniciile lui Nică au ajuns pe scena Teatrului Ion Creangă, sub direcţia de scenă a regizorului Peter Kerek, într-un spectacol modern, cu influenţe folclorice, plin de dinamism, umor şi creativitate.

Folosind elemente de expresivitate corporală şi de comunicare gestuală, alături de dulcele grai moldovenesc, actorii vor reconstrui aventurile clasice din La cireşe sau Pupăza din tei, jocul de-a copilăria, pornit de la opera lui Creangă, desfăşurându-se pe ritmuri de muzică şi dansuri tradiţionale.

Spectacolul a fost distins cu Premiul Cornel Todea pentru spectacole dedicate copiilor peste 6 ani – Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, ediţia 201

Un spectacol plin de culoare, „Amintiri din copilarie”

Juriul argumenta: ”Premiul merge la Amintiri din copilărie, de la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, care ne-a prezentat un exemplu minunat de ambiţie artistică în domeniul teatrului pentru copii din România. Un spectacol plin de imagini puternice şi frumoase, coregrafie fantastică şi muzică live, ce reflectă întocmai toate greutăţile şi bucuriile pe care le ai atunci când creşti mare”.

Scenariul şi regia: Peter Kerek, după Ion Creangă

Scenografia şi ilustraţiile: Iuliana Vîlsan

Coregrafia: Larisa Barbu

Spectacolul poate fi văzut în 23 și 24 februarie, la orele 10:00, la Palatul Național al Copiilor.

Crăiasa Zăpezii

Pe măsură ce se face răcoare şi ne adunăm, încet, încet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creangă a pregătit un spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Crăiasa zăpezii. Povestea, care începe cu „A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. Crăiasa zăpezii nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

„Crăiasa zăpezii”

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca Jane Eyre, Cei trei mușchetari sau Alice în Ţara Minunilor. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat Crăiasa zăpezii pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care „Frumoasa din pădurea adormită”, „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece”: care au fost nominalizate la premiul „Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer’s Guild of Great Britain.

Dramatizare de Charles Way, după Hans Christian Andersen.

Scenografia: Andreea Săndulescu

Coregrafia: Violeta Dincă

Spectacolul poate fi vizionat în 28 februarie, la orele 11:00, la Teatrul Excelsior.

Pinguinii melomani

Micii spectatori sunt invitați să facă parte din Clubul Pinguinilor Melomani, printr-un spectacol educativ și interactiv. Pingunel și Pingunica sunt doi pinguini deosebiţi: au dorințe, talente ascunse și multă imaginație.

Dorindu-şi să ajungă acasă, la Polul Sud, cei doi fug de la circ, trec printr-o serie de încurcături şi se rătăcesc. Dar cu un nou prieten alături şi cu ajutorul muzicii reuşesc să găsească drumul spre cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.

Scenografia: Anca Pâslaru.

Mișcarea scenică: Păstorel Ionescu

Muzica: Sorin Tudor

O piesă de Anca Zamfirescu şi Alexandrina Halic, ce poate fi văzută la Teatrul Elisabeta în 28 februarie, la ora 11:00.

Anca Zamfirescu şi Alexandrina Halic în „Pinguinii melomani”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.