Decizia grea a procurorilor privind RCS & RDS

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la RCS & RDS S.A.pentru dare de mită şi spălare de bani, împotriva Integrasoft SRL, una dintre filialele RCS & RDS S.A, pentur complicitate la spălare de bani şi împotriva lui Mihai Dinei, membru al CA al RCS & RDS, pentru compkicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani. De asemenea, procurorii au instituit sechestru asupra a două bunuri imobile aparţinând RCS&RDS până la echivalentul sumei de aproximativ trei milioane de euro.

„În legătură cu investigaţia desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie din România („DNA”), cu privire la care am informat piaţa şi investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 (împreună, în cele ce urmează, „Prospectul”), cât şi în cadrul raportărilor publice ulterioare, aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 25 iulie 2017, cu privire la RCS & RDS S.A. (filiala Societăţii), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, cu privire la INTEGRASOFT S.R.L. (una dintre filialele RCS & RDS S.A.), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani, respectiv cu privire la Dl. Mihai Dinei (membru în Consiliul de administraţie al RCS & RDS S.A.), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani”, anunţă DIGI COMMUNICATIONS, într-o notificare transmisă BVB.

Acelaşi document consemnează că tot marţi, „DNA a confirmat instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile ce aparţin RCS & RDS S.A. până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de Euro”).

„În cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăţia RCS & RDS S.A. cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri să fie executate până la concurenţa sumei care face obiectul sechestrului. Vom continua să cooperăm deplin în cadrul anchetei şi credem că RCS & RDS, INTEGRASOFT şi foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea”, anunţă compania, precizând că nu se aşteaptă ca aceste acţiuni „să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS & RDS S.A., a societăţii sau a oricăreia dintre filialele acestora”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 17 mai, că procurorii au început urmărirea penală faţă de Serghei Bulgac, director general RCS&RDS, sub acuzaţia de spălare de bani. În acelaşi dosar, mai sunt urmărite penal RCS&RDS, pentru dare de mită şi spălare de bani, SC Bodu SRL pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi Integrasoft SRL, pentru complicitate la spălare de bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.