MApN: Ce face Rusia în Marea Neagră!

MApN din România anunță că o navă militară a Rusiei din Marea Neagră deviază vapoarele comerciale care se îndreaptă către Ucraina. Nava se află în ape internaționale. De asemenea, MApN nu confirmă informațiile referitoare la o agresiune a Rusiei în zona Insulei Șerpilor.

Potrivit MApN, din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene.

Totodată, autoritățile române nu confirmă informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor.

Potrivit legii, marea teritorială a României cuprinde fâșia de mare adiacentă țărmului ori, după caz, apelor maritime interioare, având lățimea de 12 mile marine (22.224 m), măsurată de la liniile de bază.

Știrea inițială

Rusia a suspendat circulația navelor comerciale din Marea Azov. Porturile de la Marea Neagră rămân deschise, anunță oficiali ruși și surse din industria cerealelor, potrivit Reuters.

Rusia a suspendat circulația navelor comerciale din Marea Azov pe termen nelimitat, dar a decis să păstreze deschise porturile de la Marea Neagră.

Rusia este cel mai mare exportator de grâu din lume, iar cerealele pleacă în special din porturile de la Marea Neagră. Marea Azov are ape de adâncime mică și porturi de capacitate redusă.

„Toate vapoarele sunt pe ‘stop’ (în Marea Azov)”, a declarat, pentru Reuters, o sursă din industria cerealelor.

Anul trecut, Rusia a produs 76 de milioane de tone de grâu și, potrivit Departamentului de Agricultură din SUA, este posibil să exporte 35 de milioane de tone în iunie și iulie, reprezentând 17% din totalul global.

Rusia aprovizionează cu grâu toți marii cumpărători din lume. Turcia și Egipt sunt cei mai mari importatori.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

11 Comentarii

  1. Baga tare rusnacule cu grau ca sa faci dolaru ca aia la ambasadele tale trebuie sa-si plateasca cu dolari macar apa si lumina,ca cu ruble numai tzine,iar altfel diplomatii rusi de pretutindeni o sa faca kk in valiza diplomatica si ti-o trimit acasa la Mascva.

  2. Ce o sa mai rada rusnacii de voi, amerlocii, cand euro va disparea, dolarul va deveni ca leul nostru, iar rublele si yuanii vor fi principalele valute forte!

  3. @Prostia … : Prostia te ingroapa pe tine. Rubla moneda forte?? Pe ce baza, pe o economie cu venit comparabil cu al Italiei?

  4. Ce sa faca rusii la M Neagra?!
    O fac lac rusesc cum scrie la carte. Stati ca trebuie sa puna mana din nou pe Insula serpilor si o sa-i avem la cativa km de Sulina si peste mal de Prut.

  5. Nordul marii negre devine malorusia.insula șerpilor și sudul Basarabiei revin Basarabiei.simplu

  6. e fictiunea nazista ukraina ce violeaza insula, bucovina, maramuresul etc, aleagasar cenusa de matha, tatar nespalat. Nu va uita nimeni, ba strambilor. Sa vezi ce lesne vi se va scoate capitalismu pa carel bagati paste popor pan foamete de 40 de ani. Va steapta plutonu de executie pa stadion, blestematilor. Vi se va aduce aminte si de Yugoslavia, bestiilor.

  7. Ce face Rusia în Marea Neagră? Ce vrea! N-o sa mai vedeti niciun ” Donald Cucu ” trecand de Bosfor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.