Decizii care vor influența soarta urşilor din România

Slovacia susţine demersurile României de adaptare a statutului de protecţie a ursului la nivelul Uniunii Europene (UE), a declarat Filip Kuffa, secretar de stat în Ministerul Mediului slovac, după şedinţa de miercuri a guvernului de la Bratislava, transmite TASR.

România doreşte să prezinte la reuniunea din 25 martie a miniştrilor mediului din Uniunea Europeană o propunere de adaptare a directivei europene, notează agenţia de presă slovacă.

”Ne vom alătura acestei iniţiative. Ştim şi alte state care ne vor susţine”, a spus Kuffa.

Potrivit acestuia, directiva europeană nu este adecvată situaţiei actuale.

”Suntem blocaţi de această directivă nefericită, cu ai cărei termeni am fost de acord atunci când am aderat al UE”, a afirmat el.

În luna ianuarie, ministrul mediului, apelor şi pădurilor Mircea Fechet declara, în marja Consiliului informal de Mediu de la Bruxelles, că România a luat toate măsurile pentru a menţine o populaţie viguroasă de carnivore mari, inclusiv urşi, şi totodată a încercat să obţină sprijinul statelor membre UE, nu doar pentru relocarea unui număr de urşi, fără însă a obţine niciun rezultat.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor român preciza că prin cei peste 15.000 până la 16.000 de urşi în UE, populaţia acestei specii este în creştere, „ceea ce duce la conflicte cu comunităţile locale de agricultură şi vânătoare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

17 Comentarii

 1. Se pare că în ultima vreme în Ro urșii au mai multe drepturi ca oamenii.

 2. INCHEIERE
  iar o Incercare neReusita de ACAPARARE a Ardealului a fost SI in 1990, la 15 Martie, care ar fi fost inEvitabil urmata de un MASACRU Etnic EXTINS, Curatitor de ROMANI in Ardeal, LOCul Dainuirii LOR ANCESTRALE, ca in IugoSlavia.
  REPETITIA macabra a fost facuta in cateva Localitati din HarCOV, cand au UCIS_UCIS_UCIS Romani in Decembrie 1990, cu Lovilutia LIFTEsque iar intr-un CAZ ORIBIL au jucat Fotbal cu CAPul RETEZAT al unui Sef de Post de MILITIE
  ACUM astepta frematand de Pohta Irationala de a o face iar, conform PLANului concoctat inca din din Anii ’20.

 3. Ce a spus concret? Nimic! Vorbe fără sens, fara soluții, dar dau vina pe aderare de parcă nu politicienii au semnat pentru aderarea României la…
  Nu ursii sunt vinovați, infractorii vizibili din politica și nu numai, ei sunt vinovați că:
  – au invadat pădurile cu case de vacanta in zonele urșilor,
  – importul animalelor sălbatice pentru a goli tara inclusiv pentru interzicere agricultura, producția de hrana pentru cetățenii țării.

 4. Asta după ce le-a venit în oraș un urs imens care a atacat 5 persoane, ei neavând decât vreo 1500 de exemplare.

 5. Contestatar: decembrie 90? Esti cam dus cu pluta, nene. Milițienii si securistii sunt mãndria ta, martirii neamului?

 6. nu poți să protejezi urșii dacă nu protejezi pădurile. nu cred că mafia pesedisto-penelistă înțelege asta.

 7. Construite mari gradine zoologice. Toti ursii prisi la 2 km de localitati prinsi sterilizati si bagati in aceste gradini. ONG care iubesc ursii sa le dea bani pentru functionare. Prin lege. Asa se va diminua nr de ursi. Nu moare nici-un urs. Cu timpul se va reduce nr lor.

 8. Citeam intr-o carte scrisa de un mare erou ,voluntar ,tradator , DANEZ , SVEN HASSEL , ca soldatii din linia intai , de pe frontul de est , dresau URSII sovietici ( asazis actual BOLSEVICI )sa lupte cu VOTCA RUSEASCA !!! STIM UNDE S-A INCHEIAT REZBELUL !!! FARA AMERICANSKI !!!

 9. NU poate fi in Pericol de la Directiva Ioropeana!
  Aia se refera doar la URSI autentici, NU la Furaciosii de Identitate URSINA, ca sa isi satisfaca Inchipuirile lui de FRUSTRAT PoliValent ramas in Adolescenta., retardat, adica.
  In Masculinitate,
  In Legitimitate identitara,
  In Apartenenta la O Etnie, pe care o apara URAAAAT dpdv MORAL, desi GENETIC este practic InExistenta,
  90 de Procente dintre Componentii ETNIEI afirmate fiind ROMANI ETNICIZATI fortat de catre CeiRamasiDupaDeazatrul de la 955 AD, de la LecheFeld.
  SITUATIE de Componenta ETNIC-Genetica, de AltFEL a tuturor Neamurilor SLAVE din Jur …
  FORTZA Celor Ramasi-SCAPATI inV ieti dupa 955 AD in Panonia este formata din DOUA Linii Biologice.
  PRIMA a fost, este si va mai fi inca ceva Vreme
  SALBATICIA Ancestrala Bashkieza, care – in Mod NORMAL – s-ar fi diluat, disipat, sters prin Amestec de Gene din alte Etnii, Fenomen NORMAL si inEvitabil, imPlacabil, cat Timp vor exista Barbati si Femei … … 😊😊😊
  A DOUA ese COMPLET in Afara FIRII Umane curente, Rezultatul INTROMISIONARII lui ALIEN in DestulDeFoarteMulti dintre Membrii ETNIEI unice in Europa prin ProPensiunea catre:
  Ura ca TRAIRE Necesara a Sadismului IN SINE,
  Dispretul SOVIN Narod pentru alte Popoare, Mentalitatea TEMBELA de UEBER-Menschen,
  Rasismul InDracit ca Forma de Eludare a Frustrarii Identitare,
  Nazismul ca Rezultat al Constientizarii SubLiminale a Conditiei de VENITURA Hoatza in „CASA” etnica si teritoriala a ALTORA.
  TOATE acesea au dus la Apetenta mereu verificata in 1000 de Ani, catre MASACRE Salbatice asupra LOCuitorilor AUTOHTONI si ANCESTRALI ai Teritoriilor Invadate,
  ultimele peste Treizeci de MASACRE executate intre 1949 -1944 in Ardeal.
  INCHEIERE

 10. DREPT LA REPLICA
  @Dan Alexe, PITIT PittyCotteste dupa “Dana Lecse”.
  BUCSA era mai potrivit
  DACA mi te adresezi ASHADE Murdarel cafeniu la Boticuu’ Matale, trebuie sa iti spun ca
  A_DUSA cu Pluta a fost Mammika lu’ Matale de la
  FUNDuu’ Satului, unde aveau Salash, pe langa Manastire, din Vechime, Ai Danshii.

  CUM,
  De catre CINE,
  Natura COSTului Transportului,
  DURATA Transportlui,
  Etapele,
  SAGA Integrala Trairilor Danshii In Timpuu’ DePlasarii benevole si aventuroase, desigur, NU le putem STII, CelMultGhici… 😊, pen’ca NU este GREU !
  NU este DELOC Geu!
  DAR si Ghicirea numai si numai daca NE-ar interasa … … 😊)
  NU ne intereseaza !
  DELOC NU ne intereseaza din Motivul ca Trairile de ACEL Gen sunt BANALE, Comune, „CLASICE”, am putea zice sfiosi … … 😊 urbani si encomiastici fiind NOI, spre DeoSebire de Matale, Originar din SALASH Manastiresc VECHI …😊😊😊
  CESTIE care SE VAZU imediat CE mi te adresashi …😉😊😊
  A ! A! A! DACA si numai DACA Matale consideri – STIIND maiMulte, desigur, ca FIU al Doamnei Mammika ta ca TRAIRILE acelea aus SPART Obisnuitul si NE pot ULUI OareSiCUM,
  deci au Vana EPICA, Ritm Frenetic sustinut indeluuuung, Poezie Implicita, fie chiar SI de pe Ulita A MICA a lui Ion Creanga la Junimea sau ANUME Poezii Zburdalnice si VESELE ale lui Eminescu, NE ar putea interesa …. 😊

  CONTINUARE

 11. CONTINUARE
  sa SCOATEM, ba chiar sa SI STOARCEM din Dansele STIRILE NOI, un Roman cu Succes GARANTAT la Publicuu’ fff TANAR, adolescentin Visator NOAPTEA de anume Vise, mai Hidratate, ca sa zic ASHA
  Pen’ca ASA i-ati format VOI, Aplaudatorii Jocului de Fotbal UNGURESC, cu TIGVE de OM, recent TAIATE …

  B. MILITIENII si SECURISTII DIN Zona HarCov au tinut Romania INTREAGA in Mijlocul unui OCEAN de Ura Sadica si Rasista, care SE COACE si in Prezent, ca un BUBOI Infect, re-infectat PERIODIC de o MIE de Ani …
  Se sparge, imPUTE Relatiile dintre ROMANII Majoritari si AUTOHTONI in TARA LOR, din Vremi Imemoriale StraVECHI SI Persoane FOSTE Romane (in fff MareMajoritate), da’ PARATE catre a deveni UNGURI …

  OriCUM ar fi, NU este o Solutie sa Joci FOTBAL cu unCAP Retezat de OM, fie acesta Paznic de Tara. Sa inteleg ca ASHA AI FI FACUT TU, intr-o Situatie similara?
  POATE, ai SI Facut?
  Ca PreaDestulDeImPohticios salivezi VERDE_Musca … 😊vis a vis de Cestia ORIBILA …

  ASHA te-a invatat Mammika lu’ Matale, afara de Manele si Comportament Cockallar?
  La Prima IMPRESIE NU as crede …
  DAR, tinand Cont de UNDE si CUM a sosit, in Fine, in Capitala, NU ma mai mir!
  Neam NU ma mai mir!
  Neam!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.