Motivul pentru care CCR va sesiza luni Comisia de la Veneţia

Dezvăluiri făcute de judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu

imunitate judecatori CCR

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu a fost întrebat, duminică, în „Ediția specială” dacă nu îi este teamă că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea să-i fabrice un dosar. În plus, acesta a devoalat că CCR  va sesiza luni  Comisia de la Veneţia  ca urmare a situaţiei create de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

„Asta poate să facă oricând, oricui. Credeți că, probabil, nu avem? Știți că în 2011 am fost interceptat cu autorizație de la ÎCCJ?. Pe siguranță națională. Îl interceptau pe Borbely – avea el atunci o problemă și eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, pe undeva prin Covasna. Și l-am întrebat – știam că exista o hotărâre de guvern de prin 2007 că toate aceste cabane de vânătoare care nu sunt productive să fie scoase la vânătoare.

L-am întrebat: dacă ai și poate să fie scoasă la vânzare, vreau să o scoți la vânzare. (…) Astea erau discuțiile mele cu Borbely și, probabil, pentru că el era interceptat… Că știți cum e: ești interceptat și toți cu care vorbești sunt și ei interceptați. Și am căzut în plasa interceptărilor și s-au dus la președintele Băsescu”, a dezvăluit judecătorul Petre Lăzăroiu.

CCR va sesiza Comisia de la Veneția

Comisia de la Veneţia va fi sesizată, luni, ca urmare a situaţiei create de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, a anunţat magistratul duminică seara.

„Cu toţii (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeaşi concluzie că trebuie să ies public pentru că şi dânşii au înţeles că există o stare de pericol. Iniţial am vrut în aceeaşi zi să sesizăm Comisia de la Veneţia. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim”, a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR; la Antena 3.

Acesta spune că a fost întrebat de colegi dacă are curajul să iasă public să vorbească despre întâmplarea cu angajata de la Palatul Cotroceni.

„De ce să nu am curajul. Doar nu mă apuc acum să mint, să fabulez. Spun ce mi s-a întâmplat. Dovadă este că nimeni nu a infirmat. Dimpotrivă a confirmat. Bine, nu a confirmat conţinutul discuţiilor”, a mai spus Lăzăroiu.

Lăzăroiu, judecător CCR: Eu l-am votat pe preşedinte. Nu am votat niciodată cu PSD

„Din toată discuţia reieşea că este o precupare. Cam aşa ceva (a simţit că i se arată cartonaşul –n.r.). Nu ştiu, dar niciodată nu a dorit Simina, nu a cerut să se întâlnească pentru vreo altă problemă. Pe mine, m-a surprins discuţia aceasta. Eu i-am spus Siminei următoare chestiune, asta apropos de declaraţia preşedintelui vis a vis de această problemă, pentru că a fost întrebat preşedintele ce va face în cazul Lăzăroiu. Preşedintele a zis că nu putem merge aşa departe, dar dacă e vreo problemă Curtea vrea să şi-o poată rezolva. Eu unul, chiar l-am votat pe preşedinte. Eu nu am votat niciodată PSD. Nu am nimic faţă de niciun partid, dar asta a fost opţiunea mea. Dar să spui că decizia CCR e pe mână cu ce spune alianţa de guvernare. Şi am zis, măi această chestiune nu se pune în discuţie. Noi am fost puşi acolo să apărăm Constituţia, pentru alte chestiuni. Doamna Tănăsescu nu a reacţionat. A luat act de ce am spus”, a spus Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.