Dezvăluiri: Noul medicament „minune” împotriva virusului, folosit la Timișoara

Medicamentul Remdesivir, despre care americanii susțin că e bun pentru tratamentul COVID-19, a ajuns în România. Din această săptămână, cu acest medicament sunt tratați bolnavi din Timișoara, aflați în stare gravă.

Medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre acest tratament.

La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVIDRemdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiulChina zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic. Europa a acceptat această terapie compasională. Și spitalul nostru a primit mai multe doze din acest medicament compasional pentru a fi administrat pacienților noștri cu forme severe de boală. E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acolo. Dar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bună. După administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază”, a explicat Musta.

El a precizat că la spitalul din Timișoara, această terapie este folosită la pacienții în stare foarte gravă, începând de alaltăieri.

În două zile nu poți spune un rezultat. Vom avea și noi studiul nostru și vom putea face o analiză”, a precizat celebrul medic.

Medicul a declarat că medicamentul nu este cunoscut să aibă efecte adverse îngrijorătoare sau dătătoare de moarte, de aceea a acceptat folosirea lui pe pacienții de la Timișoara.

Remdesivir intră în protocolul național de terapie, ca și terapie compasionalăAsta înseamnă că firma producătoare va da acest medicament pe niște criterii pe care le stabilește firma respectivăExistă în protocolul național Remdesivir, ca medicație compasională”, a adăugat el.

Virgil Musta a explicat că firma producătoare, probabil din cauză că nu avea stocuri suficiente, a oferit inițial tratamentul doar pentru femeile gravide, iar acum au dat această medicație câtorva clinici de boli infecțioase.

Întrebat dacă acest tratament va fi cel care va scăpa românii de COVID-19, medicul a răspuns: „Nu știu, e prematur. Sunt multe terapii în studiu. Depinde și de costul terapiei. S-ar putea ca accesarea de către statul nostru să fie mai dificlăÎntotdeauna, la masa bogaților vin cei care au mulți bani.

Remdesivir ajunge de asemenea la bolnavi din Iași și București. Agenția Națională a Medicamentului anunța la sfârșitul săptămânii trecute că 30 de doze urmează să ajungă în România.

Specialistul în boli infecţioase din Statele Unite, dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că medicamentul antiviral experimental Remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19, după ce rezultatele preliminare ale unui studiu clinic au arătat că ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid după boala provocată de noul coronavirus, transmite Reuters.

Fauci conduce National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite din anul 1984.

Rezultatele preliminarii ale unui studiu clinic guvernamental au arătat că pacienţii trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, rezultatele fiind salutate de Fauci ca fiind ”extrem de importante”.

Gilead a anunţat miercuri că Remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, studiul gestionat de autorităţile guvernamentale oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă, comparând anunţul cun un moment din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

”Acesta va fi standardul pentru tratament”, a anticipat Fauci, adăugând că ”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el”.

Informaţiile contradictorii din ultimele săptămâni legate de Remdesivir au influenţat pieţele financiare, iar Fauci a avertizat că trebuie analizate datele complete.

Preşedintele Donald Trump a salutat miercuri informaţiile publicate de Gilead, ca fiind o veste bună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Cat incasezi ca procent pentru publicitate, bre, nea medicul? Numic nu e gratuit de prin 2008-2009 mai ales publicitatea in medicina! Pana si in kenia daca se face publicitate la novative, medicii incaseaza gras!

  2. Câți bani primește cine face reclamă mascată medicamentului minune?

  3. Sunt inca la stadiul de legende. Astia ai Robului vor sa fie mereu cu motz. La manele da, sunt primii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.