Dezvăluiri senzaţionale în Dosarul „Romexterra”

Procurorul cerea denunţuri împotriva lui Ponta şi judecătoarei Şerban Mirela

Gravele abuzuri de la DNA Ploieşti şi DNA Oradea nu sînt nici pe departe cazuri izolate. După dezvăluirile procurorului Marius Vlădoianu, căruia procuroarea Mihaela Iorga de la DNA Bucureşti i-a cerut sub ameninţare să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, iată că apare o nouă dovadă uluitoare referitoare la instigarea unui inculpat pentru a face denunţuri false la adresa unei judecătoare şi chiar a lui Victor Ponta!

Dezvăluirea aceasta apare în controversatul Dosar „Romexterra” instrumentat de DNA Braşov, în care Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD şi preşedintele „Blocului Naţional al Revoluţionarilor” este condamnat pentru un presupus şantaj, după ce a dat în vileag o fraudă de sute de miliarde de lei de către conducerea băncii Romexterra din Braşov. Din acest dosar s-a disjuns un altul, în care Florina Maior este acuzată de trafic de influenţă pentru că a refuzat să-şi denunţe soţul!

„MI S-A CERUT DE CĂTRE PROCUROR SĂ FAC DENUNŢ ÎMPOTRIVA ACORDULUI DINTRE DORIN MAIOR ŞI VICTOR PONTA PENTRU DĂRÎMAREA GUVERNULUI”

În 30 mai 2018, la audierile de la Curtea de Apel în dosarul 4753/62/2015, Şerban Iuliu Tiberiu, unul dintre inculpaţi, a făcut cîteva declaraţii şocante în faţa instanţei, acuzîndu-l pe procurorul Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov că i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Victor Ponta şi a lui Dorin Lazăr Maior pentru un presupus acord prin care aceştia ar fi urmărit dărîmarea Guvernului! Inculpatul a fost ameninţat că dacă va refuza va fi condamnat la 7 ani de închisoare, ceea ce – culmea! – s-a şi întîmplat! Iată fila din dosar unde este consemnată declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu:

Este absolut halucinantă declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu, dar şi lipsa de reacţie a judecătorului de la Curtea de Apel, care parcă nici n-ar fi auzit-o:
„Întrebare inculpata Maior Florina: Dacă a fost constrîns să declare împotriva soţului dînsei?
Răspuns: Da, şi mi s-a cerut să fac denunţul despre acordul dintre domnul Dorin Maior Lazăr şi domnul Ponta pentru răsturnarea Guvernului şi atunci eu am rîs.
Întrebare avocat Şerban: Dacă avocaţii care au consultat dosarul de lipsire de libertate [au spus că, n.n.] este un dosar fabricat împotriva sa? În ce a constat constrîngerea procurorului de caz?
Răspuns: Da, avocaţii au făcut o asemenea afirmaţie. În legătură cu procurorul Deca, arăt că acesta cînd m-a audiat mi-a spus că în ipoteza în care nu declar ce doreşte dînsul să am grijă că voi rămîne cu condamnarea din dosarul de lipsire de libertate de 7 ani, lucru care s-a şi întîmplat. Procurorul Deca mi-a cerut să intervin pe lîngă inculpatul Costin pentru ca acesta să facă împreună cu mine denunţul împotriva domnului Ponta, omul politic”!

„MI S-A CERUT SĂ FAC DECLARAŢII ÎMPOTRIVA JUDECĂTOAREI ŞERBAN MIRELA”

În orice ţară civilizată, unde funcţionează cu adevărat statul de drept, instanţa trebuia să retrimită dosarul la DNA şi să sesizeze Parchetul în vederea anchetării faptelor demascate de inculpat în cursul audierii. Judecătorul, însă, a rămas insensibil, chiar dacă, în finalul audierii, Şerban Iuliu Tiberiu avea să denunţe şi faptul că acelaşi procuror Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, i-a cerut să facă un denunţ şi împotriva judecătoarei Şerban Mirela de la Curtea de Apel Braşov, soţia judecătorului Alexandru Şerban, fost vicepreşedinte CSM, fiind ameninţat că va fi arestat pentru refuzul său:

Pasajul acesta din declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu ar trebui să facă acum obiectul unei anchete din partea CSM şi a Inspecţiei judiciare, întrucît este vorba despre un grav atac asupra independenţei judecătorului:

„Procurorul Deca de asemenea mi-a solicitat să fac declaraţii împotriva doamnei judecător Şerban Mirela cum că inculpatul Lascu ar fi vorbit cu ea iar eu i-am spus că nu cunosc absolut nimic… Eu i-am spus procurorului Deca că nu am fost implicat în nici o chestiune politică, nici un partid politic şi acesta mi- a replicat că mă arestează pentru atitudinea mea”!

Redacţia noastră este şi în posesia „Acordului” la care făcea referire Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, atunci cînd dorea să obţină un denunţ pentru presupusa intenţie de dărîmare a Guvernului de către Victor Ponta şi Dorin Lazăr Maior. În realitate, este vorba despre cunoscutul „Acord” semnat de mai multe persoane în timpul suspendării lui Traian Băsescu din 2012 şi înaintea alegerilor parlamentare din 2012, prin care se solicita „desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS etc şi încredinţarea atribuţiilor acestora structurilor statului deja existente”. Semnatarii acestui document au fost:

– Daniel Chiţoiu, co-preşedinte USL
– Victor Viorel Ponta, co-preşedinte USL
– Daniel Constantin, co-preşedinte USL
– Col. (r) Mircea Dogaru, preşedintele SCMD
– Dorin Lazăr Maior, preşedinte Blocul Naţional al Revoluţionarilor.

După cum se vede, acest „Acord” era semnat de 5 persoane, între care trei reprezentau conducerea USL, alianţă formată din PSD, PNL şi PC, iar celelalte reprezentau BNR şi SCMD, însă Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, i-a ales doar pe Dorin Lazăr Maior şi pe Victor Ponta, deputaţi PSD, pe care i-a considerat „vinovaţi” de intenţia de „dărîmare a Guvernului”, împotriva cărora cerea din partea unui inculpat să facă denunţuri!

Aşadar, avem acum o nouă probă care demonstrează felul în care acţiona însuşi Şeful DNA Braşov, care i-a cerut unui inculpat să facă denunţuri ireale împotriva judecătoarei Şerban Mirela, preşedintelui PSD Victor Ponta şi fostului deputat PSD Dorin Lazăr Maior! Lucuri extrem de grave, care se adaugă celor semnalate la DNA Bucureşti, DNA Ploieşti, DNA Oradea.

Pentru toate aceste acuzaţii trebuie să răspunde atît şeful DNA Laura Codruţa Kovesi, cît şi Procurorul general Augustin Lazăr, căci ei îi aveau în subordine pe şefii structurilor DNA din teritoriu! Cu atît mai şocantă apare astfel declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a declarat joi: „Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit”!

Prin această declaraţie iresponsabilă, preşedintele României nu face altceva decît să demonstreze că a fost şi este susţinătorul abuzurilor DNA din aceşti ani, din moment ce îşi afirmă susţinerea faţă de cei care au condus DNA şi Parchetul general, care au tolerat, la rîndul lor, toate aceste abuzuri care au apărut în spaţiul public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ion Spânu 1818 Articole
Author

11 Comentarii

 1. în 2006, vântu şi luca erau mari prieteni cu vărgatul chior şi pedeleaua condusă de blaga; sub ocrotirea şi la ordinul acestora, a fost organizat jaful de la romexterra, comis de matepiuc, iar banii furaţi au fost direcţionaţi în conturile fraţilor but şi ale lui doftoreanu, după care au ajuns în buzunarele coordonatorilor jafului. Magistraţii(procurori şi judecători, deopotrivă) au refuzat să folosească cele mai evidente probe ale jafului, la instrumentarea dosarului( braşov, bacău). maior a picat de fraier, la fel şi doftoreanu; vântu şi luca, care au fost vinovaţi ca organizatori, au fost băgaţi la bulău, după ce s-a stricat prietenia cu băsel şi pedeleaua; ceilalţi tâlhari şi beneficiari ai jafului, respectiv politicienii amintiţi, au fost ocoliţi cu mare grijă de catre porcurori şi judecători, fraţii but şi matepiuc sunt bine mersi, cu toate că au mai fost arestaţi pentru fraude fiscale acum câţiva ani, dar au fost eliberaţi pe loc…un dosar cristal clear se tergiversează de 12 ani de către jegurile care, chipurile, reprezintă justiţia în România şi nimeni nu le poate face nimic…ba le face, le dă salarii şi pensii ameţitoare, tocmai pentru a face mai departe nemernicii precum cea descrisă sau altele asemănătoare…

  • Ai perfecta dreptate! Blaga, cel mai „cinstit” vames de pe mapamond impreuna cu basalau si cu pedeleaua lor de mafioti, au furat tot ce se poate, protejati de procurori mafioti si ei! Aici se poate spune „grup organizat de hoti” protejati de magistrati!

  • dom’le, mai lasati-ne cu „saracii revolutionari”, ce dracu ni-i mai bagati atata pe gat, lumea are alte probleme…

  • Complici la pensiile si salariile ametitoare , sunt fostii presedinti si guvernele care au alocat bugete . D-nul Aurel Rogojanu stie foarte bine cine sunt numitii SRI si SIE , iar judecatorii si procurorii care au lucrat cu acesti MERCENARI platiti de stiu ei cine , sa fie exclusi din MAGISTRATURA fara drept de pensie. Acelasi tratament aplicat si fostilor PRESEDINTI. Joianis respira aer de SURA MARE, a primit tratament de la dr. Marius Levitchi si binecuvantare din Florida via preotul Bar Romulus. Doctorul zis (botezat ION SERBAN ) Marius Levitchi a tratat multi BANCHERI.

 2. Pai cum sa.l revoce nasistul pe Lazăr când ii oferă tot confortul pentru a putea candida din nou? Voi lume nu vedeți cum Johannis blochează tot în ideea ca România să nu atragă fonduri europene ca o supără pe Merkel?

 3. Domnul președinte Iohannis transmitea prin acea declarație ca dacă dl. procuror Augustin Lazăr continuă să-i inchidă dosare și să-i protejeze interesele și familia “face o treabă bună”! Cât despre faptul că au ales numai pe doi, anumiți doi din cinci e vorba de o mizerie ce trebuia instrumentată cu ei. Nici ceialalți trei semnatari nu trebuie să fi ramas șomeri, ei au fost atrași sigur în altă lucrătură nedezvaluită încă.

 4. Nu cumva trebuie mai degraba sa se sesizeze noua sectie de anchetare a magistratilor?

 5. E un caz tipic pentru Justitia din Romania,facuta”pe alese”,eventual din 10 in 10!Ma mir ce curaj a avut jurnalistul sa se ia de madam Iorga,celebra luptatoare anti-Kovesi !

 6. Procurorul cerea denunturi impotriva lui Ponta si a judecatoarei Serban Mirela ,pentru:
  -a „demonstra”ca Acordul lui peste prajit oceanic era vezi doamne „o rasturnare de guvern” si nu ceea ce era in realitate un pact.o alianta electorala deci nimic pe „securitate natioanla” ci o mergere comuna la VOT la campania electorala parlamentara ;in acest context de electorale au auzit procurorii politici de libertatea de a VOTA si de a forma diferite aliante,grupuri politice,civile cu scop comun?Ce „guvern”rasturnau-pe al luI Base de care acesti politicimen ce n-au voie a face politica-procurori dupa ani si ani sunt legati ombilical?Inca nu le-a taiat BAse si Coldea si Dumbrava si Helwig buricul de la placenta politica?Deca a vrut sa forteze „intentia ,vinovatia „criminala” de a „rasturna Ponta si MAior „guvernul”etc etc.o cretinitate!
  -acoperind adevarata excrocherie de la Romexttera,adevaratii excroci politic-Blaga si ceilalti afaceristi ce au scapat,”vinovatii”sunt aceste victime-„santajist”-MAior ce a sesizat excrocheria ,sotia lui Florina care cerea sprijin si sesiza pe Laura Kovesi celei care superviza inscenarile la adresa lor si salvarea excrocilor reali.Pr.Deca si-a asigurat solutia prin atacul la Mirela Serban caci asa procedau ,pe de alta parte atacau si santajau judecatorii sa obtina solutii pt. toate porcariiel,abuzurile si mascaradele lor de dosare,de la instante.Asa se explica judecatorul”autist „din dosarul d e mai sus.Este sistemul tortionarilor legii,intronat de Kovesi, preluat de Lazar,fie sa-i preia si revocarea.

 7. Banditism ancestral valaho/romanesc: increngatura mafiota intre mediul economic/politic(transpartinic)/institutional(Guvern, ministere, administratie centrala si locala, justitie)/servicii secrete/armata/religios/media pentru resursele acestei tari. 20 milioane de boi asista si din 4 in 4 ani chiar gireaza asta. 🙂

 8. Cu toate ca zi de zi apar informatii despre abuzurile savarsite de o parte a justitiei romane, NIMENI nu doreste sa faca nimic pentru a pune capat acestora! Au fost prezentate probe certe despre „PORTOCALII” ploiesteni, despre „MANII” bihoreni, despre „CALINII” pitesteni, acum despre „DECA-istii” brasoveni si … nimic! CSM si inspectia judiciara : nu aud, nu vad! Noua Sectie infiintata pentru cercetarea magistratilor nu se autosesizeaza, nu doreste sa raspunda sesizarilor si devine pe zi ce trece … CSM – ista convinsa! Despre abuzul „protocoalelor” … a fost pusa batista pe tambal! Ministrul Justitiei si GUVERNUL Romaniei principalele institutii vinovate de abuzarea cetateanului roman de rand … nu reactioneaza pentru ca nu doresc „sa faca nimic care sa …”(parca asa spunea vestitul T.T.) Speranta romanilor este in continuare legata numai si numai de CEDO! Acest CDD pentru a intimida judecatorii, inainte de sedinte, merge si se plimba ostentativ prin fata salilor de judecata! Cat despre „solicitarile” de denunturi acestea sunt cunoscute si mult mai multe! Dar … prinde orbul scoate-i ochii! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.