Dezvăluirile denunțătorului în ancheta care îl vizează pe Coldea

Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se află în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

„Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură, unde mi-au spus iniţial că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus că e o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România. Dânsul mi-a spus ca aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să o plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult şi ofer suma de 500.000 de euro. Dânsul a zis: ‘Bine, nu pot să decid eu, trebuie să vorbesc cu domnii în generali şi peste câteva zile să vă transmit care a fost decizia. Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro cu TVA, altfel nu putem încheia acest contract de asistenţă juridică. Şi am semnat contractul”, a afirmat Cătălin Hideg, la Antena 3.

În schimbul acestor bani, i s-ar fi promis „optimizarea problemelor sale din justiţie”, adică să primească o pedeapsă cu suspendare.

„Când am încheiat contractul, mi-au spus că dacă lucrurile decurg bine la instanţa de fond şi judecătorul, care a fost student al domnului Trăilă, va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi că vom scădea aceşti ani”, a spus Hideg.

El a adăugat că s-a întâlnit cu Florian Coldea în vara anului 2023 la o terasă, unde a fost şi un prieten de-al său care venise din Emiratele Arabe Unite, iar fostul general i-ar fi spus că ştie de problema lui.

Cătălin Hideg a mai susţinut că a plătit o primă tranşă de 100.000 de euro, însă nu a mai avut bani, după care ar fi fost ameninţat să achite restul sumei.

El a recunoscut că a depus un denunţ la DNA şi peste 20 de înregistrări cu „probe clare” împotriva celor care l-au ameninţat. Pe de altă parte, Hideg a mărturisit că nu are probe că banii pe care i-a dat avocatului Trăilă ar fi ajuns la foştii generali SRI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

13 Comentarii

 1. Da,da….dar judecatorii, Coldea lucra cu judecatori nu ? Cum altfel ? Ca sa obtina pentru Hideg suspendare din „cu executare” avea nevoie de un judecator nu ? Cine-i intreaba si pe judecatori ?

 2. „Hideg”, ce nume o mai fi si asta. Era bine sa vezi si care sunt onorariile avocatilor in cauze similare/apropiate. Cei doi au facut mult rau, dar este greu de crezut si de dovedit ce ai denuntat. Ai grija caci niciunul din cei denuntati nu se vand/cumpara asa de simplu/usor…?!

 3. Vă dați seama ce escrocherii și înșelătorii au fost făcute pe spinarea cetățenilor anihilați in spitale pe motiv de covidul mamii lor de escroci? Pe mine și nu numai, ne interesează recuperarea furaciunilor și la final pedeapsa exemplară dar tuturor celor implicați în escrocheriile din acea perioadă în frunte cu Arafat care a dat ordin prin intermediul televiziunilor începând de la Antena3 plus restul canalelor tv, citez „sa nu se agațe nimeni de importuri chiar daca nu au acte in formă legală”!

 4. @Alcibiade
  Hideg înseamnă rece în maghiară.
  Sper ca Hideg să îi bage la răcoare puțin pe Coldea exponentul cel mai de seamă al „bandei de la Arad. Desigur, doar dacă e găsit vinovat de justiția independentă.

 5. Problema este clara: de vazut intre anii 2005-2019 cui s-au facut dosare, cat au durat procesele, cate 7-8 ani, a caror finalitate desi era cu ACHITARE, la ICCJ devenea cu EXECUTARE!!!, Cat de hartuiti au fost acesti oameni, ani de zile, cate inscenari,scosi din functii, balacariti zi de zi de reteaua lor de media, in frunte cu Evenimentul zilei, Adevarul, etc, ziarele din provincie tot ale lor…unii au murit, li s-au distrus afacerile, li s-au distrus familiile, au fost denigrati in ultimul hal ca sa faca loc mafiei sistemului paralel care castiga toate licitatiile, care faceau cele mai proaste lucrari insa niciodata verificati de institutiile de control, etc.
  MAFIA MAFIILOR in aceasta tara, intretinuta de sus, de catre cei care nu aveau voie sa faca ilegalitati, din contra trb sa vegheze la legalitate.
  Asa s-a distrus capitalul firav romanesc, asa au fost distrusi lideri politici care aveau un cuvant de spus, care tineau la aceasta tara!
  Cand batrana aceea cărata de la Suceava la dna a spus ca in tara asta „si coada de la mătură trb schimbata „nu a gresit absolut deloc.

 6. Iar ne iau de proști. Adică unul ce-a condus serviciile se lasă înregistrat? Ne aruncă iar grăunțe ca la găini.

 7. @ Călin 21:55
  N-a condus el. Au condus CONSILIERII STRĂINI, măR😜g …

 8. @nicu olahul: de protocoalele lui Coldea cu judecatorii si cu procurorii ai auzit? Pana si aurolacii stiu despre aceste mizerii. Probabil in unele fiefuri securiste de pe langa granita de vest functioneaza ca unse si acum. Se pare ca in sfarsit capitala tarii incepe sa se scuture de aceasta mafie astalosheasca. De 80 de ani justitia a fost o anexa a securitatii.

 9. si baiatul asta…e marcat…da din alta grupare…
  miroase de pute si el…
  pare lupta intre golani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.