Diaspora votează deja prin corespondență

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a anunţat recepţionarea primelor voturi prin corespondenţă trimise de către cetăţenii români din diaspora pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2024.

„Această acţiune face parte din angajamentul Companiei de a susţine exercitarea dreptului la vot prin corespondenţă pentru românii din afara ţării, în baza contractelor încheiate cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Poşta Română a expediat peste 6.000 de trimiteri poştale, acoperind ambele tururi de scrutin. De asemenea, pentru alegerile parlamentare (Senat şi Camera Deputaţilor), au fost expediate aproximativ 6.000 de plicuri cu documentele necesare votului prin corespondenţă”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în prezent, au fost înregistrate 184 de plicuri cu voturi primite din străinătate, ce au provenit din următoarele ţări: Ungaria, Grecia, Cehia, Bulgaria, Franţa, Suedia, Austria şi Elveţia.

„Poşta Română se angajează să asigure desfăşurarea unui proces electoral eficient şi transparent pentru toţi cetăţenii români care au ales să-şi exprime votul prin corespondenţă. Aceasta este o prioritate absolută pentru Companie, iar măsurile luate reflectă determinarea noastră de a asigura accesul cetăţenilor la votul democratic, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea şi integritatea fiecărui vot”, precizează Poşta Română.

CNPR este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. O sa vina 5 milioane voturi pentru cine vrea securistii globalisti. Da va haleste Trump pe toti.

  2. Cine voteaza, ce voteaza, si de ce atata graba in a vota ? Si doar 6000 ? Curios, foarte curios !

  3. Asa-zisele alegeri sunt furate sistematic cel putin din 2000 incoace, nu numai in Romania, ci pe plan mondial. Ce, parca nu-si aminteste nimeni de finala Bush vs Gore, cu renumararea de n-spe ori care a dat presedintele dorit, cel care trebuia sa arunce SUA in razboi?

  4. 6.000 nu sunt prea mult, nu pot jongla cu atât de puține voturi dar le pot direcționa la cel care trebuie. Problema e in Romania, unde, au spus singuri fara sa vrea, că, daca alegătorul găsește buletinul votat(votat deja fara acceptul lui), sa ceară pe propria răspundere sa voteze! Din start, se pornește cu buletine deja votate in primul tur, de asta se și ciondănesc pe turul doi, primul tur fiind rezolvat încât nu se mai discuta! Șeful de la AEP a recunoscut practica din acest an, prin explicațiile date privind votul deja ștampilat pe numele alegătorilor, într-un articol sau comunicat de la AEP. E pe dcnews.ro și ăștia de la acest jurnal, nu au motiv sa mintă chiar daca agreează un partid sau mai multe din care fac bani grei.

  5. Frauda a inceput: iese cine (le) trebuie. Cate grupuri securiste de tip mafiot au lanturi hoteliere in europa si in paradisuri fiscale? Cu cat platesc „puterea” sa huzureasca in continuare, pastrandu-si privilegiile? Incepi sa vezi clar totul, nu? Au nevoie de validare. Asemena tuturor dictatorilor lumii, care doresc sa arate ca natiile, captive sistemului, sunt multumite si fericite, „votandu-i” pe „ei” la nesfarsit.

  6. Efectul Baconsky-Armand a fost pornit. Plicurile sunt verificate și sortate și depozitate. Și în ultimele ore ale votului încotro va zice licuriciul, cele folositoare și multiplicate pentru câștig: Fâș în urne.
    Alegătorii vor vorbi.

  7. O aberatie dubla. Oameni care au plecat din Romania unii de zeci de ani pot hotari viata celor care au ramas. Si au mai bagat si votul prin coresponenta bomboana pe coliva! Dar romanii continua sa repete papagaliceste cuvantul democratie nu vad care mai e legatura cu noi!

  8. Diaspora, sa voteze acolo unde au emigrat si platesc impozite.Romanii au dreptul sa voteze pe aceia cu care vietuiesc si care le-ar respecta interesele..Nu diaspora suporta costurile uriase etc etc..din Ro din cauza celor care ii conduc cu ajutorul „diasporei votatoare”.E vizibil deja, reteta se aplica in locatiile cu interes.

  9. De ce voteazâ „diaspora”? Au plecat fiindcă nu i-a mai interesat de țară, să fie sănătoși! E total imoral să aibă drept să voteze. Se mai întorc în România când le mor părinții ca să-și ia partea de moștenire, deșii frații rămași au avut grijă și s-au chinuit cu bătrânii, și să plece înapoi. Pocestea cu „banii pe care-i trimit” e o prostie: dacă rămâneau aici contribuiau la PIB cu sume de 10 ori mai mari! Statul român i-a educat, le-a plătit și cheltuielile când s-au născut și nu știu decât să-și ponegrească țara peste tot pe unde sunt, că orice e românesc le pute.

  10. Îmi pare rău să-i mângâi cu vâna de bou pe majoritatea care scribaliti pe aici.Si scrieți prost.Nu aveți dreptate!Și Diaspora are dreptul să aleagă,deoarece se vor întoarce cândva în țară mamă,și vor trăi aici.Sunt și în Diaspora lepre neghioabe care votează extremiști,dar,per total ,diasporenii au în sânge simțul democrației.Aduceti-va aminte,latrai,că și Maia Sandu a câștigat cu ajutorul diasporei.Daca nu vota Diaspora,aveau câștig de cauză votanții care sunt duși cu pluta(nu toți,pentru că au fost și din cei,raționali,care au votat din frică).La asta nu va gândiți, băi scribălăi de două lulele?

  11. Nu înțelegi nimic. De aia ar trebui să nu ai drept de vot. Iar Maia este cel mai prost exemplu pe care îl puteai da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.