Din casieră, ”om de radio”. „Și Sfântul Petru era pescar”. A scos-o de pe scenă pe Irina Loghin

Doina Baciu, prezentatoarea care a dat-o afară de pe scenă pe Irina Loghin fără ca artista să fi reușit să își încheie programul artistic pe care îl pregătise, a fost îndepărtată de la Radio Iași, unde realiza emisiunea ”Un cântec pentru fiecare”.

Baciu era realizator la postul de radio, însă colegii săi spun că fosta casieră și portărească era susținută de Nicolae Tomescu, redactorul-șef, în timp ce alte inițiative editoriale realizate de ceilalți angajați erau ignorate.

Ca redactor, Baciu avea invitați artiști populari din Moldova, prezenta festivaluri de folclor și jurija concursuri de muzică populară.

Baciu a lucrat la Radio Iași, potrivit Libertatea, ca distribuitor de bonuri de masă. Când însă societatea a trecut la carduri electronice, Baciu a prestat ca portar.

Ulterior, Baciu a ajuns realizator la emisiunea ”Un cântec pentru fiecare”. În noiembrie a fost retrasă, după incidentul cu Irina Loghin, când artista de muzică populară a fost dată jos de pe scenă, moment taxat dur de public și presă.

Libertate a vrut să afle dacă este ceva obișnuit ca personalul administrativ din radio să realizeze emisiuni. Florin Brușten, secretar general Radio România, precum și directorul general al SRR, Răzvan Dincă, au confirmat că știu despre acest caz, dar nu au avut o explicație lămurită în ceea ce privește situația competențelor profesionale din radio.

Oamenii au plătit, și-au luat bilet și au venit să o vadă pe marea doamnă a muzicii populare românești. Artista n-a apucat să cânte cele 50 de minute, cât avea programul, că a fost dată jos de pe scenă, pe motiv că trebuie să lase loc și altora mai tineri să câte.

”A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Toată sala a huiduit-o, să mă dea afară, a spus Irina Loghin(…) Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit! , a povestit Irina Loghin despre evenimentul unde a fost umilită.

Prezentatoarea evenimentului…

„A fost spectacol dăruit Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea… 

Deja am luat legătura cu avocatul vor fi acționați în judecată cei de la ziar. A fost un spectacol dăruit Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Muzica „populara” pare foarte asemanatoare cu manelele (cel putin primele minute din clip) – asta cere piata acum ?

  2. Dacă o crupieră a ajuns Prefect de Timiș de ce nu ar ajunge o fosta casieră și portar redactor muzical? Poate avea nativ gusturi pentru folclor. Că nu știa “reșpectul” față de consacrați este minor, cine mai deosebește în cacofonia din televiziuni valoarea de impostură, bunul simț de nesimțire, prostul de deștept.

  3. Cine-i Irina Loghin ? Una despre care cocalarii nu au auzit în viata lor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.