Directorul adjunct al autorităţii pentru fondurile UE a demisionat

Răzvan Cotovelea a demisionat din funcţia de director general adjunct al Autorităţii de Coordonare a Instrumentelor Structurale, după 12 ani de activitate în negocierea şi coordonarea fondurilor europene, motivând că în ultima perioadă experienţa sa a fost ignorată.

„Impresia mea este că de mai bine de un an şi ceva experienţa mea nu mai contează, nu mai interesează pe mine, adică 12 ani şi 35 de miliarde de euro negociate pentru România, pe criterii tehnice, nu politice, pentru că n-am avut legături cu zona politică (..) În două cuvinte, după 12 ani şi 35 de miliarde de euro negociate constaţi că experienţa ta nu e bagată în seamă, că nu mai contează nici ce spui, nici dacă vrei să îndrumi Guvernul, să spui dacă face bine sau rău (…) Acum chiar nu mai contează ce experienţă ai sau ce ai făcut, dacă te laudă Comisia Europeană şi FMI. Am decis să plec dacă nu mai are nimeni nevoie de mine”, a declarat Cotovelea pentru MEDIAFAX.

Cotovelea a demisionat şi din poziţia de coordonator naţional adjunct al asistenţei financiare externe nerambursabile.

Anterior, el a fost director general al ACIS, poziţie din care a negociat toate programele operaţionale structurale.

Întrebat dacă plecarea de la ACIS are legătură cu intenţia premierului de a lua în subordine directă activitatea de coordonare a fondurilor structurale, Cotovelea a negat că acesta ar fi motivul demisiei, adăugând însă că incertitudinea faţă de viitorul ACIS se înscrie printre lucrurile care l-au deranjat în ultima perioadă.

„Opinia strict personală este că nimeni nu ştie absolut nimic. ACIS poate să treacă integral sub premier, poate să fie spart, ceea ce ar fi cel mai rău, sau poate să rămână în continuare la Minsiterul Finanţelor. Din câte am vorbit cu reprezentanţii politici de la nivel înalt, nu s-a luat o decizie”, a adăugat Cotovelea.

El a arătat că a preluat ACIS încă de la înfiinţare şi a construit o structură de coordonare cu 100 de specialişti, care ar trebui stimulaţi să lucreze în continuare în acest proiect.

„Din punctul meu de vedere, mutarea ACIS este o soluţie, dar nu aşa. Trebuie o susţinere politică puternică”, a completat Cotovelea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.