Djokovic stabilește un nou record!

Novak Djokovic, liderul ATP, a câștigat luni seara turneul de la Roma pentru a cincea oară, după ce a trecut în finală de argentinianul Diego Schwartzman, locul 15 ATP, scor 7-5, 6-3.

Odată cu această victorie, sârbul a stabilit un nou record, având acum cele mai multe turnee ATP Masters 1000 câștigate, respectiv 36. Djokovic l-a devansat astfel pe rivalul său spaniol Rafael Nadal, eliminat în sferturile de finală, care are în palmares 35 de astfel de titluri.

Liderul mondial n-a avut însă o misiune ușoară cu jucătorul argentinian. Schwartzman a făcut două break-uri în deschiderea partidei și a servit pentru 4-0, dar Djokovic a revenit fantastic, cu patru game-uri la rând și a preluat conducerea, 4-3. Argentinianul a făcut break și la debutul setului secund, dar Novak a venit imediat cu re-break, iar apoi n-a mai avut probleme mari în a închide partida.

Meciul a fost perturbat la început de ploaie.

Diego Schwartzman este cel care l-a învins în sferturi pe Rafael Nadal, 6-2, 7-5, şi a trecut în semifinale de canadianul Denis Shapovalov, locul 14 ATP, 6-4, 5-7, 7-6.

Liderul ATP a trecut în semifinale de norvegianul Casper Ruud, locul 34 ATP, 7-5, 6-3.

Turnee ATP Masters 1000 câștigate în istoria tenisului masculin:

Novak Djokovic – 36
Rafael Nadal – 35
Roger Federer – 28
Andre Agassi – 17
Andy Murray – 14
Pete Sampras – 11

https://www.youtube.com/watch?v=7x8liHQKdjM

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.