DNA: Florian Coldea nu are voie să plece din țară

DNA a anunțat că Secția de combatere a corupției a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de patru persoane, pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență (autor și complice).

Direcția Națională Anticorupție nu dă nume, dar referirea e la fostul șef al SRI, Florian Coldea, generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și afaceristul Dan Tocaci.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 24 mai 2024, față de patru persoane (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.
În contextul menționat mai sus, în aceeași perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială în sumă de aproximativ 100.000 euro.
In cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
De asemenea, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

16 Comentarii

 1. De ce nu fiecare din acești (editat) și, citez „inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor…”? Au fost complice la toate infracțiunile și trebuie că, fiecare sa decarteze 500 mii, au încasat la greu zeci de ani!

 2. 😁😁😁😁Aviz servitotilor ideologiilor bolnave,când nu mai ești util și comod de îi eliminat.MA BINE FACEAI INTERESUL CELOR DE ACELASI SANGE CU TINE COLDEA…IDIOT UTIL ,SANTAJABIL CE ESTI!!!Vedeti să repetați in continuare aceleași greșeli 🤔🤫

 3. Aceasta interdictie nedreapta si strigatoare la cer ma socheaza si am pielea de gaina de emotie negativa!
  Fac un apel de suflet catre autoritatile romane sa ridice aceasta scandalizanta si rusinizanta interdictie astfel incat Domnul General Florin sa se poate reunifica cu prietenul nostru de crama Seby.
  Pup dulce si hai ca am treaba sa o scot curata basma pe sefa mea, Excelenta Sa Doamna Ursula Pfizer.

 4. POATE DOAMNA PROCUROR SA FACA PUBLIC COPIA UNEI FACTURI DE CONSULTANTA EMISA DE FIRMELE ACESTOR DOI GENERALI ESCROCI ,DIN CURIOZITATE, SA VEDEM CE CERE LEGEA SI CUM PROCEDAU CEI DOI, CATE ORE DE CONSULTANTA AU PRACTICAT,TARIFUL PE ORA,RAPORTUL DE CONSULTANTA ETC

 5. Ăia doi ar trebui judecați și pentru trădare de țară, sunt militari! Bașca, anularea pensiilor nesimțite!

 6. Ete, ce sa spun!
  Lui Ciolacu ii placeau oasele uscate si apriorice ale lui Coldea.
  Am cazut in fund si pe spate de asa veste.

 7. Ce rai sunteți. Dați interdicție acum când vine vara și se poate merge în Turcia cu buletinul.

 8. băi, mai terminați cu praful ăsta saharian, că ne intră-n șaorme. ce-are coldea cu alegerile care ne doare?

 9. Ce-au securit securistii lui Basescu-Udrea din 2004 pana-n martie 2023 nu se pune, ei aparand valorile europe, statul cu coru pe teancu de doaare penale.
  Invadatorul Putin e retrograd, pro-europenii e avansati inaintea rusilor cu Dosariada de partid si de stat.

 10. si uite asa se demonstreaza cum ca la tzutzuroiul de bani de la bruxelles…e intotdeauna atasata ‘economia de piatza’ securistoida din romanica postdecembrista…
  tzutzuroiul de bani tiparitzi…se scurge dulshe si shuav in burdihanele securistilor–adica al alora fara caracter si fara dumnezeu…care cred ca li se cuvine totul…ca doar ei sunt romanica…
  democraztie, economie de piata, piata libera…concurentza, munca….CE E AIA ???
  securistii de ieri si de azi dijmuiesc totul in beneficiu propriu si cind sunt in functii si dupa ce ies din functii…bineinteles…au si oameni in justitzie…poate ca niciodata pina acum…
  prin 90 totzi aribeii afaceristi intrebau daca ai neamuri in politzie sau sri…stiau ei bine ce stiau…

 11. Imi doresc sa vad si eu pe acel roman care poate INTERZICE unui cetatean american sa paraseasca Romania cand ii prezinta pasaportul.Interdictia se refera doar la cetateanul ROMAN Coldea nu si la citizenul amerloc Coldea.Sa nu mai vorbim ca un agent CIA nici nu are nevoie de zboruri de line comerciale sa ajunga unde doreste ca este suficient sa arate legitimatia si pasaportul la baza militara americana de la Otopeni.Undeva este un fel de reeditare a celebrului Black Cube,ala era doar cu evreii Mossad.

 12. Gluma asta cu interzicerea lui Coldea sa paraseasca tara este chiar hazlie,ma facut sa rid .Pai generalul poate pleca din tara cind vrea muschii lui si asta o sa vedeti ca asa va fi pana la urma .Au plecat din tara toti borfasii care nu aveau nici-o legatura cu SRI si Coldea sa nu poata pleca .Eu ma intreb cum de a acceptat sa vina si sa se prezinte la DNA pt. ca prea miroase a cu totul alta mutare de sah facuta de clasa politica din Romania .Nu cumva totul a fost regizat ca Luluta Kovesi sa nu mai poata candida la prezidentiale ?

 13. DNA nu dă nume, dar referirea e la fostul șef al SRI, Florian Coldea, generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și afaceristul Dan Tocaci. Au zis patru persoane, doar. Deci, maine, Coldea si gasca lui or sa fie in Dubai.

 14. I se spune consultanta si nu trafic de influenta. Persoanele acuzate pe nedrept nu sunt politicieni si nici nu fac parte din guvern.
  Ceea ce ei cu mintea lor au creat pentru clientela lor este proprietatea lor intelectuala.

 15. Cum adică,Codlea nu mai se poate întâlni cu Kovesi pentru a pune la punct detaliile candidaturii acesteia la prezidențiale ? Strigător la cer ! Tocmai când fosta echipă era pregătită să revină pe cai mari la conducerea României ! 😊
  ” Intrarea generalilor Coldea și Dumbravă în malaxorul DNA, ieri, provoacă deranj electoral maxim, la nivel înalt. Pentru că de prea multă vreme se vorbește de lupta purtată de fostul cap al SRI, în penumbră, pentru a pregăti aducerea Laurei Kovesi la Cotroceni. Ceea ce ar înseamna, automat, și marea revanșă a generalului scos cu un șut în fund de Iohannis din sistem. Doar că, după evenimentul de ieri, pista de aterizare a Laurei Kovesi a căpătat gropi care aproape o fac neutilizabilă. Poate ar fi momentul, apropo de candidatura șefei EPPO, să reamintim un articol misterios apărut acum un an, care s-a dovedit mai profetic decît și-ar fi imaginat cineva la vremea respectivă. Un articol etichetat de noi ca fiind din categoria ”specialelor” care apar, uneori în presa de la noi, nu pentru toată lumea, ci doar pentru cine are ochi să vadă și minte să înțeleagă. Și prin care anumite personaje grele sunt avertizate că nu e bine ce fac.” ( Sursa: inpolitics. Ro )

 16. Din dec.89 dupa serialul TVR, regia Sergiu Nicolaescu (viitor senator venit cu o zi mai inainte de la crucea de piatra mult iubita din Germania), scenariul tov. Brucan (khazar Oracol di Daramare, fost shi viitor iudeolog al chibutzului PCR), interpretzii securici acoperitzi ka Karamitru, Besoiu, poet Dinescu, kaskadorii rasului, samd, la Hora cu strigaturi a cominternistului Bratesh=ka ka lin, ka lin ka ca mai ia, cu aplaudacii lor cu vechi shtate de serviciu ca spionul rus ex.gen.Militaru, dar mai ales emanatul fasait din PCR, tov.rromica Ylici Y., totzi, dar totzi, au pus BAZELE puterii unui grup informatzional organizat, cu aportul mai ales a aceluiashi aparat de represiune al securicilor, ce sunt la cashcaval primii, ca merita, ex.minerade, terorism shi altele. Norocul lor ca sa nu se innece la infulecarile lor, a fost ca a 2-a zi tov.Rebenciuk le-a adus sulu de hartie higenica ca sa se shtearga la botishorul lor. Dar asta cu marele „curaj” ca dai shi lupta ca de la 48, cand tov.Ceashka era deja la ia-ma nene trofeu vanat ca urshii din Harghita, DAR fara sa le pese ca trimeteau tinerii, etc. la moarte sigura ca la Austerlitzul lor, ce acum il imputa ca autori tot pe mamaligarii pe care conform Pata/WC s-au pishat.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Restul este istorie in kolonia noastra mica shi stramta, de unde lumea fuge de pute rea lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.