Doi frați au nevoie de ajutor

Doi frați bolnavi de imunodeficiență primară combinată, o boală genetică mortală (le lipsește sistemul imunitar), au nevoie de ajutorul românilor. Cei doi sunt în pericol permanent, motiv pentru care un banal strănut le poate fi fatal.

  Asociația Noel s-a implicat în acest caz și, într-un strigăt de ajutor trimis pe adresa cotidianul.ro, scrie:

Avem un caz cutremurător: doi frați sunt bolnavi de imunodeficiență primară combinată, o boală genetică mortală (le lipsește sistemul imunitar). Chiar și un strănut lângă ei îi poate ucide. Există o soluție, transplantul de măduvă, dar costurile sunt uriașe: costă 690.000 dolari pt ambii. Acum sunt eligibili pentru transplant, dar dacă boala avansează nu se mai poate face nimic. Fetița deja e la limită.

Până acum s-au strâns 274.005 dolari, dar avem nevoie de ajutor pentru a reuși. Este o urgență, în orice clipă copiii pot muri.

„Copilașii mei vor muri dacă nu strâng urgent suma enormă de 690.000 dolari pentru transplant de măduvă. Implor ajutor!  Nu știu de ce Dumnezeu vrea să-mi ia copiii. Doi copii am și amândoi vor muri!

Ei sunt Alexandru și Tatiana și amândoi suferă de imunodeficiență primară combinată. Corpul lor nu mai rezistă.

Încerc să vă spun povestea noastră. Tatiana s-a îmbolnăvit brusc și am fost cu ea la foarte mulți medici până mi s-a zis că Tatiana nu are sistem imunitar. Boala se numește imunodeficiență primară combinată. Tatiana poate să moară dintr-o răceală banală din cauză că corpul ei nu știe să lupte. Dacă cineva strănută lângă ea, Tatiana poate să moară. Când l-am născut pe Alexandru totul părea în regulă până au început din senin semnele bolii și am aflat că și el suferă de aceeași boală.

Medicii ne-au spus că au nevoie urgent de transplant de măduvă, altfel vor muri amândoi. Corpul lor este un magnet pentru viruși și bacterii care distrug tot organismul.

În sufletul meu de mamă  există doar disperare. Îmi strig durerea în gura mare și rog ajutorul oamenilor pentru a-mi salva copilașii. Trebuie să-mi salvez copilașii, dar nici în zece vieți nu voi putea să strâng 690.000 dolari singură.

Oameni buni care citiți aceste rânduri, vă implor să mă ajutați să-mi salvez copiii.

Distribuiți! Vă implor în genunchi să distribuiți și să ne ajutați să strângem banii.

Suma este atât de mare încât tremur de frică că nu vom reuși să strângem 690.000 dolari pentru viața copiiilor mei. Până în prezent, am reușit să adunăm 274.005 dolari, suntem încă foarte departe de reușită. Vă implor ajutorul!“, spune mama celor doi.

Donații se pot face prin metodele de mai jos cu mențiunea FRATII SIRBU:

🕳Conturi bancare:

Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociația Noel

🕳cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza/doneaza-cu-cardul

🕳BT Pay: 0752076131

🕳Revolut https://bit.ly/revolutnoel

🕳Paypal: asociatianoel@gmail.com

Va mulțumesc, Olga Sirbu, mama fraților Sirbu”

Dacă doriți să urmăriți toată strângerea de fonduri ne găsiți în grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/impreunasalvamvieti

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

 1. Multa sanatate!

  BANII DIN CAMPANIILE ELCTORALE S-AR FI PUTUT DONA PT ACESTI COPILASI!

 2. sa-si faca ONG
  lumea sa dirijeze cei 3,5% din impozit…

  „moartea a 2 fratziori e o tragedie,
  moartea a 1’000’000 de fratziorii e o simpla statistica ” -Madeleine Albright secretar de Stat american
  ar fi putut fi de acord cu aceasta…butadă,
  vezi genocidul din Irak.

 3. Transplantul medular era 27.000€ în Elveția(două zeci și șapte de mii) cu tot cu chemoterapia pentru distrugerea măduvei vechi și spitalizare.Asta o știu pentru că am căutat terapia asta pentru un văr de-al meu suferind de scleroza multiplă.Suma mi se pare gigantica în raport cu operația în sine.450.000 face terapia genetică CRISPR cu corectarea genei defecte și, din câte știu, s-au făcut, și în România, la Fundeni, parcă.Unde mai pui că și urmașii vor fi sănatoși.Sumele astea sunt catastrofale.Mă gândesc, uneori, că celor care cer sumele astea ar trebui sa li se vânda serviciile la sume corespunzătoare precum 10.000$/kwh,8000/mc gaz, 5000$/litrul de combustibil, mâncarea idem și pentru că nu e normal sa practici scorurile astea.Săna tatea e un bun public iar dacă nu este atunci nici securitatea n-ar trebui sa fie.Nu înseamna că dacă eu știu să fac ceva ce tu nu știi, să rup pielea de pe tine, nu e etic, nu rezonabil, nu e moral.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.